https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Sex.symbol.alt.svg

”Educația sexuală”, materie obligatorie la școală

Un număr de 67 de ONG-uri au lansat o petiţie prin care cer introducerea ”Educației sexuale” ca materie de sine stătătoare. Inițiativa aceasta, sincer, mă bucură și sper să aibă sorți de izbândă.

Cerem elaborarea unui plan strategic pentru educație sexuală, care trebuie inclusă în curriculum-ul național obligatoriu și care să fie accesibilă tuturor elevilor. Educația sexuală obligatorie este necesară înainte ca tinerii să devină activi sexual. O arată statisticile, o arată realitatea din jurul nostru. O arată și atitudinea oficială a României la nivel internațional cu privire la educația sexuală: țara noastră este  semnatară a Programului de Acțiune al Conferinței Internaționale  a ONU privind Populația și Dezvoltarea care prevede educație sexuală și servicii de planificare familială accesibile și de calitate pentru toți. O arată chiar și legea din România: reamintim că obligativitatea educației sexuale în unitățile școlare este recunoscută prin Legea 272/2004 (republicata in 2014) privind protecția și promovarea drepturilor copilului”, spun cei care au inițiat acest demers în online.
Am scris aici de ce cred că ar fi bine ca educația sexuală să fie introdusă în școli și îmi mențin părerea. Puțini sunt părinții care vorbesc cu ai lor copii despre sex, și mai puțini sunt copiii care vin să își întrebe părinții despre sex. Din păcate, încă sunt multe familiile în care sexul este un subiect tabu, despre care e rușine să vorbești. Însă măcar ”noțiunile elementare” ar trebui să le fie prezentate copiilor.

foto https://commons.wikimedia.org

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
%d bloggers like this: