Ia sa va luam alocatia, zic guvernantii nostri ”dragi”

Ministresa Muncii s-a gândit ea ce s-a gândit şi i-a străfulgerat o idee genială (crede ea): să taie alocaţia de creştere a copilului unora şi să o dea doar câtorva familii. Adică, mai exact, pe sistemul haiducesc luăm de la bogaţi să dăm la săraci, madamme s-a gândit că în ţărişoara noastră sunt prea mulţi părinţi bogaţi care primesc ”uriaşa” sumă de 42 de lei reprezentând alocaţia de creştere a copilului pe care o oferă statul român. Dar să o dea familiilor sărace. Eventual un pic mai mare. Acum mă-ntreb, din ce statistici s-a inspirat dumneaei de a ajuns la concluzia că în Românica sunt prea multe familii de bogaţi? Şi mă mai întreb care e venitul total pe familie care îi poate face pe unii părinţi să se situeze în gaşca bogaţilor?

Şi, ca să ne închidă gura, în Libertatea, madamma face o declaraţie interesantă, cu un mesaj ascuns, cred eu. ‘Mneaei spune că în România mamele au unul dintre cele mai lungi concedii de creştere a copilului. Asta, sincer, îmi sună a şantaj. Ceva de genul: ”vă plângeţi că vă dăm alocaţie mică pentru copii? Ia să vedem noi cât vă răsfaţă Statul pe voi, astea cu gura mare… Ia uite ce-am găsit noi: voi staţi cam mult acasă cu copiii. Hai să tăiem din CIC. Vreţi? A, nu? Atunci mucles şi ziceţi merci că vă dăm şi ăia 42 de lei. Cât îi mai dăm!” Cam aşa aş traduce eu declaraţiile madammei Câmpeanu.

5 Comments

  1. inseamna ca nu ai vazut ce recomanda mamelor care vor iesi la pensie la 65 ani: sa foloseasca mancare semi-preparata ca sa aiba mai mult timp!
    zici ca e nazista!

  2. Câtă nesimțire! Madame asta are prunci? Și ei îi place să stea acasă cu ei dacă-i are? Normal, că doar dacă ea are, înseamnă că au toate mamele. Nu că mă plâng eu…dar cunosc mame care chiar au nevoie de alocație, și nu-s puține acele mame! Dar na…când se văd sus cocoanele astea…uită ce nevoi au cei de jos! Revoltător!

  3. Este incredibil de unde se “gandeste” sa mai scoata bani! Nu au pic de respect pentru copii si pentru viitorul acestei tari. Sunt niste limitati in gandire! Nu vad mai incolo de un orizont de timp cat le dureaza mandatul. Pacat ca o femeie gandeste astfel.
    Cat despre lungimea CIC sa mai cerceteze, eventual prin nordul Europei, sa vada cat pot sta acolo mamele sa se ocupe de copii lor. De fiecare data cand vorbesc de statul mamelor in CIC am inceput sa simt nevoia sa completez – stam sa ne ocupam de copii. Pentru ca e nevoie, pentru ca eu nu am gradinitele din Europa unde sa-mi las copilul sa fie educat si sa si se deschida inima si sufletul, asa cum se intampla cu un copil pana la 2 ani.
    Pot sa-i recomand eu madamei niste carti sa mai citeasca. Dar nu cred ca o intereseaza

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close