#heyday, festivalul de pop&rock unde îţi poţi lăsa copilul la joacă

Rockeriţa din mine a sărit de bucurie (în sus, normal!) la auzul că se va ţine un festival “tribute to” cu muzica “tinereţii mele”, unde başca, îmi pot aduce şi copilul, pe care să îl “parchez” într-un loc special amenajat pentru cei mici, în timp ce eu mă “destrăbălez”. Hey Day, sau #heyday, cum îl veţi găsi pe Facebook, se va ţine în Bucureşti, în zilele de 27, 28, 29 mai, iar de pe scene vor răsuna piese á la Black Sabbath, Guns n’ Roses, Queen, Metallica, AC/DA, Led Zeppelin, U2, Aerosmith, Pink Floyd, dar şi hituri aparţinând mai tinerelelor Adele sau Rihanna.

Pe cele trei scene vor urca trupe, de aici şi de prin străinătăţuri, care vor încerca să sune cât mai aproape de original. Şi, din câte am înţeles eu, multe chiar fac treabă bună în acest sens.Frumos din partea organizatorilor, Creart, că au luat în calcul faptul că sunt şi părinţi care vor să vină la festival şi care, fie că nu au cu cine să îşi lase odraslele, fie chiar vor să le aducă şi pe ele la o porţie de “rockăreală”. Aşa că, în incinta Parcului Izvor, acolo unde se va desfăşura Hey Day, este amenajat un cort unde copiii pot participa la diverse activităţi, gratuit, în timp ce părinţii dau din cap în faţa scenelor.

Ca informaţie importantă: este recomandat, dacă veniţi cu copii mici, să le puneţi pe urechi căşti de protecţie, căci nivelul decibelilor va fi destul de ridicat. Încă un lucru: deşi accesul adulţilor nu este permis cu mâncare şi apă (veţi găsi înăuntru d-astea), pentru copilaşi nu va fi bai dacă aduceţi o sticluţă cu licoarea preferată şi o caserolă cu d-ale gurii, tot pentru copil.

Ah, şi mai vreau să vă spun că puii de rockeri sub 14 ani, pot intra gratuit, dar să fie însoţiţi de un adult. Adultul plăteşte, normal. Dar preţul biletului este, părerea mea, mai mult simbolic: 15 lei/zi sau 30 de lei abonamentul pentru cele trei zile de concerte.

P.S. Îmi place la nebunie promoul festivalului (l-am pus la final). Deh, e făcut pe muzica GnR 😉

Tot ce trebuie să ştii despre #heyday

Afis-Hey-Day

 3 zile de festival: 27, 28, 29 mai 2016

3 scene cu muzică live: Park Stage, River Stage, Stars Stage

18 trupe tributate: Black Sabbath, Rihanna, Guns N’ Roses, AC/DC, Amy Winehouse, Led Zeppelin, The Doors, Elvis, U2, Whitesnake, James Brown, Aerosmith, Pink Floyd, Adele,  Beatles, Metallica, Queen, Michael Jackson

18 trupe tribute din Marea Britanie, Italia și România

300 de hituri legendare, printre care: “Sabbath Bloody Sabbath”, “Stairway to Heaven”, “November Rain”, Light my Fire”, “Thunderstruck”, “Let It Be”, “Michelle”, “We are the Champions”, “Nothing Else Matters”, “Beat it”, “Billie Jean”, “Hello”, “Umbrella”, “Rehab” etc

creart vă invită la HeyDay – concertul imposibil, în perioada 27 – 29 mai, timp de 3 zile, când Bucureştiul devine gazda celui mai mare festival internaţional de muzică tribute din România.

Aşa cum Glastonbudget, care se desfăşoară în Leicester, Marea Britanie, adună an de an zeci de mii de iubitori de muzică bună, festivalul HeyDay, aflat la prima ediţie, promite să deschidă seria evenimentelor similare în Bucureşti pentru fanii hiturilor care au făcut istorie de-a lungul timpului.

Pe lângă muzica bună, participanţii la festival îşi pot face gratuit tatuaje cu artiştii favoriţi, pot viziona filme, se pot machia sau îşi pot aranja coafura în stilul idolului lor. Mai mult decât atât, există şi o zonă de gastronomie și de băuturi răcoritoare. De asemenea, copiii vor avea un loc de joacă special amenajat, unde vor putea desfăşura diferite workshop-uri interactive.

Biletele se găsesc pe eventim.ro, la casa de bilete creart (Piața Alexandru Lahovari nr. 7), iar în cele trei zile de festival pot fi cumpărate și de la cele două case special amenajate (Zona Metrou Izvor și zona Splaiul Independenței / Bd. B.P. Hasdeu).

Intrarea copiilor în vârstă de până la 14 ani, însoțiți de părinți, este liberă!

Intrarea se face vineri, 27 mai, începând cu ora 16:00, iar sâmbătă, 28 mai, și duminică, 29 mai, începând cu ora 12:00. Concertele pe cele două scene mari sunt programate în fiecare zi începând cu ora 17:00.

Informații utile:

  • Accesul la festival se va face pe la cele două intrări, una aflată lângă staţia de metrou Izvor şi cea de-a doua situată în colţul parcului, la intersecţia străzii Bogdan Petriceicu Haşdeu cu Splaiul Independenţei.
  • La intrare, publicul primeşte brăţări cu care poate ieşi şi intra, în mod repetat, din spaţiul de festival. Brățara trebuie păstrată la mână pe întreaga durată a festivalului (pentru abonament) sau pentru întreaga zi (pentru biletul de o zi). În caz de pierdere, înstrăinare sau rupere/tăiere voluntară a brățării, aceasta își pierde valabilitatea, persoanei în cauză fiindu-i refuzat accesul înapoi în incinta festivalului.
  • Vor fi două ambulanţe la eveniment + două corturi de prim ajutor cu personal specializat.
  • În vecinatatea scenelor, zgomotul produs poate fi mult peste nivelul suportat de cei mici, prin urmare recomandăm dopuri sau căști de protecție, precum și petrecerea timpului mai departe de zonele zgomotoase.
  • În perimetrul HEYDAY va exista un birou de informare, semnalizat ca atare, care va funcționa și ca birou de obiecte pierdute. În cazul în care găsiți sau pierdeți ceva, aici veți putea raporta acest lucru.
  • ACCESUL CU BICICLETE / SKATE / LONGBOARD / TROTINETE este permis numai cu condiția să nu pună în pericol siguranța celorlalți participanți din spațiul de festival. În cadrul festivalului vor exista spații de parcare special amenajate, fără suprataxă.

###

Organizator: Primăria Municipiului București prin creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție
Producător: Piece of Light
Parteneri Media:Rock FM, Kiss FM, Magic FM, Radio România București FM, Radio România Cultural, Radio România Muzical, Blitz TV, Calendar Evenimente, Zile și Nopți, PR Wave, Dor de Ducă, Orașul Meu, România Pozitivă, IQool, Urban.ro, Trăiește Muzica și HTag PR

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close