BANNER-campanie-da mama ai voie

Gabriela Maalouf, despre campania ”Da, mamă, ai voie!” Cum este o mamă bună?

Dragă Cristina, te susțin cu mare drag în acest proiect al tău, ”Da, mamă, ai voie!”.

Asta mi-a spus Gabriela Maalouf, după ce a citit primul articol din seria celor dedicate campaniei #DaMamăAiVoie. Gabriela este cea care deschide seria articolelor de susținere a acestei campanii, pe care am pornit-o din dorința mea de a transmite un mesaj tuturor mamelor.

”Da, mamă, ai voie!” este despre a visa, despre a nu renunța la femeia din tine, la dorințele tale. Este despre faptul că noi, mamele, nu trebuie să uităm că suntem și femei. Dar este și despre faptul că nu există mamă perfectă. ”Da, mamă, ai voie!” este despre frici, despre gura lumii, iubire de sine, acceptare de sine, despre relaxare, despre autenticitate.

Gabriela Maalouf este psihoterapeut, consilier școlar și primul practician NLP din România care s-a specializat în programare neurolingvistică pentru copii și părinți, în Marea Britanie. Gabriela a creat o serie de ateliere atât de dezvoltare personală, cât și profesională, pentru a-i ajuta pe cei ce vor să își atingă potențialul maxim. Proiectul de suflet al Gabrielei rămâne atelierul de parenting “Ghidul familiei împlinite”.

gabriela-maalouf

În cadrul acestuia îi ajută pe părinți să aibă o comunicare cât mai frumoasă cu copilul lor, considerând că relația părinte-copil este importantă în creșterea și dezvoltarea acestuia. Combinând diverse teorii specifice, a lansat în România teoria Parentingului Personalizat, plecând de la practică și ajungând la teorie. De asemenea, Gabriela organizează și ateliere pentru profesori, ateliere ce întregesc cercul prin care le putem oferi copiilor de azi o lume mai bună mâine.

Ce părere are Gabriela despre #DaMamăAiVoie? Veți afla asta din mesajul video de mai jos.

Iată doar patru dintre ideile exprimate de Gabriela în clipul de mai sus:

  1. ”Eu cred că o mamă bună este, în primul rând, un om bun ea. Nu poți să fi un om bun pentru copilul tău, dacă nu poți să fi un om bun pentru tine”.
  2. ”Noi suntem principalul exemplu al copiilor noștri. Iar dacă noi ne străduim atât de tare să fim perfecți și exemplul nostru este că nu e bine să greșești, atunci, cu siguranță, frustrarea copiilor noștri va crește. Copiii noștri trebuie să ne vadă reali și autentici. Pentru că, altfel, ei vor crede că sunt defecți, dacă mama e mereu zâmbitoare. Ei vor crede că atunci când plâng și sunt furioși, au ceva greșit, sunt defecți”.
  3. Nu e nimic în neregulă cu un băiat care alege păpușile în locul mașinuțelor. Doar gândirea noastră, a adulților, e pervertită și ne gândim imediat la relații intime și la preferințe sexuale. De fapt și de drept, copiii pot avea doar preferințe și orientări față de ce le place lor și, probabil, spre eventuale meserii”.
  4. ”Dacă o mamă simte nevoia să iasă în club, să se aranjeze, să facă lucrul ăsta. Cred că toate mamele simt asta și, oarecum, își reprimă sentimentul și emoția asta. Din cauza societății și a etichetei puse «Dacă faci asta…, nu ești o mamă suficient de bună. Nu-ți pasă de copilul tău și nu e el pe primul loc, atunci nu ești o mamă suficient de bună»”.

Mulțumesc mult, Gabriela, pentru susținerea ta, pentru mesajele transmise de tine, mesaje  care, sper din tot sufletul, să le dea mai mult curaj mamelor.

 

Citește și:

Da, mamă, ai voie” s-a auzit și la Europa FM. Oficial, sunt ”Omul bravo”. 

Gabriela Maalouf, despre campania ”Da, mamă, ai voie!” Cum este o mamă bună?” 

Mirela Retegan spune ”Da, mamă, ai voie!” 

Ce spun tații despre campania ”Da, mamă, ai voie!” 

Urania Cremene: „Da, mamă, ai voie să plângi” 

Da, mamă, ai voie! Să te distrezi, să greșești, să țipi, să spui ”Nu”, să alăptezi sau nu…

Mă poți urmări și pe FACEBOOK, pe INSTAGRAM, dar și pe YOUTUBE (unde te aștept să dai Subscribe).
Te poți abona la NEWSLETTER și vei primi, o dată pe lună, un e-mail de la mine cu o parte dintre articolele publicate.
Eu îți mulțumesc frumos că ai intrat pe blog și te mai aștept cu drag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
%d bloggers like this: