DIY: mască de carnaval

Mască de carnaval și alte nebunii de craft (lucru manual, pe românește). Asta facem noi când suntem închise-n casă din varii motive.

Să ”craftuim” împreună este marea plăcere a Alexiei. Că ajungem ca ea să dea ordine și mami să execute este deja o obișnuință pentru mine. De ce nu face ea? Pentru că e perfecționistă, pentru că îi place să facă pe șefa. Da și pentru că îmi place al naibii de tare să fac eu chestiile astea. Dacă nu-mi plăcea să bibilesc, nici că mă băgam.

Nu sunt eu o expertă în ale craftului.  Dar pentru asta există tutoriale pe youtube. Plus prietenele bloggerițe care sunt Dumnezeul craftului. Adică Laura și Cristina, sursele mele de inspirație.

Deci, atât cât știu, atât cât pot, mă pun la masă cu Alexia și ne facem de lucru. Să ne iasă fix ca originalul nu e scopul nostru. Ci acela de a lucra împreună, în echipă.

Ultima noastră capodoperă este o mască de carnaval, pe care Alexia și-a etalat-o mândră mândră nevoie mare de cum am ieșit pe-afară.

DIY Masca de carnaval - foto blogulmamei.ro

DIY Masca de carnaval - foto blogulmamei.ro

Dacă vă place, iată cum am făcut-o.

MATERIALE NECESARE:

 • Un carton colorat (noi am refolosit o bucată din coperta unei reviste)
 • Aracet
 • Lipici solid
 • Un pai cu capul mobil
 • Briz-brizuri (inimioare, fluturași, pietricele și alte chestii sclipitoare pe placul copilului. Atenție! Să aibă o suprafață dreaptă, pentru a se lipi de carton)
 • Ochelari
 • Forfecuță cu vârful ascuțit
 • Bandă adezivă
 • Creion
 • Răbdare 😉
 • Sclipici (glitter sau/și pulbere)

DIY Masca de carnaval - foto blogulmamei.ro

ETAPELE REALIZĂRII

 1. Pe carton trasați UȘOR cu creionul o ”gură uriașă”

 2. Puneți ochelarii fix la jumătatea ”gurii”, apoi trasați forma lor cu creionul

DIY Masca de carnaval - foto blogulmamei.ro
3. În mijlocul ”ochelarilor” trasați ușor două forme de migdale, apoi decupați-le cu forfecuța. Decupați și masca (”gura” aceea mare)

DIY Masca de carnaval - foto blogulmamei.ro

 1. Cu ajutorul aracetului, lipiți brizbriurile. Firește, pe partea cealaltă a cartonului (unde nu se văd desenele trasate cu creionul)

 2. aplicați sclipiciul. Pentru asta, dați pe marginea măștii cu lipici solid, apoi presărați sclipiciul pulbere cu autorul cozii unei lingurițe. Sau, mai simplu, aplicați glitterul pe marginile măștii.

DIY Masca de carnaval - foto blogulmamei.ro

 1. După ce s-a uscat, pe verso, lipiți paiul cu ajutorul unei benzi adezive.

DIY Masca de carnaval - foto blogulmamei.ro

Și gata! Cum vi se pare?

Dacă ți-a plăcut (sau nu) ce-am scris, mi-aș dori foarte tare să mi-o spui. Cu un mic comentariu, cu un share, cu un like… Mă găsești și pe Facebook și pe Instagram. Iar dacă vrei să fii la zi cu postările mele, poți introduce adresa ta de e-mail acolo unde scrie ”Abonare  via e-mail”. Eu îți mulțumesc frumos că ai intrat pe blog și te mai aștept cu drag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close