Despre oamenii cu suflet MARE

Pentru mine, Moşul a venit pe 29 decembrie. Adevăratul Moş. La puţin timp după ce am cerut ajutorul prietenilor de pe Facebook pentru a găsi un scaun de masă mai ieftin pentru Alexia, am primit un mesaj din partea Alinei. Mi-a scris că nu are rost să dau banii aiurea pe un scaun pentru că mi-l dă pe al fetiţei sale. Recunosc, am fost sceptică la început. Mă gândeam că îmi va cere o sumă pe care nu mi-o pot permite, având în vedere că era vorba despre un scaun Chicco. Dar răspunsul prietenei mele virtuale m-a lăsat mască: nu voia nimic pe el. NICI UN BAN!!! Ci doar să i-l returnez după ce nu-mi mai trebuie pentru că, poate, va mai avea şi altcineva nevoie de el. Nu mi-a venit să cred.

Verdictul Alexiei: aici mă joc
mai bine decât în cărucior
Câţi dintre noi fac astfel de gesturi? Câţi dintre noi ar împrumuta un lucru de valoare unei persoane pe care abia o cunoaştem? Numai Moşul din poveşti îţi dă ceva fără să ceară bani. Mai ştiu persoane care, ca şi mine, nu aruncă la gunoi hainele, genţile ori încălţămintea care nu le mai trebuie, ci le dau altora care au nevoie de ele. Dar mi se pare că gestul Alinei nu poate fi pus pe aceeaşi treaptă cu acela de a da hainele pe care nu le mai porţi. Într-o perioadă în care m-am lovit numai de falşi samariteni, iată că am dat peste unul adevărat. Mulţumesc din suflet, Alina, pentru mâna întinsă.
Acum, îmi e mult mai uşor să îi dau Alexiei să pape (nu îşi mai încolăceşte picioarele pe mâna mea şi varsă conţinutul linguriţei – aşa cum făcea când o hrăneam în cărucior). Îmi e mai uşor să îi fac şedinţele de aerosoli (în cărucior se răsucea mereu). Sunt convinsă că voi descoperi pe parcurs şi alte avantaje ale scăunelului pentru pitică.
MULŢUMESC!
Tati a fost nerăbdător şi a făcut proba
scaunului  până să se usuce husa acestuia
Şi Alexia a probat scaunul.
Concluzia: e gustos

0 Comments

  1. >Din pacate sunt din ce in ce mai putini oameni cu suflet mare. Cris, spune-mi te rog, de ce ii faci fetitei sedinte de aerosoli?

  2. >Da Raluca, sunt pe cale de dispariţie oamenii cu suflet bun. Dar mă bucur enorm că am găsit unul dintre cei puţini.Îi fac aerosoli Alexiei pentru ca are traheobronşită. Şi,pe lângă nurofen, cei de la spital mi-au zis sa ii fac de 3X/zi aerosoli cu ser fiziologic+adrenalină. Acum e mai bine, slavă Domnului!

  3. >Sunt inca destui oameni in jurul nostru buni si generosi. Iar copiii au aceasta capacitate de a scoate sentimentele frumoase din oameni. Si eu am avut norocul sa intalnesc un astfel de om care mi-a oferit pentru copil o multime de lucrusoare utile, jucarii, imbracaminte, iar eu la randul meu fac astfel de gesturi fata de altii. Mi se pare firesc sa fie asa.

  4. >@copiisimame: și Alexia a primit o groază de chestii, de la haine, la jucării și cărucior.Dar de la rude sau prieteni care au si ei copii, nu de la persoane care nu ne cunosc de ani de zile. Așa cum spuneai, și mie mi se pare firesc să dau altora hainele mele care nu-mi mai vin sau pe care nu le mai port și la fel să procedez și cu cele ale Alexiei.

  5. >Mititica! Multa sanatate! Si Natalia a avut prima raceala prin octombrie. De atunci nu s-a mai imbolnavit si incerc sa o protejez cat mai mult, dar nah nu ai cum sa o feresti tot timpul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close