Hitul bebicesc al anului

După cum reacţionează fii-mea de la primele acorduri ale acestei melodii, după cât de tare se amuză, se linişteşte (dacă e zmiorcăită), se înveseleşte (dacă e bosumflată), lasă orice şi începe să aplaude, clar cântecelul acesta este top of the top! Deci “Ursuleţul Bombonel” rules!

Până coborâm noi de acasă, tati deja caută în playlistul bebicesc din maşină melodia preferată a Alexiei. De cum deschid uşa, maimuţica noastră e întâmpinată de acordurile cântecului ei preferat. Şi, fireşte, devine toată un zâmbet. Da’ ce zic eu zâmbet? Râde cu gura pân’ la urechi. Acasă, la fel, cum dau click pe link şi se aud primele note,  Alexia e lângă mine, lipită ca timbrul de scrisoare. Îi place cum cântă copiii aceia melodia, dar, cel mai mult şi cel mai mult, se distrează atunci când mă aude pe mine la refren, cum îi spun “Bomboniel!”. E o adevărată nebunie la noi în casă şi în maşină! Şi, când o pune Tibi nu ştiu ce jmecherie de sistem audio şi boxe  pe maşină, vă imaginaţi cum o să fie când, la vreun semafor, ne oprim lângă un manelist a cărui maşină duduie de neplăcuta-i (pentru noi) muzică şi, ca să îl acoperim, dăm şi noi “Ursuleţul Bombonel” la maximum! 🙂 🙂 🙂 Uite-aşa, că ne  vor ţine muşchii! 😉

Revenind la refren, cel mai tare şi mai tare mă amuză cum se uită fii-mea la mine atunci când acesta se apropie şi, din priviri, parcă îmi spune: “Fii pe fază, mami, vine refrenul şi trebuie să îmi cânţi aşa cum îmi place mie”. Eu îi cânt, ea mă răsplăteşte cu un zâmbet, sau, după caz, cu un râs de mă unge pe suflet. Mor, mă topesc, îmi vine să o mănânc de câte ori o văd râzând cu gura până la urechi. Şi ştiţi ce mai îmi place la maimuţa mea? Că râde cu toată faţa, iar ochii i se luminează şi mai tare. Dacă cumva îndrăznesc ca la refren să nu cânt şi eu, îmi trage o privire tare tristă, de “ursuleţ bosumflat”. Ei, în acest caz, cum Dumnezeu să nu-i cânt?! Ah, ca să nu mai zic că, atunci când nu avem melodia la îndemână şi îi spun (deci nu cânt) “bomboniel”, fii-mea leşină de râs. Zilele trecute chiar (noi cântăm asta de mai bine de 3 săptămâni), Alexia a încercat să pronunţe de câteva ori bombonel. Nu i-a ieşit decât un “boboi”, dar exersăm, insităm.

Aşadar, declar oficial “Ursuleţul Bombonel” hitul anului! Încercaţi şi voi.

P.S. Promit că voi filma zilele acestea, sau, mai bine zis, îl voi pune pe tati să ne filmeze cum facem noi karaoke pe “Ursuleţul Bombonel”, sau “Bomboniel”, cum îl cânt eu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close