sfecla rosie

Când se introduce sfecla roși în alimentația bebelușului


Am introdus în meniul copilului meu sfecla roşie, bineînţeles, după ce am încercat să aflu dacă e ok ca un bebe de 7 luni jumate să mănânce aşa ceva. După ore-ntregi petrecute pe net nu am înţeles nimic. Unele mămici spuneau că e interzis să dai sfeclă copilului până la un an, altele ba că se dă după 10. Iar altele se lăudau că au dat sfeclă puilor lor de la 4 luni. Aşa că am făcut ce fac de regulă în astfel de situaţii: am sunat pediatra, care mi-a dat undă verde.
Două lucruri mi-au fost de folos după atâtea informaţii găsite pe internet:

  1. că nu se combină sfecla cu morcovul pentru că urina copilului va deveni acidă. Și, deci, bebe se va irita. Iar noi am avut parte din plin de astfel de neplăceri, în trecut
  2.  după sfeclă pipi+kk vor fi roşiaticepiure de sfeclă rosie pentru bebeluși

Am preparat o minunată mâncărică roşie pe care i-am băgat-o Alexiei pe sub nas. I-a plăcut, dar nu din cale afară. A fost mai atrasă de culoare decât de gust.

Concluzia: voi încerca să o vrăjesc cu o altă reţetă, poate mai delicioasă

Pe blog am publicat și o reţetă cu sfeclă roşie pentru copii.

0 Comments

  1. >acum am vazut postarea asta cu sfecla. cred ca-i prea mica sa-i placa gustul dar pe la un an va manca cu placere. si eu i-am dat baietelului meu , chiar si in combiantie cu morcov. nu si-a schimbat nici el culoarea si nici celelalte nu s-au colorat. dar a mancat si i-a placut si mananca si acum fara mofturi., e foarte buna si sanatoasa si utila ptr cand au dureri de gat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close