andra-cojocaru-scrisoare-catre-klaus-iohannis1

”Domnule Iohannis, nu vă gândiți la dumneavoastră”. Scrisoarea unei copile de 11 ani

Precizări importante la început:

1. Copila despre care urmează să citiți a scris acest text din proprie inițiativă, la tema pentru acasă de la Educație Civică. Părinții ei au văzut tema abia după ce ea a prezentat-o la școală.
2. NU este nimic politic în acest text!
3. Dacă intenționați să preluați postarea, politically corect ar fi și să citați sursa. Mulțumesc.

Domnule Iohannis, nu vă mai gândiți la dumneavoastră  – aceasta este rugămintea unei copile de doar 11 ani, rugăminte adresată Președintelui României într-o scrisoare.

Andra Cojocaru, elevă în clasa a V-a, în București, la Școala Mărțișor, a primit ca temă, la Educație Civică, să scrie o scrisoare pe orice subiect către o personalitate. La liberă alegere. Iar copilul a ales să îi scrie Președintelui României următoarea scrisoare:

scrisoare-de-la-Cojocaru-Andra-pentru-Klaus-Iohannis
Exclusiv blogulmamei.ro

”Domnule Klaus Iohannis,

Am o întrebare pentru dumneavoastră: ”De ce în țara aceasta atât de multe păduri sunt defrișate, lăsând în urmă doar o amintire frumoasă, la care cu greu te gândești?”. Atâte animale și insecte și păsări își pierd casele, nevoite fiind să se mute în alte părți necunoscute de ele și care nu le sunt așa de familiare. O țară frumoasă, curată și liniștită este o țară verde, cu ecosistemele naturale nepoluate, cum s-ar zice, ”neatinse de om”.

Dacă fiecare om ar planta un copăcel odată la un an, am putea recupera tot ce am pierdut în toți acești ani în care natura ne-a oferit tot ce avea mai de preț: aer curat, flori parfumate, păsări măiastre, căprioare zburdalnice și câte și mai câte…

Eu cred în viitor și în puterile oamenilor. Tocmai de aceea, sunt mândră că sunt româncă și am speranța că în câțiva ani putem schimba ceva. Ar trebui să începem fiecare cel puțin cu un simplu gest: cel de a nu arunca gunoaie pe jos. Poate să pară un lucru nesemnificativ, dar puțin cu puțin, observăm niște rezultate minunate!

Nu vă gândiți la dumneavoastră, ci la urmași, la copiii cărora destinul li se află în mâinile noastre. Așa cum cei de dinainte au avut grijă să ne ofere ă țară bogată în minereuri, aer curat și o natură superbă, putem încerca să facem și noi acest lucru.

Vă mulțumesc că mi-ați citit mesajul și sper să observ niște schimbări.

Cu respect și speranță,

Cojocaru Andra, 11 ani”.

Eu, una, mi-am pierdut încrederea în clasa politică și, în general, în bunul simț al acestei nații. Dar, când văd tot mai des copii precum fata asta, Cojocaru Andra, mai am o brumă de speranță. Mi-aș dori tare mult ca, atunci când vor deveni adulți, copiii ăștia să rămână la fel de frumoși și de corecți.

În ceea ce o privește pe copila care a scris această scrisoare, am mari speranțe că va deveni un adult empatic și responsabil. De ce spun asta? Pentru că o cunosc pe mama ei foarte bine și știu ce fel de educație îi oferă.

scrisoare-de-la-Cojocaru-Andra-pentru-Klaus-Iohannis

Am să vă spun doar o mică parte din ce face fetița asta, la cei doar 11 ani ai ei:

  • Andra participă la campaniile de strângere a gunoaielor organizate de ”Let’s do it Romania”
  • a participat și la ecologizarea Deltei Văcărești
  • plantează copaci
  • reciclează
  • particpă la maratoane
  • face dansuri
  • studiază pianul

Am întrebat-o de ce a ales să îi scrie fix Președintelui României. ”Pentru că știu că el este cel mai important om din țară și sper ca el să poată face cele mai multe schimbări. Copiilor chiar le pasă de natură, și, când va veni vremea lor, vor putea schimba ceva…”.

Asta gândește un copil de 11 ani! Și tare mi-aș dori ca, până ajung adulți, ea și generația ei, să mai aibă ce salva din țara asta.

Nota bene: această postare nu este un mesaj electoral și nu-mi doresc să se transforme într-unul! Mi-aș dori să vedeți esența acestui text: modul excepțional în care gândește și se comportă un copil la doar 11 ani. Un mod care, din păcate, le este străin atât de multor adulți de astăzi… Dacă un copil poate să vadă lucrurile astfel, să ia atitudine, de ce un adult nu poate?

Mulțumesc frumos celor care au preluat scrisoarea Andrei:

Dacă ți-a plăcut (sau nu) ce-am scris, mi-aș dori foarte tare să mi-o spui. Cu un mic comentariu, cu un share, cu un like…
Mă poți urmări și pe Facebook,  Instagram, dar poți da SUBSCRIBE și canalului meu de YouTube. Iar dacă vrei să fii la zi cu postările mele pe blog, poți introduce adresa ta de e-mail acolo unde scrie ”Abonare  via e-mail”. Eu îți mulțumesc frumos că ai intrat pe blog și te mai aștept cu drag.

Join 18K other subscribers

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close