Detox – curăţenia generală a trupului

Am făcut-o şi p-asta! În postul Paştelui am purces la o curăţenie generală. Nu casa a fost supusă curăţeniei, ci eu. Am zis s-aduc primăvara în mine, să ”arunc” ce nu-mi trebuia, să aduc un aport de vitamine. Cum sunt o carnivoră convinsă şi greu de convertit la un regim alimentar bazat pe produse vegetale, mă gândeam că ar fi fost un chin pentru mine să las ”friptana” în farfurie şi să mestec ceva verdeţuri şi alte legume & fructe. Cu ceva timp în urmă nişte prietene dragi din breaslă mi-au povestit despre regimul ”Detox Happy Body”. ”Are carne? Nu? Neah! Nu, merci, nu e de mine, atunci”, am spus eu. Apoi mi-a încolţit în minte întrebarea: ”Ce aş păţi dacă, totuşi, aş încerca?”. Apoi mi-am impus o regulă: să mănânc carne doar în weekend. Am reuşit. Împlinesc două luni de când fac treaba asta. Nu de fiţe, ci pentru că am ales să îmi ascult organismul, care a început un adevărat război cu mine şi cu ceea ce îi ofeream eu pe post de hrană, pe care o digera tot mai greu. Dacă am reuşit fără un efort să reduc cantitatea de carne ingerată, de ce nu mi-ar ieşi pasenţa şi cu regimul de detoxifiere? Mai ales că este unul care nu impune o durată mare de timp. Practic, poţi încerca să-l urmezi chiar şi o singură zi, sau cinci, sau trei – cum am făcut eu, ori mai multe zile, dacă te ţine.

Am intrat pe site-ul rawcocco.ro, am citit fiecare cuvinţel despre Detox Happy Body, am bifat multe dintre motivele pentru care se recomandă începerea unei astfel de cure… ”Ok, hai să încerc”, mi-am zis. Am optat pentru varianta de trei zile. Mi-am zis că nu va fi jale dacă trei zile voi bea numai sucuri proaspăt preparate. În fond n-avea cum să fie rău să mă hrănesc doar cu vitamine, nu? Cele 8 băuturi (3 smoothies şi 5 sucuri) se beau din două în două ore, pe parcursul întregii zile, fără a mai consuma altceva.

Toate sucurile sunt stoarse prin presare la rece şi îmbuteliate în sticle (nu în plastic!). Pentru că sunt proaspăt preparate, ele se livrează zilnic pe durata curei – transportul este gratuit, în cazul Capitalei. Dar pentru cei din afara Bucureştiului, livrarea se face contracost, o dată la două zile, seara se trimit unui curier rapid expres, iar dimineaţa sucurile ajung în fiecare oraş.


În prima zi de detox, totul mi s-a părut floare la ureche. Chiar nu am simţit senzaţia de foame, căci la fiecare două ore îi dădeam stomacului de lucru. A doua zi, parcă-parcă am simţit ceva ”şoricei” în burtă. Dar nu au apucat ei să chiţăie prea mult, căci doza de vitamine ajungea prompt în stomac. A treia zi a fost fix ca precedenta. Aş mai fi putut duce câteva zile în ritmul ăsta. Recunosc, pentru un carnivor înrăit ca mine, nu toate sucurile a fost pe gustul meu. Doar două m-au făcut să strâmb uşor (UŞOR, să fie clar!) din nas când le-am băut. În rest au fost… yummy! ”Ză best” au fost, la egalitate, sticlele cu numărul 3 şi 5, adică ”Happy Longevity” (din goji, frunze de mentă, miere şi lămâi) şi ”Happy Kombucha”.

Sticla cu numărul 6, Happy Balance (lapte de migdale, banană, scorţişoară, maca, ashwagandha, ucuma, miere, polen, cacao) a fost cea care mi-a dat senzaţia de stomac plin până la refuz. Iar ”Happy Red” (sfeclă, morcov, măr, ghimbir) m-a convins că sfecla nu e chiar aşa de ”babau” cum credeam eu.
Cele trei zile de detox au fost o reală surpriză pentru mine. Am descoperit că pot şi altfel, că totul este doar să vreau să încerc. Fireşte, trebuie să fiu şi foarte informată, să ştiu ce, cât şi când să mănânc, să combin. În cele trei zile de detox am slăbit 2 kilograme, am fost ceva mai energică, am băut mai mulă apă (simţeam nevoia de apă). Despre schimbări la nivelul pielii nu pot spune nimic, pentru că în perioada asta de trecere de la frig la cald oricum am ceva probleme, în sensul că ”mă cojesc”.

Intraţi pe rawcoco.ro, aruncaţi o privire.

2 Comments

  1. Buna Cristina! Articolul tau vine tocmai in momentul in care eu ma tot documentez despre detox,,, am tot citit si pe site-ul rawcoco,,, si la concurenta si,,, tot citesc,,,,Recunosc insa ca mi se par cam scumpe… dar asta este o alta discutie! Ce nu ai scris tu si pe mine una m-ar interesa in mod deosebit este: cum te simti dupa cele 3 zile de detox? E ceva vizibil ? 🙂

    1. Hai că updatez. Am slăbit 2 kilograme, am fost ceva mai energică, am băut mai mulă apa (simţeam nevoia de apă). despre piele nu pot spune nimic, pentru că în perioada asta de trecere de la frig la cald oricum am ceva probleme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close