Fă-ţi viaţa mai uşoară cu alegerile potrivite

Aşa se numeşte o campanie demarată de cei de la Always zilele trecute. O campanie de informare a doamnelor cu privire la alegerile potrivite pentru ”acele” zile roşii din lună. Campania a fost anunţată în cadrul unei întâlniri cu presa şi cu doamnele din onlie. Numai doamne, fireşte. Ei, s-a strecurat şi un domn la discuţiile noastre despre menstruaţie, boli feminine, întreţinerea tenului, sâni umflaţi, PMS, coşuri ş.a. Ce-o fi fost în capul bietului fotograf? Cert e un lucru: are o iubită fericită, că, după ce ne-a tot auzit pe noi vorbind despre cele de mai sus, domnul respectiv poate discuta în cunoştinţă de cauză cu doamna lui despre toate aceste ”probleme feminine”.

Înainte de a reda comunicatul oficial, vreau să vă spun cu liniuţă de la capăt cu ce informaţii am plecat eu de la eveniment:

  • Întâlnirea a fost una ca între fete, cum spuneam. Am vorbit despre ciclu, despre faptul că (chiar) există acele femei care pun vată peste absorbant. Asta pentru că au ele impresia că absorbantul acela subţire nu reţine suficient sânge (???)
  • NU e indicat să pui vată peste absorbant. Nu e igienic, plus că lichidul din vată nu mai ajunge în absorbant şi, deci, se scurge, deci pătează! Mai bine schimbi absorbantul mai des, dacă ai un flux puternic

  • Să faci mişcare în zilele de ciclu nu e interzis, ba dimpotrivă. Mişcarea eliberează ”hormonul fericirii”, deci se induce o stare de bine, se produce o decongestionare, se reduc durerile abdominale. În cazul meu chiar a funcţionat, căci în ziua conferinţei chiar eram într-una din ”acele zile”. Şi nu am refuzat invitaţia la mişcare (Zumba) ce a precedat discuţiile despre absorbante şi campania Always. Ba chiar m-am distrat copios!

  • În zilele de ciclu putem lua Omega3 (din peşte, din seminţele de in…) pentru a ameliora durerile abdominale
  • Ciclul este un proces fiziologic normal, firesc, ca foamea sau setea. Ar fi normal să vorbim despre el cu aceeaşi deschidere ca şi despre celelalte procese fiziologice
  • E mult mai eficient să aplici baza şi fondul de ten pe pielea umedă (habar nu aveam!)
  • Ca să scapi mai repede de faţa umflată de dimineaţă, poţi folosi linguri ţinute la congelator aplicate pe zona ”pofoasă” (pontul a venit din partea Laurei Cosoi, pe care o găsiţi aici )

  •  Un coş nedorit poate fi mascat cu un dermatograf alb înainte de a aplica fondul de ten
  • Oana Cuzino e suuuper! Şi arată enervant de bine 😉 Mi-a plăcut tare mult ce a spus ea la ”şezătoarea” noastră (bine, ea a zis multe): ”Femeile se luptă cu trebuie (deci cu datoria) şi uită de eu vreau”. În traducere (dacă mai e cazul) noi, femeile, încercăm mereu să facem ceea ce trebuie şi mai rar ceea ce vrem… Pe Oana o găsiţi aici

Am mai reţiut şi informaţii despre campania Always, dar zic să vi le redau într-o formă cosmetizată, aşa cum au fost ele aşezate în comunicatul de presă…

Always lansează campania „Fă-ți viața mai ușoară cu alegerile potrivite!”

 București, 6 noiembrie – Always lansează astăzi campania „Fă-ți viața mai ușoară cu alegerile potrivite”, susținând și încurajând femeile din România să facă alegerile corecte pentru viața lor socială, familială și profesională, dar și pentru sănătatea și confortul lor personal. Campania din acest an este o continuare firească a demersului început în anul 2013, sub conceptul „Always susține femeile active”, desfășurat cu implicarea unor specialiști și experți medicali renumiți care au participat la realizarea „Ghidului Femeii Active”, un material amplu cu recomandări și sfaturi privitoare la feminitatea și sănătatea femeilor din România.

Campania derulată anul trecut a pornit de la un studiu, realizat în anul 2011, în România, care arăta că până la 43% dintre femeile cu menstruație alegeau să folosească vată peste absorbant, în zilele delicate[1]. În acest sens, Always a pus în discuție problema femeilor care făceau zilnic o alegere care le genera o stare constantă de nesiguranță și de disconfort și care încuraja o viață trăită cu stres. După campania de informare derulată, o parte semnificativă dintre femeile care alegeau să folosească sistemul vată+absorbant, a renunțat la acest obicei, conform studiilor derulate de companie.

Anul acesta, în cadrul evenimentului de lansare a campaniei, realizat în formatul unui tabere de presă, Oana Cuzino, alături de invitații săi, Mihaela Bilic, medic nutriționist, Laura Cosoi, actriță, Ruxandra Dumitrescu, medic ginecolog, Alina Cașcaval, dermatolog, Alis Anagnostakis, coach, Daniela Iliescu, fitness trainer, au discutat despre alegerile potrivite, care pot încuraja un stil de viață sănătos, confortabil și de succes.

De la igiena și sănătatea intimă, la alimentația potrivită zilelor delicate și chiar la confortul psihic al femeii, invitații au contribuit la schițarea programului Always „5 Zile Fără Griji”, ce urmează să fie lansat luna aceasta. Scopul programului este de a facilita înțelegerea femeilor cu privire la schimbările, provocările și chiar la avantajele generate de menstruație. Astfel, materialul constă într-o serie de recomandări adresate femeilor, ușor aplicabile în zilele delicate, dar replicabile în zilele obișnuite.

Oana Cuzino, ambasador al campaniei, spune: „Mă bucur să fi făcut parte dintr-o campanie care a avut un impact vizibil. Faptul că, în urma demersului nostru amplu de informare și educare există femei care au ales o viață mai sănătoasă și mai liniștită, reprezintă un succes enorm pentru mine, ca ambasador, pentru femeile din România, dar și pentru experții care s-au implicat activ în campanie. Mă alătur și în acest an demersului Always, alături de specialiști cu renume, cu scopul de a încuraja și de a informa în continuare femeile din România să facă alegerile corecte pentru ele însele, prin realizarea programului «5 Zile Fără Griji».”

Absorbantul Always este o alegere care poate face viața femeilor mai ușoară. Folosit singur, fără vată deasupra, Always Ultra oferă protecție de până la 5 ori mai bună decât folosit în combinație cu vată.

[1] Sursă: Studiu cantitativ realizat pe un segment reprezentativ de femei care au menstruație și care folosesc absorbante, realizat de GFK, România, 2011

2 Comments

  1. Ce fain! Mi-ar fi placut sa fiu acolo, Always a fost mereu trusted brand pentru mine, pot sa folosesc marci generice la oricare alte produse, dar la absorbante in niciun caz.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close