testare-produse-ohvaz

Hai că am făcut-o și p-asta! Am mâncat… Ohvăz

 • Bună, ce faci?
 • Bine, îmi pregăteam ceva de mâncare.
 • Nu vii pe la mine? Mi-am comandat ceva drăguț și vreau să testăm împreună.
 • Ce să facem?
 • Să testăm.
 • Ce să testăm?
 • Ceva dulce. Hai, vino, te aștept.

Acesta a fost dialogul meu la ceas de seară cu vecina Laura. Da, am mâncat ceva dulce la ceas de seară. Nu am mai ținut cont de oră pentru a testa deserturile pe care le-am comandat de pe ohvăz.ro. Am zis că-mi permit să fac o aroganță și să mănânc dulce seara, că, na, doar am slăbit 10 kilograme… Pot, măcar o dată, să-mi permit să nu mai țin cont de ora la care mănânc dulce, nu? Cum vecina, fată tânără, nu are probleme cu silueta, clar nu avea motive să mă refuze. Așa că a acceptat cu drag invitația mea la degustare.

Și, uite așa, ne-am adunat noi, fetele, la o vorbă, o limonadă, niște biscuiți la borcan (da, da, la borcan!), clătite și câteva borcane cu chia și ovăz. Noi, fetele, adică vecina, Alexia și eu. O seară cu povești, glume, planuri, fotografii și mâncat la grămadă. Bine, am și trișat puțin. Am comandat ceva dulce care nu te face să arunci cântarul pe geam a doua zi. Sau a treia…

produse-ohvaz

Eu nu am mâncat în viața mea chia sau ovăz. Dar am zis că trebuie să încerc, că prea multă lume în jurul meu le ridică în slăvi. Și, cum sunt înnebunită după dulciuri, cum am văzut pe la birou colegi comandând de pe acest site, am zis să încerc și eu. Ca de obicei, înainte să comand, am luat site-ul la bani mărunți, ca să aflu mai multe detalii despre produsele comercializate, dar și ca să îmi fac o idee despre oamenii din spatele produselor comandate.

Credem în ingrediente de cea mai bună calitate, un stil de viață sănătos, dar și transparență. Tocmai de aceea afișăm toate informațiile nutriționale pentru fiecare produs, inclusiv numărul total de calorii”, este una dintre explicațiile pe care le-am găsit pe site. Și tot pe site-u lor am descoperit și care sunt beneficiile consumului de ovăz.

Mi-au plăcut foarte tare transparența lor și, mai ales, sinceritatea, modul de adresare. Un exemplu în acest sens îl găsiți pe pagina în care sunt oferite informațiile despre termenul de valabilitate al produselor ohvăz. Un mod de adresare deschis, ca în cadrul unei discuții între prieteni. O bilă albă și la capitolul ăsta (pe lângă prezentare și calitatea produselor)!

Sucurile sunt proaspete și nu au conservanți, iar ovăzul și chia conțin fructe și lapte, și, implicit, necesită refrigerare. Tocmai de aceea recomandăm ca produsele să fie ținute la o temperatură între 0 și +4 grade. Când aplicăm etichetele de valabilitate, noi preferăm să afișăm un termen mai scurt. Deci nu e nici o problemă să consumi un produs Ohvăz care expiră în ziua curentă”.

Mi-a mai plăcut și povestea omului din spatele acestei afaceri. O poveste în care m-am regăsit: ”Eu lucrez la birou, la calculator, foarte multe ore. Uneori uit să mănânc. Adesea sunt stresat cu diverse lucruri ce țin de viața de birou. Dieta e adesea pe ultimul loc, deși ar trebui să fie sus în top. Nu am timp. Resimt asta de fiecare dată când trebuie să iau micul dejun sau să iau masă de prânz. Soluții există, însă nu sunt sustenabile, nu sunt ieftine și/sau nu sunt gustoase.

Poate ai norocul să bifezi două din trei căsuțe, însă pentru mine tot nu este suficient. Ohvăz este sustenabil din toate punctele de vedere. La doar 15 lei porția de 300 de grame (pe care cu greu o termin), 500-600 de calorii în funcție de aromă, plus aspectele benefice pentru sănătate, Ohvăz este echilibrul pe care îl căutăm la micul dejun sau la prânz”.

testare-produse-ohvaz
testare-produse-ohvaz

Chiar dacă ați citit în rândurile de mai sus că aceste produse se recomandă a fi consumate la micul dejun sau la prânz, eu nu m-am putut abține și le-am mâncat seara. Dar, nah, mereu am făcut lucrurile altfel. Însă, ca să fiu cu inima împăcată, am făcut și cum recomandă producătorul. Așa că, dimineață, înainte de a pleca la birou, am încercat să dau gata un borcan cu Ovăz cu Papaya și Alune de Pădure, preferatul meu. Dar n-am putut. De pe la jumătate deja mă simțeam plină. Așa că am pus capacul și am luat borcanul cu mine, să îl termin la birou.

Hai că m-am lăsat luată de val și m-am pierdut în detalii tehnice. Dar nu m-am putut abține, pentru că sunt și ele importante, nu? Știu că vreți să știți care au fost concluziile noastre, după testare.

Concluzii:

 • Ne-a plăcut prezentarea produselor. Biscuiții la borcan au fost ceva inedit.
 • Limonada este divină! Mie mi-a plăcut cea cu mentă și miere, iar Alexiei cea cu zmeură și miere.
 • La borcan, am testat următoarele combinații: chia cu coacăze, cu merișoare și cocos, cu zmeură și mentă; ovăz cu banane și stafide de corint, cu migdale, caise și smochine, cu papaya și alune de pădure. Fiecare a avut un topping diferit. Dar noi ne-am jucat și am încercat să facem combinări și permutări. Păi, dacă era vorba de testare, am exeprimentat, nu? Ce m-a bucurat a fost că, de data asta, nu m-am mai bătut cu Alexia pe un singur borcan. Și asta pentru că fiecare a avut câte un preferat: ea, pe cel de chia cu coacăze, eu, pe cel de ovăz cu papaya și alune de pădure. Nu că restul nu ar fi fost bune. Dar am zis să stabilim care a fost, pentru fiecare dintre noi, cel mai cel dintre toate.
 • Dintr-un borcan cu ovăz sau chia își pot potoli pofta de dulce chiar și două persoane. Iar dacă îți iei unul la birou, poți să-l împarți cu un coleg/o colegă (așa mai și socializați), sau, îl poți lăsa la păstrat, la frigider, pentru a doua zi 😉
 • Clătitele au fost o revelație: wow! Există și clătite altfel. Nu știu cum să vă descriu în cuvinte, dar gustul, textura, efectul asupra papilelor gustative pe care l-a avut combinația ingredientelor… chiar nu știu cum să descriu senzația.

Gata, mă opresc aici. Sper că v-am făcut poftă. Sufiecient de mare încât să le încercați și voi. 😉

Dacă ți-a plăcut (sau nu) ce-am scris, mi-aș dori foarte tare să mi-o spui. Cu un mic comentariu, cu un share, cu un like…
Mă poți urmări și pe Facebook,  Instagram, dar poți da SUBSCRIBE și canalului meu de YouTube. Iar dacă vrei să fii la zi cu postările mele pe blog, poți introduce adresa ta de e-mail acolo unde scrie ”Abonare  via e-mail”. Eu îți mulțumesc frumos că ai intrat pe blog și te mai aștept cu drag.

Join 18.2K other subscribers

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close