Final de ”Cosițe urbane”

Au fost patru întâlniri, dar eu am ajuns numai la două. Însă, după ce am tras linie, m-am declarat mulțumită, căci am învățat ceva nou, am descoperit că imaginația mi-e bună prietenă atunci când vine vorba de împletituri, am cunoscut oameni frumoși, printre care Irina Latis, cea care ne-a învățat cum să facem fetelor noastre coafuri împletite de toată frumusețea. Seria de cursuri ”Cosițe urbane” organizată de cei de la BluParty a ajuns la final. Din toamnă, poate, îl vor reedita, căci, zic eu, e tare util.

La prima ședință am învățat împletitura de bază. Nu, nu mă refer aici la banala coadă împletită, ci la ”spic”, care mi se părea ceva absolut imposibil de făcut. Vedeam mișcările, în minte totul mi-era clar, dar mâinile nu mă ascultau. Oricât am încercat, nu-mi ieșea și pace! Cu toate tutorialele de pe net… Apoi am mers la prima întâlnire ”Cosițe urbane”, în cadrul căreia Irina Latis ne-a învățat cum să facem spic. Văzând-o și ascultând-o, totul mi s-a părut floare la ureche. Nu mi-a ieșit din prima, dar la a doua încercare deja mi se părea că știam să fac împletitura spic de o viață. De atunci m-am perfecționat, i-am făcut Alexiei ba una, două sau trei cozi spic, le-am intercalat în fel și chip, le-am învârtit de le-am amețit. Bucuroasă nevoie mare că, în sfârșit, am scăpat de o grijă: aceea că nu știu să îi fac împletituri frumoase fetei mele.

Am învățat mai multe modele la primul curs, dar eu m-am focusat pe spicul simplu și cel ”pe dos”. Apoi am mers la ultimul curs. Deja în două ore am exersat o grămadă de împletituri. Am ”furat” de la Irina, apoi am exersat. Prima încercare: împletitura pană, sau feather, în engleză.

Nu mi-a ieșit perfect, căci modela mea are părul inegal și ceva mâncărici în fund. Dar m-am declarat mulțumită:

Apoi, plecând de la împletitura feather, am exersat o alta: ladder. Mi-a ieșit așa ceva:

Ar fi trebuit să arate așa:

Dar sigur va fi și la noi așa când părul Alexiei va fi egal, și nu filat, plus maimuțica va scăpa de mâncărici și va sta nemișcată la împletit.

După cele două modele, Alexia a decis că nu mai vrea să stea locului. Așa că și-a făcut de treabă prin bucătărie, colorând, sau punându-și agrafe-n păr.

Iar eu am exersat pe cosițele fetițelor mai mari. Deh, nu degeaba vârsta minimă a copiilor era 7 ani. Mai greu să aibă răbdare și stare un titirez de 4 ani.

Cel mai tare mi-a plăcut modelul ”fishtail”, care mi-a ieșit din prima.

Nici ”nodul” nu e de colo! E foarte simplu, banal, dar de mare efect:

Am revăzut două împletituri de-ale Elsei din ”Frozen”, pe care vi le-aș fi arătat, doar că nu am apucat să le filmez din motiv de ținut plodul plângăcios și gelos (mai ales!) în brațe. Dar vă las să urmăriți aceste tutoriale cu coafuri a la Elsa.

În concluzie, în două ședințe, am învățat 8 modele de împletituri (am ratat-o pe Waterfall). Adică acestea:

Vă dați seama câte aș fi învățat dacă puteam participa la toate cele 4 cursuri?

Nu știu sigur dacă cei de la BluParty vor relua aceste ateliere, dar știu că pe Irina sigur o veți mai găsi prin București învățând mămicile și fetițele să împletească.

2 Comments

  1. Super! Si mie mi-a placut intotdeauna genul acesta de a-ti aranja parul, am vazut ca se poarta. Mai interesant ar fi daca ai putea sa-ti faci asa ceva pe propriul par, nu alteia.

    1. ei, mai greu să-mi fac singură. eu am mers pentru că, în afară ce clasica împletitură, nu știam nimic nimic și mă ofticam când vedeam alte fetițe frumos împletite și a mea nu avea ceva deosebit. dar, de acum, are 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close