De ce lapte de creștere și nu lapte animal? Cât trebuie să mănânce un copil?

Sunt două întrebări la care am aflat răspunsul la întâlnirea mamelor generic numită ”Mama știe rețeta creșterii sănătoase”. De fapt, a fost o reuniune a mamelor la care au venit și doi tați, unul dintre ei, deloc timid (deh, prezentator tv obișnuit să vorbească), a avut câteva intervenții absolut remarcabile. Am redat aici, la cald, prima impresie de la întâlnirea cu pricina, acum revin cu alte detalii nu pentru că vreau să mai pun ceva paie pe foc în războiul alăptare versus laptele formulă/formula de creștere, ci pentru că eu cred cu tărie că acest război este absurd și că noi, mamele/părinții trebuie să fim INFORMAȚI înainte de orice, pentru că, indubitabil, toți avem același obiectiv: binele copiilor noștri.

Nu spun că laptele formulă și formula de creștere sunt mai bune decât cel matern, departe de mine gândul acesta. Sincer, nici nu există comparație între cele două. Cel matern câștigă de departe, clar! Iar treaba asta este recunoscută chiar și de producătorii de lapte praf, așa cum am scris aici.  Dar, înainte de a lua o decizie ce lapte dăm copiilor DUPĂ 1 an/ DUPĂ înțărcare/ DUPĂ începerea diversificării, nu ar strica să ne informăm, să citim niște statistici, niște studii făcute de oameni școliți, care în mod sigur știu mai bine decât  mine, decât vecina sau decât prietena prietenei ce spun despre lapte, fie el animal sau lapte praf, sau lapte de creștere indiferent care este producătorul acestuia.

Am să vă las să vă ”clătiți” ochii cu slide-urile care ne-au fost prezentate la întâlnirea de care pomeneam la începutul textului. Unele informații se vor repeta, le-am redat și la prima mea postare pe tema aceasta, dar, vorba aceea, repetiția este mama învățăturii, nu? Vă rog citiți, băgați la cap și acționați în cunoștință de cauză.

1 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close