pantofi dorothy vrajitorul din oz (7)

DIY: transformă-ți pantofii vechi în unii strălucitori, așa cum am văzut în ”Dorothy și Vrăjitorul din OZ”

Dorothy și Vrăjitorul din Oz, noul serial animat de la Boomerang, ne-a făcut să încercăm marea cu sarea. Nu sunt eu o expertă în DIY (Do It Yourself), dar încerc să mă distrez alături de copilul meu. Până la urmă, conectarea, timpul petrecut împreună și lucrurile pe care le facem sunt mai importante decât stângăciile mele în ale ”lucrului manual”.

Așa că vă avertizez de la bun început: rezultatul final nu e unul perfect, dar ne-am distrat de minune încercând să transformăm niște pantofi vechi de-ai Alexiei în unii noi, strălucitori de un roșu-rubin. Așa cum sunt cei purtați de Dorothy în ”Dorothy și Vrăjitorul din Oz”, serialul pe care Boomerang îl difuzează, din 16 octombrie, de luni până vineri, de la 20.35.

Așadar, un colet primit de la Boomerang ne-a purtat pe amândouă într-o poveste magică. Aceea a fetiței cu pantofi rubinii care, dincolo de momentele grele prin care trece, ne învață pe toți, adulți și copii deopotrivă, ce înseamnă prietenia. Dar și ce înseamnă să nu renunți atunci când ți-ai propus un lucru și în realizarea lui te lovești de tot felul de obstacole.

pantofi dorothy vrajitorul din oz (3)

În pachetul primit se afla și cartea scrisă de L. Frank Baum, de care Alexia nu se mai desparte nici la școală. O citește acasă, în autobuz. Chiar și (mi-a transmis mătușa mea) în curtea școlii, pe bancă, în timp ce așteaptă să fie luată de la școală.

Povestea asta a picat la fix pentru noi! Asta pentru că, după ce i-am spus-o Alexiei pe repede înainte, am făcut-o și mai curioasă să o citească. Concluzia ei  după ce a citit mai mult de 20 de pagini și după ce a văzut câteva episioade din serial mi-a arătat că am un copil… matur în gândire:

Mami, Dorothy mereu reușește, chiar dacă mie-mi pare că nu mai are scăpare. Adică, așa ar trebui să fac și eu atunci când plâng și spun că nu mai vreau să scriu literele care mi se par foarte grele. Dacă nu renunț, o să reușesc să le scriu corect, nu, mami?

La așa concluzie, vă las pe voi să trageți… concluzia 😉

desen pantofi dorothy vrajitorul din oz
”Mami, uite, așa se plimbă Dorothy prin ținutul Oz, fericită că e pace și nu o mai supără monștrii”

Îmi trag sufletul după ce am transcris cele spuse de fata mea de doar 7 ani și revin la activitatea noastră.

pantofi dorothy vrajitorul din oz (2)

Odată cu lansarea serialului ”Dorothy și Vrăjitorul din OZ”, cei de la  Boomerang ne-au provocat. O provocare pe care am acceptat-o cu mare drag. Să transformăm o prereche de pantofi obișnuiți în unii magici, care să ne ajute să o putem însoţi pe Dorothy în aventurile sale.

pantofi dorothy vrajitorul din oz (4)
Așa arătau pantofii ÎNAINTE de transformarea magică

Pentru asta, am avut următoarele ”ingrediente”:

  • Adeziv
  • Sclipici roșu
  • O pereche de pantofi ușor ”avariați”
  • Burete (pentru aplicarea adezivului)
  • Musai, pentru a evita împrăștierea sclipiciului prin casă: o mușama/un celofan mare de pus pe jos și o rolă cu prosoape din hârtie

pantofi dorothy vrajitorul din oz (6)

Așa că ne-am pus pe treabă. În mijlocul livingului, am pus pe jos o ”mușama” de protecție și am purces. Ce am făcut, ce a ieșit, vedeți în clipul ce pe canalul de You Tube ”Blogul mamei” (https://www.youtube.com/watch?v=H0Qi_wSwd3E). Cuvintele sunt de prisos.

Pentru că nu am anticipat, la final, pantofii de Dorothy ai Alexiei sclipeau nu doar la exterior, ci și la interior. Bucuria ei, până la urmă, căci, astfel, și-a transformat nu doar încălțările, ci și șosetele în ceva magic. Tot ce are sclipici e magic, să fim înțeleși!

pantofi dorothy vrajitorul din oz (1)
Așa arătau pantofii DUPĂ transformarea magică

Dar, dacă vreți să evitați ”sclipiciul magic” din interior, atunci cel mai bine puneți unul-două șervețele pe talpă-pe interior, firește, apoi le veți îndepărta odată terminată treaba. 😉

Distracția a fost pe cinste! Pentru toți: copil, pisici, părinți 😉

Însă, pe lângă latura distractivă, povestea asta a făcut-o pe Alexia să tragă o concluzie cât se poate de… matură. Am început să-i citesc și eu din carte, încă nu am terminat-o la momentul la care scriu acest text. Seara, înainte să îi citesc eu, ea îmi face un rezumat din ce a citit peste zi, până ne-am văzut. Practic, ăsta e salutul nostru, ca să zic așa. Cum intru pe ușă, primele cuvinte ale ei sunt:

”Maaaamiii, știi ce a mai făcut Dorothy?”

Nu apuc să răspund, că îmi face rapid rezumatul. Mă bucur când îmi povestește. Așa îmi împrospătez și eu povestea fetiței cu pantofi rubinii.

Acestea fiind scrise, vă las să citiți despre ”Dorothy și Vrăjitorul din OZ”, serialul de la Boomerang.

În octombrie, mergeți pe cărarea pavată cu cărămizi galbene și alăturați-vă lui Dorothy pentru noi aventuri. Fetița de opt ani din Kansas e gata să pornească într-o nouă aventură pe tărâmul lui Oz. Îi are alături pe Toto, cățelușul ei, și bunii ei prieteni, Sperietoarea de ciori, Omul de Tinichea și Leul cel Laș. Actiunea se petrece după ce tocmai au învins-o pe Vrăjitoarea cea rea de la Apus. 

Dorothy și Vrăjitorul din Oz este un serial de comedie-fantasy bazat pe celebrele cărți ale lui L. Frank Baum. Povestea spune că Regina Ozma a învestit-o pe Dorothy, Prințesă a Orașului de Smarald. I-a încredințat misiunea de a elibera ținutul Oz de rău și de a readuce pacea. Înarmată cu o pereche de pantofi din rubin, fermecați si misterioși, Dorothy își primește îndatoririle regale cu entusiasm și curaj.

Ca Prințesă a ținutului Oz, Dorothy are o mulțime de responsabilități, ceea ce nu este întotdeauna ușor: dacă faci o greșeală în Kansas, nu se va întâmpla nimic grav, însă, dacă greșești în ținutul lui Oz, vor apărea de îndată una sau două vrăjitoare rele. În luna octombrie, pe Boomerang, fiți alături de Dorothy, de cățelușul Toto, Sperietoarea de ciori, Omul de tinichea și Leul cel Laș în încercarea lor de a învinge pitici, vrăjitoare și vrăjitori, maimuțe zburătoare și o întreagă menajerie de creaturi fantastice, în acest serial ingenios și amuzant despre prietenie și aventură.

Cu 80 de episoade cu o durată de 11 minute, produse de Warner Bros. Animation, noul serial Dorothy și Vrăjitorul din Oz va fi prezentat în premierăexclusivă la Boomerang, pe 16 octombrie, la ora 20:35, de luni până vineri. Filmul include melodia premiată la Oscar, „Over the Rainbow”, de pe coloana sonoră a filmului din 1939.

Dacă ți-a plăcut (sau nu) ce-am scris, mi-aș dori foarte tare să mi-o spui. Cu un mic comentariu, cu un share, cu un like… Mă găsești și pe Facebook și pe Instagram. Iar dacă vrei să fii la zi cu postările mele, poți introduce adresa ta de e-mail acolo unde scrie ”Abonare  via e-mail”. Eu îți mulțumesc frumos că ai intrat pe blog și te mai aștept cu drag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close