Despre jucăriile Alexiei – covoraş muzical

De foarte multă vreme am pus ochii pe un covor muzical. Dar am aşteptat să mai crească picea, plus că nu am găsit unul care să îmi convină ca preţ. De data asta, întâmplător am intrat într-un butic de cartier şi acolo, undeva cât mai sus, cât mai puţin vizibil, am văzut acest covor. Mie, una, îmi place la nebunie. De fapt, deocamdată, eu mă joc mai mult cu el decât Alexia :)) Dar promit că nu-l voi strica până ce va intra în graţiile ei. Ea îl bagă în seamă, dar nu e prea atrasă de el. Vedem mai încolo.

Până una alta, iată câteva date despre covoraşul muzical:
– e recomandat 6 luni+
– e confecţionat dintr-un fel de fâş
– funcţionează pe bază de baterii tip AA
– reproduce 46 de sunete
– imaginea balonului e un fel de comutator între sunetele scoase de aceeaşi „tastă”. De exemplu, dacă apeşi pe imaginea vioarei e reprodus sunetul scos de acest instrument, dacă apeşi pe balon apoi din nou pe vioară, se aude o melodie cântată la vioară. Aşa şi cu celelalte imagini care reproduc sunete. Practic este un comutator între modul sunetele instrumentelor din imagine şi melodii
– are buton de on/off, astfel că, în cazul meu, dacă se aşează pisica pe el în toiul nopţii nu ne va trezi 😀
– îl învaţă pe copil să distingă diverse sunete şi, mai apoi, să le asocieze cu anumite instrumete (asta dacă rezistă covorul până ajunge copilul la vârsta la care să facă această distincţie)
– e bun pentru mobilitate – stimulează miscarea, îl ajută pe copil să îşi coordoneze privirea cu mişcările mâinilor, picioarelor, dar şi să îşi mişte corpul în funcţie de auz-de sunetele pe care le aude sau vrea să le reasculte

Pentru cei care stau mult mai bine decât mine la capitolul engleză, iată ce scrie pe cutie despre acest covor:

*Wonderful music helps improve your baby hearing system and learn about musical instruments
*The felxibility of the leg movement exercises te beby muscle and enhances their body co-ordination
*Exercise the baby hand and co-ordination
*The mat design full protects the baby safety
*Thinking abillity: develop the baby’s rhinking and logic ability
*Movement ability: move the baby’s fingers and toes to exercise the body co-ordination
*Language skill: enable the baby’s language ability
*Artistic training: improve baby’s sensation of color, shapes and the music rythm
*Feeling: evoke baby’s vision, hearing and touching

Iată cum ne distrăm noi cu acest covor:

9 Comments

  1. Felicitari pentru achizitie, e ceva ce recomand cu multa caldura! La noi a venit Mos Nicolae (mai devreme cu vreo luna si jumatate) cu un astfel de covoras muzical si Teodor a fost super-super-super incantat de jucaria sa.

    Singura diferenta ca la noi nu erau instrumente muzicale ci animalute (apasai pe catel facea ham-ham, apasai pe oita facea be-he-he, s.a.m.d.). Avea vreo 10 melodii pre-inregistrate pentru copilasi (o suzana, clopotei-clopotei, o brad frumos, etc.) si daca canta o melodie si apasai un animalut tonalitatea era data de vocea animalutului… imagineaza-ti o pisica cantand miau-miau-miau.

    Eu dadeam adevarate concerte folosind pianul de pe covorasul muzical (sunt audodidact la capitolul acesta de la vreo 8 ani).

    Si cum spuneam, pustiul era super-super-super fascinat de covoras (avea si luminite langa butonul on/off, + volum sunet).

    Dar… nu cred ca a rezistat mai mult de 3 luni! Am crezut ca sunt bateriile, le-am schimbat si covorasul nostru era mort. L-am desfacut si am descoperit problema: circuitele din interior erau din grafit nu metalice, ori grafitul este foarte sensibil si la cat de mult l-a folosit Teodor circuitele din grafit au fost efectiv sterse complet de pe suportul textil.

    Acum ma gandesc sa-i iau un pian electronic, dar inca mai negociez cu mami ca avem un pian mecanic si da cu el de pamant cand iti e lumea mai draga.

    Poate la voi tine mai mult covorasul…. sa ma tii la curent.

    1. Cred că dacă şi acesta era cu anuimăluţe, o atrăgea mai mult. Dar e bun şi pentru mai târziu. Deocamdată e pus “la păstrare” până când se va arăta interesată de sunete şi nu de luminiţe. Sper să nu cedeze şi al nostru la fel de repede. Cât despre “negosieri”, multă baftă! (femeile pot fi ff încăpăţânate uneori :D)

  2. Foarte draguta jucaria. Ne plac noua mai mult ca piticilor. Or sa creasca si atunci sa te tii, cand or cere ei jucariile pe care le vor!

    1. Da, DIana. Momentan alegem ce ne place nouă mai mult :)) Ce, noi n-avem voie să ne jucăm? :)) Cred că atunci când va emite ea pretenţii, v începe adevăratul calvar

  3. hai, mah! ca ei ii place beculetul si Kyra! Mi-a placut reactia ei cand a aparut pisi in peisaj :))

    1. Da, am râs de am murit când am văzut că eu îi iau covor muzical, iar ea se joacă doar cu beculeţul şi ignoră total covorul :)) Cât despre Kyra, Alexia e topită după ea. O strigă într-una: când se trezeşte, când intră în sufragerie, când aude miorlăind, când iese pe balcon, când o întrebăm noi unde e pisica… În schimb, mâţa fuge mâncând pământul când e fi-mea în sufragerie. Nu de alta, dar tăbară pe ea, o trage de coadă, de mustăţi, de urechi, o mulcă (fi-mea pe mâţă…). Mi se rupe sufletul când o văd cum ne priveşte rugător să luăm “torţionara” de pe capul ei… Dar Alexia aşa ştie să o iubească

  4. Maria nu mai baga in seama jucariile fara roti… cel putin nu acum. 🙂 Poate le va redescoperii o data cu Vladimir. 😛
    Sa-l stapaniti sanatoase si sa il folositi cu placere!

    1. Dap, se pare că şi noi intrăm timid în această etapă. Acum “fură” cărucioarele de păpuşi din parc, deşi are şi ea şi eu mă car cu el după mine (pe lângă căruţul ei şi ditamai rucsacul cu haine de schimb, juicării şi alte cele).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close