Este oficial! 1 iunie va fi li liberă legală

Am primit o veste bună de cu dimineață. Președintele României a promulgat legea care prevede ca ziua de 1 iunie să fie liberă. Pentru toți românii, ca să nu mai fie discuții că de ce doar părinții au liber, de ce unii să fie liberi, alții să muncească? Știți voi, românisme gen ”să moară și capra vecinului”.

Mă bucur că inițiativa celor de la Radio Itsy Bitsy a ajuns la un final fericit. Eu văd asta ca a pe un precedent. Un demers care a arătat că se poate, că și noi putem veni cu inițiative, căci dacă stăm după ”aleșii neamului” să facă lucruri pentru noi, apăi vom sta mult și bine…

E un proces greoi, sunt conștientă. Pentru campania celor de la Itsy Bitsy s-amuncit. Mult-mult! Tocmai de aceea ei merită felicitări pentru reușita lor. Reușita noastră, căci noi beneficiem de munca lor.

1-iunie-zi-libera-nationala_2016

Iată și textul comunicatului pe care l-am primit de cu dimineață:

Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea care face din 1 Iunie zi liberă pentru toți românii. Propunerea legislativă care modifică articolul 139 din Legea nr. 53 / 2003 – Codul Muncii a avut în spate o campanie inițiată și derulată timp de un an de Itsy Bitsy FM.  Campania vizează conștientizarea importanței timpului de calitate părinte-copil.

În campania Itsy Bitsy FM au fost implicați liderii de opinie – Andreea Marin, Virgil Ianțu și Tily Niculae -, parlamentari, psihologi, reprezentații Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție (ANPDCA), asociații de părinți şi zeci de mii de susţinători din toată țara.

Pornind de la studiile care arată că părinții români reacționează când copiii lor au probleme de sănătate fizică, dar nu sunt preocupați de sănătatea emoțională a celor mici, toate acţiunile campaniei derulate de la începutul anului 2016 au vizat conştientizarea problemei de către părinţi, înţelegerea consecinţelor de către aceştia şi căutarea soluţiilor pentru îmbunătățirea relațiilor dintre copii și părinți.

De acum, de 1 Iunie copiii și părinții au liber la joacă! Vreau însă să accentuez că 1 iunie e doar un simbol. 1 iunie trebuie să fie în fiecare zi, pentru că cei mici au nevoie de timp cu părinții lor. Mulțumesc pe această cale, în numele Itsy Bitsy, tuturor OAMENILOR MARI alături de care am făcut posibilă transformarea zilei de 1 iunie în zi liberă națională.”  Nadia Tătaru, fondator Itsy Bitsy, inițiator al campaniei 1 Iunie zi liberă națională.

Campania derulată de Itsy Bitsy FM care a susținut inițiativa 1 Iunie zi liberă națională este realizată de GMP Group, cu participarea agenţiilor GMP Advertising, GMP PR, Go Studio şi Point Public Affairs.

Comunicat de presă
Dacă ți-a plăcut (sau nu) ce-am scris, mi-aș dori foarte tare să mi-o spui. Cu un mic comentariu, cu un share, cu un like… Mă găsești și pe Facebook și pe Instagram. Iar dacă vrei să fii la zi cu postările mele, poți introduce adresa ta de e-mail acolo unde scrie ”Abonare  via e-mail”. Eu îți mulțumesc frumos că ai intrat pe blog și te mai aștept cu drag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close