fetita fotoPixabayCom

În pielea unei mame căreia i s-a răpit copilul din magazin

Un nene a deschis uşa magazinului, a tras copilul afară într-o fracţiune de secundă. L-a răpit în timp ce mama privea în altă parte. O fracţiune de secundă de neatenţie. Atât. Am privit uluită înregistrarea video. Mi s-au tăiat picioarele, mi s-a făcut pielea de găină. Mintea mi-a fost pe loc cuprinsă de mii de gânduri. Şi de cuvinte imposibil de reprodus aici. 

Cum ar fi să mergi liniştită cu copilul la magazin. Să te aşezi la coadă, în timp ce puiul tău, la doi paşi de tine, se perindă pe lângă uşă. Într-o fracţiune de secundă se deschide uşa magazinului. O mână din afară trage de copilul tău. Copilul dispare, uşa se închide. Tu, părinte, stăteai liniştit. Îţi ştiai copilul în siguranţă. Apoi auzi un ţipăt al copilului. Întorci capul şi vezi cum se “evaporă” pe uşă, tras de o forţă în afară.

Poate par prea alarmistă. Ori pare un scenariu dintr-un thriller. Ştiu, circulă multe poveşti despre copii răpiţi. Şi totuşi, înregistrarea pe care am văzut-o este dintr-un magazin. Imaginile au fost surprinse de camera de supraveghere. Nu se întâmplă în România. Dar, indiferent unde se întâmplă, nu poţi, părinte fiind, să nu te gândeşti… “Şi dacă mi s-ar întâmpla mie?”

Priviţi! Puneţi-vă în pielea acestei mămici care şi-a auzit fiica ţipând în timp ce cineva încerca să o răpească. Răspundeţi-vă la întrebarea: “Şi dacă mi s-ar întâmpla mie?”. Oare cât de în siguranţă sunt copiii atunci când îi credem în siguranţă?

Încă sunt sub efectul şocului produs de acest film…

sursa foto

3 Comments

  1. Putin spus “soc”
    Eu tot afirm ca trebuie sa avem mai mare grija la copii, fara sa le transmitem starea de panica si multe mamici au ras spunand ca ma grabesc sa trag concluzii ori sa imi cumpar carti de pe amazon despre si pentru copii care ne invata cum sa le explicam celor mici despre pericolele ce ii pandesc
    Paza buna , trece primejdia rea

  2. Si ce s-a intamplat cu copilul? A fost recuperat? In ce tara se intampla?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close