Despre niște oameni care ne fac să ne simțim speciali

O zi istovitoare la muncă. Plec tuflită spre casă, cu un car de nervi și mustrări de conștiință că iar m-am lăsat afectată de micile sau mai marile șicane de la redacție. Dau să intru la metrou, la Pipera, dar mă izbește o mare hărmălaie. MARE! Instinctul de jurnalist s-a trezit: ”Grevă”, ”Bătaie”, ”Scandal”. Scot ”smartfonul” să prind ceva. Bag cartela și gonesc spre scări, dar nu apuc să cobor prima treaptă că înțepenesc. O mână de oameni tineri, foarte tineri, cu niște pancarte în mână, ovaționau și aplaudau de zor. Nu cereau nimic. Dădeau. Ofereau. Ce? Afecțiune. ”Ești vedeta noastră”, ”Noi te placem”, ”Vreau să te îmbrățișez” sunt doar câteva dinstre ”lozincile” de pe pancarte. Am uitat de fața acră și am zâmbit, încurajată fiind de acei tineri frumoși. Ah, și am pășit pe un covor roșu, că eram o vedetă, deh, alături de zecile sau chiar sutele de oameni care veneau în valuri de la job și plecau spre casă cu metroul.

Cine erau cei care au făcut asta? O gașcă de oameni curajoși, frumoși și nebuni (în sensul bun al cuvântului). Niște oameni care ne ”livrează viață”, dacă ar fi să traduc mot a mot denumirea lor: ”Deliveringlife”.

Ca să vă faceți o idee, așa a fost anul trecut, într-o seară de iarnă, la stația de metrou Pipera. Am descoperit că undeva pe la minutul 0,36 sunt și eu în cadru, ochelarista zâmbitoare…

Anul acesta vor să o comită din nou. Vor să-i facă pe români să se simtă speciali, fără să ceară ceva anume la schimb. Dar, pentru gestul lor, eu zic că merită să îi răsplătim într-un fel: zâmbind, aplaudându-i, încurajându-i sau felicitându-i pentru că ne fac să uităm de griji preț de câteva clipe. Zâu că merită să zâmbim din când în când și chiar ar trebui să le urmăm exemplul și să fericim alți oameni la rându-ne.

Cum ziceam, anul acesta ”Gala Oamenilor”, așa cum e numită această acțiune, va avea loc tot la o stație de metrou. De data aceasta la Unirii 1. Adică pe tronsonul acela de te duce și aduce la/dinspre Titan și Eroilor. Întâlnirea va avea loc pe 7 mai, între orele 17.00-18.00.

Cei care vreți să-i faceți pe oamenii care vin de la serviciu să zâmbească, cei care vreți să le schimbați starea cu una mai bună, vă puteți înscrie la acest link, undeva în dreapta sus e un formular special. Mai multe informații despre eveniment, găsiți și pe Facebook, aici.

1 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close