Infoband - foto BlogulMameiRo

Infoband. Una caldă, două reci din experiența mea cu aceste “brățări pentru copii pierduți”

Infoband. Așa se numește acea brățară pe care notezi datele tale și o pui pe mâna copilului, în caz că se pierde, să fii apelat de cei care găsesc odrasla.

Pentru că am o fată foarte timidă, care nu vorbește nici să o pici cu ceară cu necunoscuții, am decis să îi cumpăr Alexiei o astfel de brățară. Mai ales după nefericitul episod din RATB. De la faza asta, am ajuns să tremur doar dacă nu o văd pe fii-mea și trei secunde în raza mea vizuală…

Nu știam că acest tip de brățară are un termen specific. Așa că am intrat pe Google și am dat tot felul de cuvinte cheie pentru căutare:

 • brățări copii
 • brățări pentru copii pierduți
 • copii pierduți
 • brățări de identificare
 • măsuri de precauție pentru copii pierduți
 • ce faci când se pierde copilul
 • cum se numesc brățările pentru copii pierduți
 • brățări cu numărul de telefon

Cam astea au fost, din câte îmi amintesc. Am găsit niște chestii. Însă, cele mai multe rezultate afișate de Google mă duceau către pagini cu astfel de brățări de unică folosință. Ei, doar nu aș fi luat cu baxul! Prea de tot!

Apoi, din nou, Facebook m-a salvat. Am pus un mesaj pe contul meu, în care am rugat părinții să îmi spună unde găsesc ceva de genul ăsta, dar nu de unică folosință. Mesajul Laurei Frunză m-a salvat. Ea mi-a spus cum se numesc: infoband. Mulțumesc, Laura, din nou!

Acum aveam cuvântul cheie. Căutarea a fost punct ochit, punct lovit. Am găsit multe modele. Frumoase. Colorate. Cu sau fără prințese. Cu sau fără desene. Pe siteuri românești, dar și de afară. Am făcut o listă cu prețuri, cu oferte și am cântărit bine decizia. Așa că am plasat comandă pe eBbay pentru două seturi diferite, cu free shipping. Adică să îmi vină acasă fără să mai plătesc transportul. Două au fost motivele pentru care am ales să comand în afara României, deși știam că pachetele vor veni în 1-2 luni (așa se întâmplă în cazul comenzilor de pe eBay):

 • Un set de pe eBay costă cam cât două bucăți comandate pe un site din România
 • Unul dintre seturile pe care l-am ales conține TREI brățări, și nu una, cum am găsit pe la noi. Un alt set avea CINCI bucăți. M-a încântat ideea că aș fi avut și rezerve, în caz că rătăceam infobandul.

Bun. Și am plasat comenzile. Am așteptat. O lună până a ajuns setul de trei. Încă o lună până a ajuns setul de cinci. Ăsta a fost crimă și pedeapsă. O să vedeți de ce…

infoband foto: ebay
infoband foto: ebay
infoband ebay
infoband foto: ebay

Între timp, pentru că am prieteni drăguți, am primit cadou o brățară infoband pentru utilizări multiple, de la PufuShop. Una cu țestoase, preferatele Alexiei (de la desenele cu țestoase i se trage). Am folosit-o pe asta până au venit celelalte. Primul colet venit de peste mări și țări a fost cel cu trei modele. ”Wow, sunt la fel ca aia cu țestoasele. Mamă ce afacere am făcut!”, mi-am zis de cum le-am văzut în pachet.Dar, după ce l-am desigilat, am observat diferențele:

– Cele trei erau dintr-un material mai subțire decât brățara cu țestoase

– Spațiul pe care trebuia să notez datele mele era mult prea mic

– Pe verso nu erau inscripționate instrucțiunile de utilizare. Bine, nu că ar fi vreo filosofie…

Infoband - foto BlogulMameiRo
Infoband - foto BlogulMameiRo

Cu patru infobanduri, momentan, am decis să utilizez doar două, alternativ. Iar pe celelalte două să le țin pe post de rezerve. Când urma să vină și pachetul cu cinci brățări, urma să stabilesc pe care le păstrez și pe care le voi fi dat altor mame din gașca mea. Despre cele cinci, încă nu vă spun nimic. E prea tare pățania ca să nu o las pentru final. Vorba aia, mai bine să râdem la final.

Diferențele între o brățară infoband comandată din România și o alta din China

Cum ziceam mai sus, am decis să folosesc alternativ două brățări. Le-am supus acelorași probe 😉 Singura diferență: pe cea de pe eBay am trecut datele mele cu pixul – v-am zis, spațiul alocat notării datelor personale era prea mic – iar pe cea din România am scris cu markerul.

După o lună de purtare, pe soare și la ștrand, în apă, am observat următoarele:

Infobandul din China:

– Materialul s-a deteriorat simțitor

– Textul cu datele mele a dispărut după prima bălăceală a copilului în bazinul cu apă

Infobandul din România

– Materialul nu s-a deteriorat

– Din textul cu datele mele, după bălăceala în bazin, s-au șters, parțial, doar 2 litere

Precizări:

  • Ambele brățări nu au avut probleme cu sistemul de închidere, deși Alexia s-a jucat cu el la greu.
  • Brățara primită cadou, comandată pe siteul românesc, am aflat, ulterior, provine din Suedia.

Infoband - foto BlogulMameiRo

Acum, să râdem, sau să plângem

Promiteam, ceva mai sus, că am să vă spun despre pățania cu setul de 5 brățări comandate pe eBay. E ceva… într-un mare fel!

După două zile de ”răscolit” pe eBay, am ales cele două seturi cu brățări de identificare. Primul, cel de trei, după cum ați văzut în imaginile de mai sus, are tot felul de desene, spre încântarea copilului. Setul de cinci, însă, este cât se poate de simplu: din silicon, fără vreun desen pe el. Ce îl făcea special: culorile vii și faptul că aveam loc să notez și adresa noastră, pe lângă numărul de telefon și numele.

Buuuuuun! Primesc la cutia poștală acea hârtie că am de ridicat un colet din străinătate. Soțul se prezintă cu buletinul la purtător, ridică pachetul, îl desigilează și… îmi trimite poze. O brățară portocalie agățată de retrovizoarea mașinii. Eu, bucuroasă nevoie mare că au sosit brățările. Nu sesizez dimensiunea bratarii. Ajung acasă. Văd o chestie portocalie, uriașă, pe jos, pe parchet.

Hmmm, ce-o fi asta? Vreo jucărie nouă de-a Alexiei…

Pe fotoliu văd alte patru chestii similare. Semănau cu niște… curele. Mă uit mai atentă și să leșin, nu alta.

”Ți-ai luat vaci și nu ne-ai zis?”, mă ia consortul la mișto.

Dap, brățările infoband comandate de mine sunt atât de mari, că pot fi puse la gâtul vacilor. Acum, vaci să-mi iau, nu?

În loc de concluzii

  1. Nu trebuia să mă zgârcesc și să iau direct brățara de identificare pe care am văzut-o de prima oară pe un site din România.
  2. Va trebui să îmi cumpăr vaci. Știți dacă am voie cu ele în apartament, la bloc?
Dacă ți-a plăcut (sau nu) ce-am scris, mi-aș dori foarte tare să mi-o spui. Cu un mic comentariu, cu un share, cu un like…
Mă poți urmări și pe FACEBOOK, pe INSTAGRAM, dar și pe YOUTUBE (unde te aștept să dai Subscribe).
Te poți abona la NEWSLETTER și vei primi, o dată pe lună, un e-mail de la mine cu o parte dintre articolele publicate.
Eu îți mulțumesc frumos că ai intrat pe blog și te mai aștept cu drag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close