Distracţie câmpenească la Festivalul Internaţional de Folclor din Cişmigiu

Pentru weekendul ce tocmai a trecut am plănuit să ne dăm cu barca-n Cişmigiu. Am bănuit prost că, fiind mini-vacanţa de Rusalii, nu va fi aglomeraţie în parcul Cişmigiu. Nici o şansă! Era o ditamai coada la debarcader. Aşa că ne-am mulţumit cu o plimbare, o mega-gogoaşă, şi câteva pahare cu limonadă băute la butoaiele din faţa scenei pe care au cântat unii-alţii în cadrul Festivalului Internaţional de Folclor.

Când am văzut grămada de ţărăncuţe îmbrăcate port tradiţional, mi-au făcut ochii ca la jocuri mecanice, cum se spune. ”Poate plec şi eu cu o ie-două, sau, măcar cu ceva mărgele împletite”, mi-am spus în sinea mea. Doar că am fost profund dezamăgită. Preţurile erau mai mult decât prohibitive la ii. De la 180 la peste 600 de lei bucata! Aşa că m-am mulţumit doar cu privitul.

Distracţia cea mare a fost în zona scenei, unde fii-mea şi-a făcut de cap într-un mare fel căţărându-se pe grămezile de paie, pe butoaiele pe post de masă şi alergând în jurul căsuţelor ţărăneşti. Mă rog, impropriu spus căsuţe, căci erau doar faţadele unor căsuţe din lemn.

Ah, şi ce ne-a mai plăcut la nebunie a fost standul unui actor de la Teatrul Ion Creangă, care avea o pălărie pe al cărui bor se alergau de zor nişte soricei mici-mici. Cum a văzut unul dintre aceştia în palma mea, Alexia a şi dat verdictul: să îl luăm acasă să i-l dăm Micăi să-l pape. Mica e cea de-a doua pisică a noastră, un pui de Albastru de Rusia, febleţea Alexiei.

Gata cu vorbele, vă las să vă distraţi privind pozele. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close