Din ciclul “Cum vă place brânza?” + un mic chestionar bonus (P)

La noi în casă, brânza şi lactatele sunt nelipsite. De la vârsta de 7 luni, din meniul Alexiei, nu lipseşte brânza, şi nu există zi în care să nu pape măcar o bucăţică de brânză. Ce-i drept, la început nu a vrut deloc să se împrietenească _ cu brânza. Asta şi pentru că, la începutul diversificării îi dădeam numai brânză calcică. Sinceră să fiu, nici eu nu o puteam mânca, era… bleah! Am făcut şi brânză de casă din lapte bătut. I-a plăcut asta, dar nu a dat-o pe spate… Abia pe la vreo 9 luni am început să-i dau brânză din comerţ. Descoperisem una slab sărată. Şi mânca din ea fără să se mai oprească. Cu o poftăăăă, de zici că îi dădusem, ştiu eu, ciocolată! Aşa că atunci am renunţat să mai fac brânză de casă, preferând-o pe cea din comerţ, gata făcută. M-am gândit că, oricum, şi brânza calcică, şi pe cea din lapte bătut tot din produse din comerţ le făceam, aşa că nu mi-a fost greu să optez pentru cea gata făcută. Abia că împuşcam doi iepuri: scuteam timp şi îi ofeream copilului ceva pe gustul său.

Treptat, am încercat tot soiul de combinaţii. Una iar pe placul Alexiei a fost aceea de brânză dulce cu puţină smântână. Aşa am ajus să testăm tot soiul de produse gen brânză+smântână sau iaurt. Unele au fost refuzate de la prima linguriţă, altele au mers preţ de 1-2 zile, nu consecutive. Cum nici amestecul de brânză dulce vrac+smântână/iaurt nu i-a mai plăcut, am rămas la vechea noastră brânză slab sărată. O mâncăm şi azi. Cu aceeaşi poftă. Însă mie nu mi-a ieşit din cap ideea de a-i oferi Alexiei variaţii pe aceeaşi temă: brânză+smântână/iaurt.

Acum aproape două luni am mers în vizită la fabrica Danone. V-am spus aici din ce motive, aşa că n-am să le mai reiau în cadrul acestei postări. Cert este că vizita s-a soldat cu mai multe răspunsuri decât întrebările pe care mi le puneam eu legate de produsele lor. Adică, eu voiam să ştiu 2-3 chestii, dar am aflat muuult mai multe. În plus, am descoperit şi un nou produs: Danonino brânzică natur. Atunci când ni s-a vorbit despre acest produs, cei de la Danone spuneau că e o combinaţie între brânzică de casă şi iaurt, care va fi pe placul oricărui mofturos mic. Reacţia mea imediată, în gând, fireşte, nu exprimată cu voce tare, a fost ceva de genul: “Da, da, vezi să nu! Am încercat eu o grămadă de variante şi nici una nu a mulţumit-o pe mofturoasa mea”. Apoi a venit momentul degustării. Mie, personal, mi s-a părut OK produsul. Mă aşteptam să fie ceva înecăcios, ca brânza dulce vrac. Dar, am avut parte de o surpriză. Plăcută. Am descoperit ceva ”pufos”, ca o smântână mai consistentă, care aluneca uşor pe gât. Nici dulce, nici acrişor. Bun. Însă tot nu eram convinsă că noul produs va trece de testul suprem: părerea Alexiei. Aşa că, neîncrezătoare, am luat mostrele oferite de cei de la Danone şi le-am testat pe Alexia. În primă instanţă i-am dat doar un pot, apoi am aşteptat vreo două zile să văd dacă apar ceva reacţii adverse. În tot acest timp, fii-mea, lipită de frigider, tot cerea “Dino-Dino!”. Ca o mamă paranoică _ ce sunt, am zis să aştept, să nu cumva să păţească puiul meu ceva! Dar noop, n-a păţit nimic, aşa că am declarat deschise ostilităţile Alexia versus Danone brânzică natur. Rezultatul? De atunci, Alexia dă gata cam patru poturi pe zi! Dar mult mai bine decât vă pot spune eu în cuvinte cât de tare apreciază fii-mea acest produs, o spun imaginile:

Acum, vreau să vă ofer câtevainformaţii despre acest produs:

fred Rusescu”
– Înainte de lansarea oficială, s-a făcut un test pe un eşantion de 394 de copii cu vârste cuprinse între 6 luni şi 9 ani
– Produsul e recomandat de Societatea Română de Pediatrie
– Ingredientele sunt: brânză proaspătă de vaci 65% (lapte degresat, culturi de fermentare,cheag), iaurt 35% (lapte pasteurizat, smântână, proteine din lapte, calciu din lapte, culturi de fermentare, vitamina D3).

Iar la final, vreau să vă rog să îmi acordaţi un minut, hai, maxim două din timpul vostru, pentru a completa ACEST CHESTIONAR (daţi click pe textul albastru) legat de Rolul brânzicii proaspete de vaci în alimentaţia copiilor, realizat de Danone, în cadrul unei campanii de dialog cu mamele ocazionată de lansarea produsului Danonino Brânzică Natur. După centralizarea rezultatelor, vă invit să le dezbatem împreună. Eu, una, sunt extrem de curioasă să văd ce aţi răspuns!

AH! Şi nu-mi iau “La revedere” fără să vă invit să urmăriţi nişte filmuleţe:

9 Comments

  1. noi mergem pe crema de branza tartinabila gen Almette dar mancata cu mamaliga si smantana sau in piure ca pe paine nu ne place, ne mai place casul si sub nici o forma telemeaua sarata.

    1. La noi n-a avut succes Almette. De regulă preferă să pape brânza bucaţită, cu mânuţa ei. Am încercat tartinabilă iar reacţia ei a fost: ”Beah”,nici măcar n-a vrut să guste…

  2. Fetita mea inca mananca branzica clacica, am incercat printre altele si altceva, insa daca nu a refuzat a vomat, si tot asa. La noi problema este de alta natura, pt ca am avut intoleranta la proteina laptelui de vaca sar putea ca sa mancam branzica calcica multa vreme, caci a ramas cu o usoara sensibilitate, asa ca consumam mai mult lactate facute in casa: branzica, iaurt, insa facute cu lapte din comert UHT, nu putem risca vreo scapare cat de mica ar fi ea care poate aparea de la lapticul de vacuta natural. Branzica o mananca cu macaroane sau mamaliguta, este mancarea ei preferata!

  3. Am completat. 🙂
    Fi-miu nu mai mananca branza proaspata de vaci (a refuzat si branzica natur Danonino; in disperare de cauza am incercat si varianta cu fructe, degeaba, le-am mancat noi) decat in budinci (mananca aproape zilnic budinca cu branza la gustarea de dupa-amiaza si o fac cu 250 gr branza, 2 oua si 2-3 linguri de miere si ne ajunge pentru 2 zile). Nu mai mananca nici lapte, nici iaurt. Asta e, nu pot sa i le bag pe gat, am incercat sa le amestec cu orice, fructe pasate, miere, cereale, you name it, nimic nu a mers.
    Altfel mananca crema de branza bio (Andechser, La Dorna), pe paine, la fel si unt. Mananca telemea, cascaval, smantana ii pun cam peste orice ii dau, oua, fasole verde, spanac, somon (cel putin de doua ori pe saptamana), pastrav. In

    1. Merci că ai completat chestionarul. Mor de curiozitate să văd răspunsurile.
      Poate că bebe Costin trece printr-o etapă. Şi Alexia a avut o fază, de vreo lună, în care refuza tot ce era lichid şi nu era alb… Caşcaval păpăm şi noi. În schimb, în continuare, spanacul e bleah! Aşa că am rămas singură din familie care adoră spanacul…

  4. Matei adora danonino branzica natur,mananca simplu sau cu fructe tocate marunt sau chiar cu biscuiti pisati mereu zice “mamai nino” :)))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
%d bloggers like this: