În aşteptarea lui Moş Nicolae

Mai e ceva până la venirea lui Moş Nicolae, dar noi am primit deja pachetul de la el. Zilele trecute am ridicat coletul de la Tomky, ajutorul de nădejde al lui Moş Nicolae. L-am desfăcut, am pozat hăinuţele din el, le-am spălat şi abia aştept să i le dau maimuţicăi.

Totul a pornit de la un e-mail. Newsletter-ul de la Tomky în care era prezentată colecţia de hainuţe din lână merinos m-a convins să intru pe site. ”Măcar să văd ce şi cum”, mi-am zis. În acel newsletter scria aşa:

”Hăinuțele din lână merinos pentru țin de cald, elimină transpirația și sunt foarte plăcute de purtat chiar direct pe piele. Transportul este gratuit pentru comenzi peste 150 lei”

Am intrat pe site-ul lor, m-am plimbat printre pagini şi am ales o bluză şi o pereche de pantaloni din lână merinos, plus o bluză din bumbac haioasă foc.

De cum am desfăcut coletul, cineva a vrut să verifice hainele…
CO-02241

Abia apoi am putut pune şi eu mâna pe produse.
CO-02242

Despre bluziţa din bumbac nu vreau să vă spun cine ştie ce. Mai degrabă vi-o arăt.

CO-02247

În schimb, hăinuţele din lână merinos merită mai multă atenţie, mai multe râduri. Atunci când aud ”din lână”, mă gândesc automat la acele pulovere ”grăsane” (groase şi greoaie) şi înţepătoare de la bunica. Ei bine, cele pe care le-am comandat nu sunt deloc aşa. În primul rând mi-au plăcut foarte tare că sunt moi, nu înţeapă (aşa cum fac produsele din lână). Sunt foarte foarte delicate. Ţesătura foarte elastică mă duce cu gândul la faptul că Alexia le va putea purta şi iarna viitoare, nu doar acum, ceea ce e bine.
CO-02246

CO-02243
Pentru că nu sunt familiară cu produsele celor de la Tomky şi, mai ales, cu cele din lână merinos, am comandat doar aceste două produse. Mi-aş fi dorit să iau o cagulă şi un body, dar am zis întâi să văd live cum se prezintă produsele. Acum ştiu că sunt foarte mişto şi că merită să mai comand una alta de pe la ei.  Iar cele din lână sunt chiar pufoase! Deci ar trebui să renunţ la asocierea care se produce automat în mintea mea între cuvântul lână şi hainele alea enervante şi înţepătoare pe care le purtam în copilărie, când mă încotoşmăna mama înainte să ies pe uşă să merg la săniuş.

După această descoperire, am intrat pe ”sfântul Google” să mă documentez despre lâna merinos. Să ştiu cum se întreţine, ce caracteristici are, dacă favorizează sau nu alergii, chestii d-astea de mamă obsedată să ştie cât mai multe. Şi am găsit o definiţie amplă a lânii 😉

Apoi, am mai aflat următoarele:
– e ideală pentru persoanele cu piele sensibilă
-reţine căldura şi permite, totodată, pielii să respire
– se întinde, dar îşi păstrează forma iniţială
– iarna ţine de cald, iar vara sunt răcoroase (cică beduinii din Sahara poartă haine din lână merinos)
-lâna este singurul tip de fibră care rezistă la foc
-Mirosurile urâte sunt absorbite. La fel şi umezeala

1 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close