campanie blogul mamei pentru ore de siguranta in scoli

Educație rutieră, materie obligatorie în școli. Deputații au adoptat proiectul de lege

Ei bine, încep și factorii de decizie să se prindă câtă nevoie este de #OreDeSiguranțăÎnȘcoli. Camera Deputaților a adoptat un proiect de lege ce prevede introducerea orelor de educație rutieră în școli, începând cu anul școlar 2021-2022. Nu pot decât să mă bucur. Dar mă bucur doar pe sfert. Și asta pentru că decizia nu e finală. Urmează ca proiectul să fie adoptat de Senat și să fie publicat în Monitorul Oficial.

Apoi, începe durerea cea mare: cum va fi implementat? Tot în cârca profesorilor va fi pusă această materie? Sau, așa cum mi se pare firesc, orele vor fi realizate în colaborare cu polițiștii, cei care știu nu doar din teorie, ci și din teren ce înseamnă nerespectarea regulilor de circulație. Rămâne de văzut ce protocol vor stabili cei de la Ministerul Educației și Ministerul Afacerilor Interne.

E un pas înainte, spre normalitate. Însă, rămân la convingerea mea: în școli este mare nevoie nu doar de ore de educație rutieră, ci și de ore de prim ajutor, ore în care copiilor să li se vorbească despre tot ce înseamnă siguranța lor și a celor din jur.

scop campanie ore de siguranta

Revenind la proiectul adoptat de Camera Deputaților, acesta prevede ca elevii să beneficeze de cel puțin un curs de prevenție rutieră o dată la două săptămâni sau semestrial. Cu alte cuvinte, să înțeleg că răspunsul fostei ministre a Educației la solicitarea mea privind aceste ore a fost unul… dat pe genunchi? Adică, doamna Ecaterina Andronescu spunea că aceste ore se fac. Iar acum, deputații vin și spun că ele nu se fac și că este nevoie de o lege care să introducă aceste ore în programa școlară? Hmmm… sănu fi avut habar doamna Andronescu de ce se întâmpla în școli?

Un lucru e cert: nu mi-am răcit gura degeaba, nu am trimis degeaba solicitări peste solicitări pe la ministere și instituții ale statului. Să sperăm că se va și pune în practică, nu doar se va bifa încă o lege care să existe doar pe hârtie.

Mă poți urmări și pe FACEBOOKpe INSTAGRAMdar și pe YOUTUBE (unde te aștept să dai Subscribe).
Te poți abona la NEWSLETTER și vei primi, o dată pe lună, un e-mail de la mine cu o parte dintre articolele publicate.
Eu îți mulțumesc frumos că ai intrat pe blog și te mai aștept cu drag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
%d