#Alexisme. Hai că am început deja…

Am avut o discuție cu fii-mea pe o temă pe care, speram eu, ar fi trebuit să o abordăm peste ani. Mulți ani. Gen după ce ea va face… hmmm 20-30?  Glumesc. În privința vârstei doar. Căci tema nu e deloc de râs: BĂIEȚII. Pam-pam!

Bunăoară, la cei 4 ani şi aproape 4 luni ai săi, donşoara Alexia a decretat (adică a folosit un ton imperativ, să fim clari de la început): “Vleau să am camela mea plină de băieți! Muuuulți băieți”. M-au luat transpirațiile, palpitațiile. Ce să facă ea cu atâția băieți? La ce îi trebuie ei muuuulți băieți? Toți odată? Hmmm… Poate prind şi eu unul 😉 Trag aer in piept, imi revin… din râs şi îi spun: “Mami, camera ta e mică, nu încap mulţi băieți”. Am crezut că, dându-i acest răspuns, am închis-o. Daaar nu, ea mi-a dat mie “fazan”: “Atunci te log să îmi faci camela mai male. Vleau o camelă male male ca să încapă toți colegii mei de la şcoală, când o să melg la şcoală, şi cei de la glădi…”.

Cum eram măcinată de curiozitate până-n măduva oaselor, o-tnreb senină: ” Ce faci tu cu atâția băieți?”. “Lăstulnăm cutiile cu jucalii”.

 

3 Comments

  1. Pe la 5 ani al meu a inceput sa intoarca privirea dupa fete pe strada. Dupa alea mari, adica cat mine de inalte! Daca se intampla sa vorbim cu vreuna, vanzatoare sa zicem, i se scurgeau ochii pur si simplu si statea cu gura cascata. Se indragostea cam in fiecare zi si le facea cu ochiul. Smecher…Asa ca nu te mira de a ta. De acum va incepe sa vada diferentele intre sexe si o vor interesa, fie ca iti place sau nu.

  2. Alimentatia bogata in fructe,legume colorate cu care pietele sunt pline

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
%d bloggers like this: