Green Sugar, un ”zahăr” românesc. Fără calorii

 

Zahăr fără calorii? ”Blasfemie!”, ar striga unii. ”Păcăleală”, ar decreta alţii. ”Chiar există?”, s-ar întreba scepticii. Ei bine, se pare că da, există. Iar numele său de scenă este ”Green Sugar” şi îmi face o deosebită plăcere să subliniez că este un produs neaoş, românesc, realizat de Laboratoarele Remedia! Un îndulcitor natural, bio, un îndulcitor 100% natural, cu zero calorii şi zero indice glicemic, pe bază de extract uscat din frunze de Stevia Rebaudiana și eritritol, obţinut din porumb, prin procesul natural de fermentaţie, cu ajutorul drojdiei Moniella pollinis.

Am primit acum ceva timp propunerea să-l testez. Cum eu sunt o maaare consumatoare de dulciuri, deci de zahăr, m-a tentat al naibii de tare să văd dacă pot înlocui zahărul cu Green Sugar. Aşa că am intrat în joc.

Cum ceaiul îl beau fără zahăr, am încercat Green Sugar-ul în cafea. Sceptică, am turnat un pliculeţ (care este echivalent cu o linguriţă de zahăr) în cafea. Până să amestec eu, el deja se dizolvase. Deci prima concluzie: se dizolvă rapid. Am dus cafeaua la gură, stâmbând preventiv din nas, deh, am avut experienţe neplăcute cu alţi îndulcitori. După prima guriţă de cafea cu Green Sugar am crezut că papilele mele gustative au intrat în grevă. Aşa că am luat o a doua gură. Mai sănătoasă decât prima. Şi… surprize, surprize: cafeaua era bună, iar gustul nu era modificat. Am zis că mi se pare, aşa că l-am testat pe colegi. Au băut cafelele firesc, fără să stâmbe din nas, fără să mă alerge prin birou că le-am dat ”otravă”. Deci nimeni nu a simţit vreo diferenţă între nocivul zahăr clasic şi Green Sugar. Apoi am mai rugat o colegă să îl testeze, după care să îmi scrie câteva rânduri. Iată ce mi-a scris Carmen:

 

Cafeaua fără Green Sugar e ca nunta fără ceteraşi

Şi asta pentru că de ceva vreme căutam un înlocuitor pentru zahărul de cafea. Am oscilat între miere şi aşa zisul drog alb, zahărul, pe care tot încercam să îl evit şi se pare că mă voi opri la Green Sugar. Cafeaua mea trebuie să fie perfectă, să mă trezească, să mă scoată din visare şi să mă pună pe picioare. Pentru ea am nevoie de o linguriţă de frişcă, două de ness şi un pliculeţ şi jumătate de Green Sugar, noua mea descoperire. Green Sugar se potriveşte la fix, este pe gustul meu, are o textura fină şi îndulceşte cafeaua exact cât imi trebuie şi cum îmi place! Aşa că verdictul este următorul: nicio masă fără peşte, nicio nuntă fără ceteraşi, nicio cafea fără Green Sugar 🙂 Şi dacă tot m-am împrietenit cu Green Sugar, abia aştept să fac o prăjitură cu vişine, că tot le am pus deoparte astă-vară”.

Şi acestea sunt pozele făcute de ea:

Apoi l-am mai supus unor probe: ”prăjiturit”, îndulcit ceaiul (just for testing, că tot fără zahăr beau ceaiul), făcut sirop pentru îndulcit blatul. Le-a trecut. Nimeni nu s-a prins că am folosit îndulcitor.

Nu am început campania de testare fără să mă documentez în prealabil despre acest produs. Fireşte, doar nu băgam în mine chestii dubioase doar de dragul de a scrie despre ele.

În câteva rânduri, iată care sunt beneficiile asupra organismului

  • nu fermentează
  • este recomandat persoanelor care suferă de diabet, sindrom de colon iritabil şi colită de fermentaţie
  • menţine echilibrul glucozei în sânge şi stimulează secreţia de insulină
  • are zero calorii, zero indice glicemic
  • scade pofta de dulce
  • reglează tensiunea arterială
  • nu produce carii, nu prezintă riscul cancerigen al îndulcitorilor sintetici

Apoi, am aflat mai multe despre acest produs românesc din interviul cu cercetătorul şi profesorul Romulus Scorei

 

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close