De câte ingrediente ai nevoie pentru o cafea?

De 2 sau 3: apă, cafea şi, opțional, zahăr. Acesta ar fi un răspuns la care v-ați gândit cu toții. Aşa este, nu vă contrazic. Dar mai sunt multe alte moduri de a prepara cafeaua. Multe. Ce ziceți de o cafea combinată cu banane fierte, ori de cea cu prune uscate, sau cu dulceață de mere? Plus ingredientul secret: o companie plăcută. Le-am testat chiar ieri, la invitația celor de la Jacobs, care ne-au provocat la o joacă aromată cu ocazia lansării campaniei ”Joacă-te cu Jacobs” (detalii aici).

Ne-au fost prezentate patru moduri de a prepara cafeaua, am testat  fiecare variantă, apoi s-a dat liber la joacă. Ce a ieşit din mâinile noastre a fost jurizat de Laura Cosoi şi de Cristian Coman, barista de profesie.

Alături de colega mea, Laura, şi de Mădălina (încântată că te-am cunoscut 😉 ), ne-am jucat în bucătăria de la Chef Pratice, preparând o Şarloţică.

Trebuie să mă laud cu echipa din care am făcut parte, căci am fost primele care au strigat ”GATA!”.

Gata afost şi Şarloţica noastră după ce, din neatenţie, am dat cu mâna peste pahar şi s-a vărsat toată pe bancul de lucru. Cel puţin am apucat să o gust. A fost delicioasă. Nu spun asta pentru că am făcut-o noi. Noroc cu Mădălina, care a dres busuiocul şi a improvizat rapid o altă combinaţie 😉

Înainte de momentul jurizării, fiecare şi-a făcut poză cu Laura şi cu preparatul-minune. Nu ştiu de ce, Laura şi Mădălina tot pe mine m-au pus să ţin paharul în mână. Of! Emoţii, emoţii! Dar am reuşit să nu îl scap.

La final, după ce toţi am fost lăudaţi pentru curaj, am făcut poza de grup. Ce credeţi? Fotograful tot zicea ca persoanele scunde (printre care şi eu) să vină aproape de bancul de lucru, de pahare. Moment în care toţi am izbuncnit în râs, căci eu juram în gura mare că nu voi mai sta lângă pahare şi că voi sta cu mâinile la spate până la plecare…

Ah, nu închei înainte de a vă anunţa că a fost lansată în magazine o nouă colecție de patru mixuri originale de condimente pentru cafea, precum cardamom, scorţişoară, chilli, vanilie, ghimbir, coajă de portocale sau de lămâie.

Cele patru combinaţii de condimente sunt:
– “Winter Orange”
– “Lemon Vanilla”
– “Chai Latte”
– “Exotic Chilli”

Mixurile sunt disponibile în magazine împreună cu pachetele Jacobs Kronung Cafea prăjită și măcinată.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
%d bloggers like this: