Îndeletniciri casnice

E clar: nu există activitate pe care să o facem în casă la care Alexia să nu vrea să fie părtaşă. Când dau cu mătura, plânge dacă nu o las pe ea să îmi ţină făraşul, dacă dau cu mopul, trebuie să îi las şi ei o porţiune, pe care ar curăţa-o ore-n şir (dacă aş lăsa-o atât de mult). De departe, cea mai mare distracţie pentru ea e să gătească.Şi nu la bucătăria ei de jucărie, pe care o consideră depăşită, ci chiar în bucătăria noastră. Îi place să ne imite în orice facem. Mai nou, Alexia a învăţat de la tati să facă pizza de casă. I-a plăcut la nebunie să ungă blatul cu sos de roşii (nu a băgat pensula în gură să guste, aşa cum face cu coca, de fiecare dată când dă cu ochii de ea). Însă, atunci când tati a trebuit să presare porumb, a fost un adevărat război: Alexia aduna boabele să le mănânce, tati se chinuia să le împrăştie uniform pe blat. Într-un final, toată lumea a fost mulţumită: Alexia a plecat la masa ei cu conserva cu porumb, tati a reuşit să fure un pumn de boabe de porumb din recipientul copilului. Iar la final, one happy family mânca ”pişa”.

Atunci când găteşte cu tati, Alexia nu prea gustă în timpul ”procesului tehnologic” din preparat. Dar, cum lui mami îi place să facă mai mult dulciuri, e lense de înţeles cum mă ajută fii-mea, nu? Eu fac compoziţiile, iar ea le testează:

Iar la curăţenie, Alexia a devenit un ajutor de nădejde încă de anul trecut:

One Comment

  1. Am si eu unul pasionat de mop. Cateodata il transforma in arma… E gospodina gogosica, ce daca gusta cam mult, asa se formeaza specialistii culinari!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
%d bloggers like this: