Diversificare, fier, anemie, alergii, imunitate

V-am povestit aici de ce am acceptat să mă alătur campaniei Nestle: ”Începe sănătos. Crește Sănătos”, nu voi relua. Așa cum am promis, dedic două postări informațiilor pe care le-am aflat la lansarea programului amintit, unde au vorbit foarte multe persoane avizate, precum prof.dr. Marin Burlea – președintele Societății Române de Pediatrie, dr. Tudor Lucian Pop – secretar administrator al Societății Române de Gastroenterologie, Hepatologie și Nutriție Pediatrică, dr. Mihaela Oros – medic primar pediatru, dr. Bogdana Bursuc – psiholog.

De data aceasta, vă invit să urmăriți câteva slide-uri din prezentările specialiștilor care au acceptat să facă parte din această campanie. Tema pe care v-o porpun e una ”stufoasă”: diversificare – fier – anemie – alergii – imunitate.

Cum ”am dat noi piept” cu diversificarea puteți citi aici.

Acum vă las cu slide-urile promise. Știu, sunt multe (am făcut o selecție ”la sânge” 😉 ), dar merită toată atenția.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Campania Nestle Începe Sănătos. Crește Sănătos 2015-2016 este o continuare a celei demarate de Nestle în 2010, cand s-a desfășurat și un studiu cu privire la alimentația sugarilor și a copiilor mici din România. Studiul a fost realizat pe un eșantion reprezentativ la nivel național, format din 615 mămici cu copii până în 3 ani, care nu mai sunt alăptați exclusiv la sân.

Rezultatele studiului au scos la iveală gradul scăzut de informare a părinților cu privire la importanța unei nutriții corecte, care să pornească odată cu sarcina mamei și să cuprindă cel puțin primele 1000 de zile, și nevoia constantă a unui program de educare în această direcție.

Campania este susținută de o platformă dedicată: , un hub de informare pentru părinți, cu articole educaționale, interviuri și păreri ale medicilor cu privire la 1000 de zile. Tot în cadrul campaniei, a fost lansată și aplicatia de monitorizare a cresterii copilului, disponibilă pe Android și IOS.

În perioada octombrie 2015 – decembrie 2016, vor fi oganizate, lunar, cursuri de alimentație sănătoasă pentru părinți, în parteneriat cu farmaciile BebeTei și, trimestrial, cursuri de gătit pentru părinții care îi vor ajuta să transforme masa bebelușului într-un prânz/o cină pentru toată familia.

 

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
%d