Explozia caninilor

La începutul acestei luni, Alexiei i-a ieşit primul canin. Ştiu, târziu, vor spune unii. Ei şi ce? Nu am nici o problemă cu treaba asta. Nu una de viaţă şi de moarte, că aşa, tot am o problemă: la 2 ani, gingiile i s-au mai întărit (cică), iar erupţia dentară e mult mai dureroasă acum. Ei asta, ce să spun, ghinionul nostru. De mine, hai mai treacă meargă, dar mi se supe sufletul de bietul copil cum se chinuie şi cum urlă de durere.

După cum spuneam, la începutul acestei luni, i-a ieşit primul canin. Mai avem de bifat încă 4 măsele şi 3 canini şi gata cu dinţii. Faza e că primul canin a dat startul unei perioade nasoale. Nici nu a ieşit bine no 1. că de câteva zile se întrevăd şi canini no 2 şi no 3, ambii fiind fix în acelaşi stadiu: prin gingie se zăreşte vârful… Mă gândesc cu groază doar la un lucru: acum, că sunt doi dintr-o lovitură, simptomele vin şi ele amplificate la dublu? 🙂 Adică ar trebui să înmulţesc cu doi săptămâna de nopţi albe, cele 3 zile de diaree, plus cele două cu febră. Cam nasol, zic eu. Ca să nu mai zic că toate astea au venit fix când am început eu munca, iar la birou e o adevărată nebunie (am să fac eu bilanţul primei luni de revenire la job într-o bună zi, când voia avea răgazul). Hmmm, şi când mă gândesc ce munci de lămurire am dus cu fii-mea să facă bine să-i apară caninii cât eram CIC, să nu care cumva să îmi dea palpitaţii la muncă. Dar ea nu şi nu! Deh, tăuroaica mamii 🙂 Râd eu râd, dar nu e râsul meu, ştiţi vorba aia.

Oricum, de data asta m-am pregătit pentru război. De la primul canin am învăţat lecţia: 5 ml nurofen de 3x pe zi, trei zile, plus un strop de Baby Orajel pe gingiuţă (în cazul în care reuşesc să o conving să mă lase să o ating acolo unde are “diţii buba” (în traducere dinţii buba). Cât de împotriva acestui gel am fost, de data asta am renunţat la orgoliu şi am plecat urechea la spusele multor mame, care au ridicat acest produs în slăvi. Aşa că, am dat sfoară în ţară, căci importatorii aveau stocuri zero barat, şi, în cele din urmă, am găsit o mămică drăguţă care mi-a dat tubul său de Baby Orajel. După ce am vorbit cu importatorii, am aflat şi cum să-l aplic. Nu de alta, dar am făcut bine că am întrebat, pentru că eu, ca Păcală, aş fi dat cu gel la greu pe gingie. Dar nu, totul are un schepsis şi o limită…

Acum, ce să spun, canini năvăliţi!

5 Comments

 1. Of, micuta de ea! Sper sa fie mai usor de data asta.
  Noi am scapat ieftin, poate un pic mai multa maraiala decat de obicei, fara altceva, desi au cam crescut cam toti cei 4 canini in acelasi timp si au rasarit apoi 2 cu 2. Acum asteptam si noi ultimele 4 masele, cica pe la 2 ani, sa vedem atunci cum va fi.
  Eu, din fericire, n-am mai fost nevoita sa folosesc vreun gel de la primii dintisori de la 5-6 luni. Bine ca la voi functioneaza totusi ceva.

  1. După cum am tras la primul canin, mi-am făcut provizii de gel să sperăm că vom veni de hac celorlalţi canini, dar şi măseluţelor care se lasă aşteptate

 2. Am comandat si eu Baby Orajel, sa vedem daca functioneaza caci bebela mea e foarte agitate si necajita din cauza dintisorilor. Are 8 luni si o sapt si abia acum am simtit la deget primul dintisor. Gingia este tare si inflamata si ea sufera ingrozitor. asta seara i-am dat eferalgan si a linistit-o dat n-o pot tine o vesnicie cu el…Am folosit un tub de calgel si unul de pansoral. Frectie la picior de lemn.
  Sper ca Baby Orajel sa dea rezultate caci sunt intr-o perioada cand trebuie sa dau si exam si nu pot sa rup nici 5 min ca bebela nu vrea sa stea cu nimeni ci doar la mine in brate si chiar si asa plange tare…
  Felicitari pt blog!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close