Despre sfecla roşie


Azi am introdus în meniul Alexiei sfeclă roşie. Am făcut acest pas, bineînţeles, după ce am încercat să aflu dacă e ok ca un bebe de 7 luni jumate să mănânce aşa ceva. După ore-ntregi petrecute pe net nu am înţeles nimic. Unele mămici spuneau că e interzis să dai sfeclă copilului până la un an, altele ba că se dă după 10. Iar altele se lăudau că au dat sfeclă puilor lor de la 4 luni. Aşa că am făcut ce fac de regulă în astfel de situaţii: am sunat pediatra. Două lucruri mi-au fost de folos după atâtea informaţii găsite pe internet:

1. că nu se combină sfecla cu morcovul pentru că urina copilului va deveni acidă. Și, deci, bebe se va irita. Iar noi am avut parte din plin de astfel de neplăceri, în trecut
2: după sfeclă pipi+kk vor fi roşiaticepiure de sfeclă rosie pentru bebeluși

Am preparat o minunată mâncărică roşie pe care i-am băgat-o Alexiei pe sub nas. I-a plăcut, dar nu din cale afară. A fost mai atrasă de culoare decât de gust. Dar nici nu a refuzat-o, asa cum s-a întâmplat cu ciorbiţa de lobodă a la Joe (vezi aici).

Concluzia: voi încerca să o vrăjesc cu o altă reţetă, poate mai delicioasă

Reţeta cu sfeclă roşie o găsiţi aici:

Vezi  AICI ponturi cum îl faci pe bebe să pape când e mofturos.
 Intră AICI să citeşti despre diversificare şi meniurile pentru Alexia, în funcţie de vârstă 

0 Comments

  1. >acum am vazut postarea asta cu sfecla. cred ca-i prea mica sa-i placa gustul dar pe la un an va manca cu placere. si eu i-am dat baietelului meu , chiar si in combiantie cu morcov. nu si-a schimbat nici el culoarea si nici celelalte nu s-au colorat. dar a mancat si i-a placut si mananca si acum fara mofturi., e foarte buna si sanatoasa si utila ptr cand au dureri de gat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Scroll Up
%d bloggers like this: