carne - foto pixabay

Ficat de curcan cu piure pentru bebeluşi

Introdus în meniul Alexiei de la 8 luni

Pentru o porţie am folosit doar jumătate
din bucata asta de ficat
După o cercetare amănunţită pe net, am decis să fac acest pas şi să nu ţin cont de faptul că foarte multe mame forumiste şi blogeriţe susţin că nu e bine să dai ficat bebelului pentru că, vezi Doame, în el se adună multe toxine. Am mers pe principiul că pasărea nu e fumătoare activă sau pasivă, nu bea alcool, nu se droghează, nu se îndoapă cu pastile, nu mănâncă porcării (Euri, junk food, conservanţi şi alte tâmpenii)- deci e mai sănătoasă decât noi.
Aşa că am dat fuga la măcelărie, am cumpărat ficat de curcan, l-am spălat, l-am porţionat, am păstrat o bucată proaspătă pentru gătit, iar restul l-am băgat la congelator (pentru alte dăţi). L-am ţinut la fiert destul timp, pentru că, ştiu din experienţă proprie, dacă nu e bine fiert, ţi se face rău de te ia Gaia… I l-am servit piticăi fie cu piure de cartofi, fie de dovlecei. Şi i-a plăcut. I-am dat ficat o dată pe săptămână, pentru că aşa am văzut că spun cei mai mulţi medici.

Ficatul îl fac astfel:
Dintr-un ficat cât palma se foloseşte doar jumătate. Acesta se fierbe în 2 ape, apoi se spală bine cu apă rece şi se pasează. Se poate servi cu piure de dovlecei, de cartofi, sau cu garnitură de legume.

0 Comments

  1. ca tot a venit vorba de curcan,eu am inlocuit carnea de pui cu cea de curcan.multi nutritionisti recomanda pentru copii carne de curcan,peste si pulpa de porc in locul puiului

    1. Am auzit şi eu de faza că pulpa de porc e mai indicată decât puiul. Dar, acum, mai toate animalele sunt îngrăşate artificial, aşa că nu se mai ştie e mai sănătos… Şi eu folosesc ff mult carnea de curcan

  2. Pentru o mai buna detoxifiere a ficatului se fierbe ~ 3 ore cu 3 sferturi apa si un sfert lapte de vaca…pofta buna la bebei

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close