foto-deschidere-campania-traiestesmart-mousse-si-suc

În lupta pentru legume și fructe am ales să fiu smart!

Trăiește smart. Acesta este îndemnul unei campanii căreia am ales să mă alătur. De ce? Pentru că a răspuns unor probleme cu care mă confrunt și eu: nu consum suficiente fructe și legume.

Înainte să trec la povești, vreau să vă lămuresc câteva lucruri:

  • Campania „Mousse și suc 100% – aici sunt vitaminele istețe” este finanțată de Uniunea Europeană și Polonia, precum și de Fondul pentru Promovarea Fructelor și Legumelor și a membrilor KUPS.

  • Obiectivul campaniei este acela de a promova obiceiurile unei alimentații echilibrate. De a crește nivelul de conștientizare în rândul consumatorilor cu privire la calitatea și valorile nutriționale ale sucurilor și mousse-urilor obținute din fructe și legume. Campania informează inclusiv despre ideea ca una dintre cele cinci porții zilnice de fructe și legume poate fi înlocuită cu un pahar de suc sau mousse 100%.

  • Conform legislației UE, sucurile de fructe și legume 100% nu pot conține conservanți, coloranți sau arome, altele decât cele obținute din fructele și legumele din care au fost produse. În plus, sucurile 100% nu trebuie să conțină zahăr adăugat.

  • Produsele sunt obținute exclusiv din fructe și legume.

Acum, să revin la poveștile despre care vorbeam ceva mai sus. La problemele mele legate de aportul insuficient de legume și fructe. Unde, în perioada diversificării, fii-mea mânca absolut orice, ei bine, de la 2 ani încoace (acum are 6) ne luptăm pentru fiecare fruct și fiecare legumă din meniul ei. Altfel spus, nu prea este prietenă cu legumele și fructele. Mereu găsește ceva de obiectat la oferta noastră. Cu greu, acceptă câteva fructe & legume.

Ca să nu mai zic că atunci când o trimit la școală, în strecor un măr mic în ghiozdan. ”Mami, te ajută să nu mai răcești la iarnă, încearcă să-l mănânci”. Uneori se întoarce acasă fără măr, dar, de cele mai multe ori îl găsesc neatins în ghiozdan. Legumele, în afară de castravete, greu acceptă altele crude.

În acest context, am primit spre testare sucurile de mere și mousse-urile de mere și morcovi. Despre ele am să vă vorbesc în cele ce urmează.

Însă, înainte de a vi le prezenta, vreau să vedeți reacția Alexiei la primirea produselor.

A doua zi, de cum s-a trezit, și-a luat sucurile, le-a odonat din nou pe măsuță, apoi ne-am jucat de-a vânzătoarea și clienta.

Jocul acesta a prins bine. Așa i-am putut explica despre campania „Mousse și suc 100% – aici sunt vitaminele istețe”. I-am spus, dacă nu vrea și nu vrea să consume fructe și legume ca atare, poate încerca acele sucuri și mousse-uri primite. Și le-am încercat.

campania-traieste-smart-mousse-si-suc-1

campania-traieste-smart-mousse-si-suc-2

S-a îndrăgostit de sucul de mere, iar mousse-ul a fost și el preferatul meu. Preferatul meu pentru că era ușor de transportat la școală 😉 Jocul și forma de prezentare au făcut-o pe Alexia să le încerce. Și să-mi ceară să  îi pun în fiecare dimineață când un recipient de suc, când unul de mousse.

campania-traieste-smart-mousse-si-suc-la-scoala-4

campania-traieste-smart-mousse-si-suc-la-scoala-3

Și, dacă tot i le-am dat ei la școală, am zic că merit și eu să mă ”premiez”, la serviciu. Așa că mi-am început diminețile de la job cu porția de vitamine istețe. O singură doză mi-a ținut ”de foame” ore-n șir. Practic, mi-am luat porția de energie necesară, iar senzația de sațietate a durat mult, ca după o gustare.

campania-traieste-smart-mousse-si-suc-la-munca

Apoi, într-un weekend, i-am făcut Alexiei o surpriză. I-am servit micul dejun la pat. Un mic dejun cu un mousse pe stomacul gol, cu frigănele și dulceață. Rezultatul? Succes total!

campania-traieste-smart-mousse-si-suc-mic-dejun

Când am mers într-o vizită la bunica, Alexia mi-a plătit cu aceeași monedă. Relativ. A pregătit cina. Mă rog, bunica a gătit, dar Alexia a aranjat masa. Și a luat de acasă mai multe sticle cu suc și mousse. ”Vreau să îi arăt și lui mamaie ce vitamine beau eu”.

campania-traieste-smart-mousse-si-suc-cina

După ce v-am povestit despre jocul nostru cu sucurile și mousse-urile din fructe, simt nevoia să vă ofer și alte informații utile despre sucurile și mousse-urile pe care le-am testat:

  • acestea sunt avantajoase, practice, pot fi consumate rapid

  • sucurile și mousse-urile contribuie la alimentația echilibrată pentru că sunt produse naturale și au aceleași beneficii ca fructele și legumele din care sunt obținute

  • sunt bogate în fibre, minerale și nutrienți

  • sunt practice mai ales în perioada rece în care aportul de vitamine trebuie să fie mai ridicat

  • specialiștii spun că este recomandat să consumăm un pahar de 200 ml de suc 100% în fiecare zi

  • vă rog să intrați pe www.sucsimousse.eu, unde veți găsi mult mai multe informații utile și interesante despre campanie și despre programul educațional desfășurat în școlile primare.

Și, dacă tot am vorbit despre specialiști, vă invit să citiți niște studii și sugestii interesante despre consumul de sucuri 100%, despre imunitate și despre cum să-i împrietenim pe copii cu fructele și legumele.

Pentru a descărca documentele, este suficient să dați clic pe titlurile de mai jos.

Cum îi determinăm pe copii să mănânce fructe și legume

Întăreşte-ţi imunitatea.

România are cele mai scăzute valori în ceea ce priveşte consumul de sucuri.

Nu închei fără a vă anunța că urmează să se desfășoare programul educațional Mousse și suc – aici sunt vitaminele istețe în școli. Programul se va desfășura gratuit la nivel național, în școlile de pe teritoriul României. Pe parcursul programului, elevii vor participa la o serie de lecții tematice care îi vor ajuta să își formeze obiceiuri pentru o alimentație sănătoasă, accentul punându-se pe consumul de fructe, legume și sucuri sau mousse-uri 100% obținute din acestea. Programul educațional din școli se va derula începând cu noiembrie 2016 până în mai 2017. Școlile se pot înregistra pe siteul  www.sucsimousse.eu/despre-program-2

kups

Dacă ți-a plăcut (sau nu) ce-am scris, mi-aș dori foarte tare să mi-o spui. Cu un mic comentariu, cu un share, cu un like… Mă găsești și pe Facebook și pe Instagram. Iar dacă vrei să fii la zi cu postările mele, poți introduce adresa ta de e-mail acolo unde scrie ”Abonare  via e-mail”. Eu îți mulțumesc frumos că ai intrat pe blog și te mai aștept cu drag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close