De ce unii au o plăcere… ”orgasmică” să te pună la zid? Despre hateri, ură și invidie

”Da’ de ce te enervezi, dragă, atât? Lasă-i să vorbească!”. Am auzit asta de atâtea ori după ce am avut de-a face cu adepții enervantei zicale ”Să moară și capra vecinului”. Astăzi, vreau să vorbesc despre ei, despre hateri, despre cei care se pare că au o plăcere ”orgasmică” să pună la zid. Pe orcine. Din orice motiv. Doar pentru că ei se simt îndreptățiți să o facă.

A fost o vreme în care încercam să combat, să vin cu argumente, doar doar îi voi convinge că eu văd lucrurile altfel și că, până la urmă, nu toți avem fix aceleași viziuni. Apoi, am obosit. Am renunțat. I-am lăsat pre limba lor. Mi s-a părut cea mai bună strategie. Bună pentru liniștea mea, bună pentru timpul meu, pe care îl pierdeam acordându-le atenție.

Am fost acum ceva vreme la o întâlnire între bloggeri, la Digital Parents Talks, unde s-a vorbit despre hateri. La evenimentul organizat de Parenting PR au vorbit Ioana Agachi, psiholog, Ana Maria Diceanu, Heaf of crisis Department în cadrul agenției GMP PR și Bianca Severin Commercial PR Coordinator la Philips.

S-a vorbit mult. Constructiv. La final, am tras concluzia că am adoptat cea mai bună metodă: ignorarea lor.

E normal ca oamenii să gândească diferit. Asta înseamnă comunicare, schimb de informații. Ar fi plictisitor și total neproductiv să fim toți de acord unii cu alții. Însă, tonul face muzica.  Este absolut normal să dezbatem, să venim cu argumente și contraargumente. Dar, contează modul în care o facem. Când se trece la exprimări nepotrivite, jigniri, atunci este o problemă. La cel care face asta.

Nu-mi place atunci când văd că cineva critică, jignește, te calcă în picioare doar de dragul de a o face. Doar pentru a avea cu ce se lăuda: ”Io’te, dom’le, ce i-am zis-o lu’ aia, bloggerița lu’ pește prăjit! Praf am făcut-o!”.  Doare, mai ales când este vorba despre munca mea, în care investesc timp, suflet, pasiune.

La această întâlnire, am aflat că, de fapt, tot ce scriu acești hateri nu este despre mine. Ci e despre ei, despre neputința lor, despre dorința lor de a se afirma, de a primi  recunoaștere, confirmare. Îi bagi în seamă, i-ai validat. Le-ai dat ce au dorit: atenție.

Sunt sigură că suntem mulți cei care ne-am confruntat și ne confruntăm cu persoane care consideră că e în regulă să ne jignească. Iar postarea asta vine ca o sugestie pentru a gestiona momentele acestea. Tocmai de aceea, am făcut o selecție din prezentările vorbitorilor. Vă las mai jos câteva slidere care, sper, vă vor ajuta să depășiți astfel de momente.

Înainte de a pune punct, vreau să aduc câteva mulțumiri. Ana Nicolescu & Parenting PR pentru invitație. Ioana Agachi, Bianca Severin și Ana-Maria Diceanu, pentru inspirație. Partenerilor, Philips Avent, Immochan, Atelierele Ilbah și Profructta pentru că au făcut posibilă realizarea acestui workshop reușit.

Gata cu vorbăria, vă rog priviți sliderele ce urmează. Sigur vă vor fi de folos!

Pace, iubire, înțelegere!

Dacă ți-a plăcut (sau nu) ce-am scris, mi-aș dori foarte tare să mi-o spui. Cu un mic comentariu, cu un share, cu un like… Mă găsești și pe Facebook și pe Instagram. Iar dacă vrei să fii la zi cu postările mele, poți introduce adresa ta de e-mail acolo unde scrie ”Abonare  via e-mail”. Eu îți mulțumesc frumos că ai intrat pe blog și te mai aștept cu drag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close