Încep înscrierile pentru clasa zero

17 februarie 2014, ziua în care începe nebunia. Noi mai avem vreo 2 ani. Dar printre voi sigur sunt părinţi care se pregătesc de clavarul numit ”înscrierea la clasa zero” sau pregătitoare, cum preferaţi. Aşadar, iată calendarul evenimentelor:

17 februarie Afișarea circumscripțiilor școlare și a planului de școlarizare propus, respectiv numărul de clase pregătitoare alocate, la fiecare unitate de învățământ, inclusiv pe site-ul acesteia, dacă există, și pe site-ul  inspectoratului școlar.

18 februarie – 12 martie: evaluarea nivelului de dezvoltare psihosomatică a copiilor.

19 – 28 februarie: organizarea “Zilei porţilor deschise”, când părinţii şi copiii pot vizita spaţiile dedicate activităţilor claselor pregătitoare şi pot purta discuţii cu personalul unităţii de învăţământ implicat în această activitate.

24 februarie – 14 martie: părinţii vor completa, online sau la unitatea de învăţământ la care solicită înscrierea copiilor, cererile-tip de înscriere.

17 martie: procesarea, de către comisia naţională de înscriere a copiilor în învăţământul primar, a cererilor-tip de înscriere, cu ajutorul aplicaţiei informatice şi repartizarea la şcoala de circumscripţie.

18 – 20 martie: vor fi procesate cererile părinţilor care solicită înscrierea la o altă unitate de învăţământ decât şcoala de circumscripţie, pentru locurile rămase libere.

21 martie: repartizarea la şcoala de circumscripţie a copiilor ai căror părinţi au solicitat înscrierea la o altă şcoală decât cea de circumscripţie, dar care nu au fost admişi din lipsă de locuri.

21 – 22 martie: unităţile de învăţământ vor afişa lista candidaţilor înmatriculaţi, a numărului de locuri rămase libere şi a listei copiilor neînscrişi după prima etapă.

24 martie: începe a doua etapă de înscriere în clasa pregătitoare.

11 aprilie: afişarea listelor finale ale copiilor înscrişi în clasa pregătitoare.

Descarcă AICI calendarul înscrierii în învăţământul primar
Şi AICI poţi descărca metodologia înscrierii în învăţământul primar 2014-2015
Mai multe informaţii găsiţi pe site-ul Libertatea.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close