Hipnoza, alternativa pentru vindecarea emoțională și fizică

Am văzut cu toții în filme cum, prin hipnoză, pacienții reușesc să descopere sursa unor probleme. Tot la televizor am văzut cum, prin hipnoză, poți transforma oamenii în marionete doar print-un pocnit din degete. Mi s-au părut două lumi diferite. A doua, clar, un circ ieftin. Iar prima mi-a stârnit teribil curiozitatea.

 • Chiar pot să ”mă vindec” prin hipnoză?
 • Mă ajută, ea, hipnoza, să îmi descopăr sursa suferințelor, a gesturilor, a temerilor și problemelor mele?
 • Cât de departe se poate merge cu hipnoza?
 • Cât de periculoasă este?
 • Copiii pot fi supuși hipnozei?
 • Cât costă o ședință?
 • Cum mă feresc de escroci?

Sunt câteva întrebări pe care mi le-am pus atunci când am început să aprofundez acest subiect. Firește, ca tot omul (neinformat) am simțit o teamă vizavi de experimentarea unui astfel de ”tratament”. Dacă mă păcălește? Dacă mă hipnotizează și apoi face ce vrea din mine? Și mulți alți de ”dacă” mi-au trecut prin minte.

Însă, niciodată nu vei ști care sunt răspunsurile corecte, valide, dacă nu întrebi. Pe cine trebuie. Un specialist, adică. Așa că am mers direct la sursă pentru a afla cât mai multe despre hipnoză. Voi posta mai multe filmulețe în care interlocutoarea mea va explica, pe înțelesul tuturor, ce este hipnoza și ”cu ce se mănâncă” ea.

Am aflat atât de multe lucruri, încât am decis să vi le împărtășesc în mai multe postări. În patru, mai exact, după cum urmează:

 • Azi, prima parte despre hipnoză. Informații generale. De câte ședințe este nevoie pentru a rezolva o problemă? Unde se pot ține ședințele? Care este prețul (orientativ) al unei ședințe? Cum recunoști un hipnotician ”adevărat”?
 • Partea a doua: tratarea mâncatului emoțional și a altor dependențe, plus reacțiile oamenilor după ședințele de hipnoză.
 • În cea de-a treia parte veți afla despre hipnoza în familie și hipnoza la copii.
 • Iar în ultima parte dedicată hipnozei voi vorbi despre rolul poveștilor terapeutice la copii și veți asculta o astfel de poveste.

Toate informațiile acestea nu vi le-aș fi putut transmite dacă nu ar fi fost psihoterapeutul Cristina Gabriela Fedorovici, căreia îi mulțumesc din suflet că a acceptat să facă parte din acest proiect al meu. Cristina Fedorovici este psiholog, consilier si psihoterapeut în supervizare, în cadrul Asociaţiei de Hipnoterapie şi Psihoterapie Cognitiv-Comportamentală (AHPCC).

Despre hipnoza, cu psihoterapeutul Cristina Gabriela Fedorovici

Cristina este un om de apreciat pentru că a fost, inițial, de cealaltă parte a baricadei. După cum ea mi-a povestit, a fost o ”grăsuță”, care mânca pe fond emoțional. Ambiția și ședințele de terapie au ajutat-o să depășească această perioadă.

Acum, ea îi ajută pe alții. În ultimii 9 ani, a făcut voluntariat pentru diferite grupuri de suport. De asemenea, este membru al consiliului de administrație al Fundației pentru Tratamentul Obezității și coordonator al grupului de suport Chirurgie Bariatrică.

Dar, mai bine, o las să de prezinte ea:

”Cine este Cristina Fedorovici? Până acum 8 ani, am fost o femeie obeză. După mai bine de 15 ani de luptă asiduă cu kilogramele, cu zecile de cure de slăbire (din ce în ce mai drastice), cu sau fără îndrumarea unui nutriționist și cu disperarea cauzată de viteza cu care kilogramele reveneau, am decis să recurg la operația bariatrică. Era ultima speranță.

Pentru că am avut șansa și inspirația să intru la timp în diverse grupuri de suport psihologic (dezvoltare personală și psihoterapie), astăzi sunt o femeie frumoasă și sănătoasă, fizic şi psihic.

Mai mult, am decis să fac toți pașii necesari pentru ca suportul pe care îl oferă să fie unul validat științific. Pe lângă cel empatic. Astfel, de peste 6 ani mă formez academic pentru a deveni un psihoterapeut specializat în tratamentul obezității”.

Acestea fiind scrise, vă invit să urmăriți filmulețele de mai jos.

Hipnoza, informații generale

Hipnoza, detalii

Foto: publicdomainpictures.net
Dacă ți-a plăcut (sau nu) ce-am scris, mi-aș dori foarte tare să mi-o spui. Cu un mic comentariu, cu un share, cu un like… Mă găsești și pe Facebook și pe Instagram. Iar dacă vrei să fii la zi cu postările mele, poți introduce adresa ta de e-mail acolo unde scrie ”Abonare  via e-mail”. Eu îți mulțumesc frumos că ai intrat pe blog și te mai aștept cu drag.

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close