Diversificare copii. Top 100 piureuri și marea carte de bucate pentru mâncăcioși

Despre diversificare s-a tot scris și se va tot scrie. Am povestit și eu cum a fost etapa diversificării pentru noi, în 2010, când am început acest proces.

De data aceasta, vreau să vă scriu despre diversificare din prisma autoarei Annabel Karmel, care a lansat o serie de cărți ce pot veni în sprijinul părinților care se pregătesc să își treacă bebelușii la mâncarea solidă. De altfel, cu Annabel vă puteți întâlni și la București, la Târgul Internațional de carte Gaudeamus. Pe 23 noiembrie, ea va fi prezentă la Romexpo pentru lansarea cărților ce îi poartă semnătura, cărți ce s-au vândut în milioane de exemplare.

afis-Annabel-Karmel

Acum, vreau să vă povestesc, foarte pe scurt, despre cele trei cărți ale autoarei:

* Ghidul complet pentru înțărcatul copilului – rapid și ușor
** Top 100 piureuri pentru bebeluși. 100 de mese ușor de preparat pentru un bebeluș sănătos și fericit
*** Marea carte de bucate pentru bebeluși și copii mâncăciosi. 200 de rețete sănătoase și ușor de preparat pentru copilul tău

carti diversificare copii (2)

1. Ghidul complet pentru înțărcatul copilului – rapid și ușor

Înțărcarea copilului poate fi, pentru unele mame, un proces dificil. Prin această carte, autoarea își propune să le ghideze pe mame pas cu pas în procesul de hrănire a bebelușului, pentru ca această etapă să de desfășoare calm. Fără anxietate pentru mamă sau pentru copil. Annabel Karmel scrie în cartea sa că bebelușul este cel care îi transmite mamei că este pregătit pentru trecerea la mâncarea solidă. Unul dintre indiciile sugerate de ea: bebelușului îi este mai foame decât de obicei. Adică, nu se satură doar din lapte. Un alt indiciu: copilul începe să mestece atunci când te vede mâncând.

În carte, autoarea descrie pas cu pas cum se face trecerea de la alăptare la introducerea mâncării solide. În plus, găsești și un grafic al meselor, dar și o serie de rețete pe care le poți prepara pentru copilul tău până la vârsta de un an.

carti diversificare copii

2. Top 100 piureuri pentru bebeluși. 100 de mese ușor de preparat pentru un bebeluș sănătos și fericit

Piureurile sunt primele pe care le puteți da bebelușilor atunci când începeți diversificarea. Nu există o vârstă ”ideală” pentru introducerea alimentetelor solide. Fiecare bebeluș este diferit. Și în această carte, Annabel Karmel atrage atenția asupra semnelor pe care bebelușul ți le dă atunci când trebuie să începi diversificarea. În această carte, autoarea spune care sunt etapele introducerii alimentelor solide în meniul bebelușului. Cu ce să începi, cum să le păstrezi, la ce să ai grijă, cum se manifestă alergia ș.a. Și, firește, ai multe multe rețete de piureuri, clasificate pe vârste.

carti diversificare copii (1)

3. Marea carte de bucate pentru bebeluși și copii mâncăciosi. 200 de rețete sănătoase și ușor de preparat pentru copilul tău

În această carte ai 200 de rețete pentru preparate ce pot fi introduse în meniul copiilor de la diversificare până la 3 ani. Așa le-a gândit autoarea. Dar, uitându-mă peste ele, eu zic că multe dintre ele sunt bune și pentru noi 😉

Cum cartea se referă la etapa diversificării, și aici găsiți multe informații legate de înțărcare, momentul în care se introduc alimentele solide în meniul bebelușului. Astfel, prima parte a cărții cuprinde informații legate de înțărcare, cum să prepari alimentele, care este necesarul zilnic de vitamine și minerale. Iar în cea de-a doua ai rețete, pe alese.

carti diversificare copii (4)

Despre autoare

Annabel Karmel este de peste 25 de ani autoarea preferată a britanicilor atunci când vine vorba despre cărți de rețete pentru o alimentație sănătoasă a copilului. Totul a început atunci când primul ei copil, Natasha, în vârstă de numai trei luni, a murit, din cauza unei infecții virale. A fost momentul în care Annabel a decis să inițieze o revoluție în alimentația copiilor. Următorul copil, Nicholas, a motivat-o să-și suflece mânecile și să se pună pe treabă. Adorit să prepare cea mai gustoasă și cea mai sănătoasă mâncare pentru copii. Așa s-a „născut” Marea carte de bucate pentru bebeluși și copii mâncăcioși, care până astăzi, a vândut peste 4.000.000 de exemplare în lumea întreagă.

În prezent trăiește la Londra și are trei copii. A scris peste 40 de cărți, cele mai multe dintre ele fiind bestselleruri la nivel internațional.

Dacă ți-a plăcut (sau nu) ce-am scris, mi-aș dori foarte tare să mi-o spui. Cu un mic comentariu, cu un share, cu un like… Mă găsești și pe Facebook și pe Instagram. Iar dacă vrei să fii la zi cu postările mele, poți introduce adresa ta de e-mail acolo unde scrie ”Abonare  via e-mail”. Eu îți mulțumesc frumos că ai intrat pe blog și te mai aștept cu drag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
%d bloggers like this: