În culisele unei emisiuni pentru copii

Nu ştiu despre voi, dar nouă ne place tare mult emisiunea “Jurnal pentru copii”, de la Digi 24, care se difuzează sâmbăta şi duminica, de la 9.30. Mie, pentru informaţiile oferite, iar Alexiei îi plac vocile prezentatorilor. Sara, Radu, dar şi cea a Mirunei, reporterul special ;). Despre emisiune, găsiţi aici informaţii.

Curioasă cum sunt, am tras câteva sfori, astfel că am ajuns zilele trecute în platoul emisiunii. Ca spion. Am vrut să văd cum se face emisiunea, cu gândul de a vă povesti şi vouă ce şi cum. Adică mi-am dorit un making-of “Jurnal pentru copii”.

Adina Buzatu, invitata ediţiei de mâine, are o palmă roşie pentru că şi-a lăsat amprenta pe walk of fame-ul copiilor

Am ajuns la studioul Digi 24 fix când Sara (12 ani) şi Radu (10 ani) filmau pentru ediţiile de mâine şi poimâine. Am descoperit nişte puşti tare drăguţi şi ff deştepţi. M-au lăsat fără replică de câteva ori când am văzut la ce le zboară mintea! Cât de deştepţi şi de perspicace sunt.  Ce m-a impresionat a fost faptul că se descurcau singuri, în platou cu ei fiind doar cameramanii. Mă aşteptam să fie acolo şi cineva care să repete de zor cu ei replicile… Dar nu era nevoie, pentru că, fapt, Sara şi Radu le citeau de 2-3 ori de pe prompter, apoi filmau tot atâtea cadre. Iarăși mi-a plăcut faptul că improvizau, asemeni actorilor. Nu spuneau ca papagalii ce li se scrisese pe prompter.

De exemplu, la partea lui de text, de fiecare dată când o spunea, Radu rostea o variantă diferită atunci când Sara îl întreba cum arată părintele ideal în opinia lui: “Să mă lase să mă joc cu tableta până seara, să stau cu prietenii toată ziua, să mă lase să mă dau cu skateul cât vreau”. La a doua dublă, combinaţia era următoarea: “Să mă lase să mă joc cu tableta toată ziua, să stau cu prietenii până seara, să mă lase să mă dau cu skateul cât vreau” şi tot aşa. Fireşte, au existat şi poticneli, şi bâlbe. Dar, ca doi profesioniști adevăraţi, au trecut peste ele, fără să râdă unul de celălalt.

Iar când s-au întâlnit cu invitatul-vedetă, cei mici au fost foarte naturali. Ba chiar vedeta din ediţia de mâine a mărturisit după filmări că a fost mai emoţionată decât cei doi puşti. Stilista Adina Buzatu, căci ea va fi invitata Sarei şi a lui Radu în ediţia de mâine, s-a declarat şi ea cucerită de gazdele emisiunii, care i-au adresat şi întrebări cu greutate. Adina nu a fost lăsată să plece din studio fără să se murdărească pe mână cu vopsea… De fapt Sara şi Radu i-au cerut stilistei să-şi lase amprenta pe “walk of fame”-ul copiilor, adică acele cuburi pe care stau prezentatorii şi invitaţii. Iar Adina s-a distrat de minune întrând în jocul lor.

Ah, şi dacă vă întrebaţi de ce e studioul atât de verde, ei bine, acel fundal se numeşte croma. Iar decorul e “animat” din butoane, la montaj… Adică, aşa cum vedeţi imaginile de pe plasmă, aşa apare şi la TV. Dar efectele acestea pot fi făcute numai dacă în platou există acel fundal croma. Aşa se face şi la meteo, aşa se animă fundalul la multe emisiuni tv.
Aşadar, dacă vreţi să vedeţi deznodământul making-of-ului de aici, urmăriţi mâine şi duminică Jurnal de copii, de la 9.30, la Digi 24.

Până atunci, iată imagini de la filmări

One Comment

  1. 🙂 interesanta povestea din spatele emisiunii. Recunosc ca nu stiam de existenta ei, dar voi incerca sa urmaresc urmatoarea editie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
%d bloggers like this: