Revin, așa cum am promis, cu chestiile interesante pe care le-am aflat la Social Media for Parents 2014. Nu s-a vorbit despre bani, despre cât se câștigă la noi din blogging (că afară sumele sunt chiar impresionante, din punctul meu de vedere!). Și nu cred că o va face cineva vreodată, căci fiecare câștigă atât cât știe să negocieze, până la urmă. Acum m-am convins că aceste întâlniri se fac nu pentru a te învăța cum să te vinzi, cât să ceri pentru un articol, cum să negociezi cu cineva care vrea să-și facă reclamă pe blogul/site-ul tău. Ci sunt întâlniri la care vii să socializezi, să cunoști oameni noi, să te pui la punct cu noutățile din zona on line-ului, să pui bazele unor viitoare colaborări pe care tu singur ți le vei manageria așa cum te va duce capul. Ești prietenos, te bagi în seamă, atunci nu ai cum să pleci (așa cum am făcut-o eu, din păcate) fără să fi cunoscut un blogger sau un potențial sponsor. Deh, sunt începătoare, dar promit că mă voi trata 😉 Bottom of line, evenimentul a fost util pentru mine chiar și din acest punct de vedere: mi-am învățat lecția! Oricum, am plecat acasă cu ceva: informații. Utile. Care mi-au mai deschis ochii.
Așadar, am început cu concluzia. Acu’ să trec la info, care consider că sunt de larg interes, și nu doar pentru cei din online.
**** Urania Cremene (expert Parent’s Toolshop), am spus-o și o repet, mi se pare o tipă mișto. Am auzit pe la alte mame despre ea, am citit pe ici pe colo despre ea. Dar știți cum e, până nu o vezi face to face, până nu o auzi cu urechile tale și nu treci prin filtrul tău cele spuse de ea, nu-ți poți forma o părere despre om. Mie mi-a plăcut. Dintre multele afirmații ale sale, notez cu liniuță de la capăt următoarele:
-părinții au probleme cu copiii lor atunci când au probleme cu ei înșiși
-Creștem o generație de copii învățați să nu depună efort. Ei sunt lăudați prea repede pentru ceea ce fac și nu pentru efortul pe care îl depun pentru a face ceva
-Pentru a reuși cu proprii copii nu e doar despre tehnicile de parenting, ci despre ceea ce suntem noi convinși că putem schimba la noi
Tot de la Urania am aflat ce e aia prosperitate și cât de importantă este ea
***** Foarte tare mi-a plăcut și psihologul clinician Gyorgy Gaspar, care m-a cucerit de la primul slide:
Atât de tare i-a turuit gura, că abia am apucat să notez cele spuse de el. Dar am reținut următoarele:
– Ce a fost lezat la nivel relațional poate fi vindecat doar la nivel relațional. Adică psihologul îți poate lumina mintea, dar puterea și voința de a găsi o rezolvare problemelor de cuplu țin exclusiv de parteneri
– Tu, ca părinte, nu ai dreptul să îi ceri copilului să îți îndeplinească nevoile care nu ți-au fost îndeplinite. Mai pe românește, dacă tu, părintele, nu ai ajuns medic, nu obliga copilul să devină medic doar pentru că tu nu ai putut face asta pentru tine. Copilul are nevoile sale, este o persoană total diferită de părinte!
–oamenii care îşi gestionează cu succes relaţia de cuplu fac faţă şi mai bine relaţiei părtinte-copil
A mai spus și alte chestii interesante, pe care, din fericire, nu a mai trebuit să le notez în viteză (vai de degețelele mele cât am putut să scriu!). Noroc că le-a transpus în slideuri, astfel că nu am pierdut șirul (repet, vorbea foarte repede 😉 :
***** Informații alarmante am primit din partea unuia dintre sponsori, când ni s-a vorbit despre siguranța pe net. De la Alina Ioana Stan (CSR Orange) am aflat că există un program care ne ajută pe noi, părinții, să le asigurăm copiilor o ”navigare safe” pe net.
Și tot de la reprezentanta Orange, am aflat cu stupoare că nu puțini sunt copiii cărora ”prietenii” virtuali le-au cerut fotografii sau o înregistrare video în care să își arate părțile intime!
***** Ca să fie tacâmul complet, la finalul întâlnirii, Valentin Vesa (Test Engineer, iQuest Group) ne-a arătat un film care să ne facă să înțelegem cât de periculos e internetul pentru copii. Mie, una, mi s-a pus un nod în gât, mi s-a făcut pielea de găină și m-a cuprins o ”furie turbată” la vizionarea acestui clip.
Ei, cum vi se pare? Vă vine să le mai lăsați copiilor acces nelimitat/nesupravegheat la internet?
Au fost multe chestii interesante. Slavă Domnului că există o înregistrare a evenimentului! Luați de priviți și băgați la cap ce vă interesează.
2 Comments