Despre jucăriile Alexiei – caracatiţă de baie cu cuburi

Prezentare jucării – episodul al III-lea. Subiectul: caracatiţa de baie şi de uscat (cum îi spun eu) marca Bertoni.

Recomandată de producători a se folosi de la 0 luni (adică pentru bebeii nou născuţi), eu zic că această jucărie e bună până hăt-hăt mai încolo. De ce? Păi simplu: îl ajută pe copilul care deja vorbeşte şi cu care deja poţi dialoga să înveţe culorile, denumirile unor forme (pătrat, inimioară, stea, triunghi, cerc), să numere până la 5 (că atâtea cuburi are). Asta pentru copilul mai măricel. Pentru piticii nevorbitori, dar ronţăitori, caracatiţa e un adevărat deliciu. Mai trebuie să explic de ce? Ah, şi încă ceva! Fâşul este ff rezistent, astfel că nu se poate sfâşia cu una cu două cu dinţişorii micilor rozători.
Confecţionată dintr-un fâş impermeabil, jucăria a fost concepută special pentru a-i ţine copilului de companie în baie. În plus, într-una dintre tentacule, are ascunsă o pompiţă pe care, prin apăsare, o poţi umple cu apă, apoi să-l stropeşti pe bebe în joacă. Cel puţin Alexiei îi place la nebunie să ne jucăm aşa în cadă. Chiar dacă, la origini, este o jucărie de baie, ea este la fel de interesantă şi… pe uscat. Dacă în cadă nu prea poate să se joace cu cuburile din plastic şi să le potrivească în forma lor, pe uscat acest lucru este posibil.
Ce să mai încoace şi-ncolo, la cât costă, face muuulte. Aşa că… distracţie plăcută!

.

.

.

4 Comments

  1. Avem si noi caracatita, dar lui Andrei nu i-a placut deloc, sta aruncata in cosul cu jucarii. Am cumparat-o cand avea 8 luni, acum are 18 luni, mi-a placut mie foarte mult cand am vazut-o si mi-am imaginat ca o sa se joace cu ea, cum spunei si tu poti sa faci multe cu ea, dar degeaba. Am vre-o 5 jucarii cu diverse cuburi, cu alea se joaca, cu caracatita, nu.

  2. Si noi am primit o caracatita de.asta si ne jucam cu ea mai mult pe uscat 🙂 David are acum 6 luni si este f interesat de eticheta jucariei, o molfaie toata ziua :))

    1. O sa treaca perioada etichetei. Ai sa vezi. Apoi va fi interesat de rontait plastice si tot ce e mat rare, apoi va arunca lucrurile pe jos… Ma bucur ca ii place

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close