Dactilopictură ep. 4 – raţa mac-mac

Săptămâna trecută, la cel de-al patrulea curs de dactilopictură, am colorat o raţă. Cursurile acestea de la Sarida Kids Club încep să-şi pună amprenta pe Alexia. Spre deosebire de primele lecţii, de data aceasta micuţa mea a acceptat să colaborăm. Parţial. Căci spre finalul cursului, Alexia nu mai era dispusă să mă lase să o ajut să desăvârşească marea capodoperă. Ce-i drept era şi cam obosită. Iar treaba asta s-a văzut mai bine la Atelierul de ţopăială de după dactilopictură, când a plâns mult şi nu a vrut să coopereze. Unde mă miram că la cursul de data trecută a fost de nota 10…

Oricum, Cristina, profa de dactilopicturpă şi capul răutăţilor de la”Atelierul de integrare pentru copii cu vârste între 1,5 şi 3 ani”, ne-a avertizat pe mine şi pe tati: avem un copil cu o personalitate foarte foarte puternică şi va trebui să fim consecvenţi cu ea, altfel ne va doborî. În fine, dincolo de toate acestea, iată cum am făcut noi ca răţuşca Mac-Mac, dintr-un  simplu carton, să se transforme într-o frumuseţe: pe ciocul raţei am lipit biluţe făcute din bucăţele de hârtie creponată:

DSC08891

DSC08827

DSC08823

Am colorat cartonul decupat în forma unei raţe cu alb combinat cu sclipici auriu
DSC08839

Am “ştampilat” catonul cu galben. Nu cu pensula, ci cu degetul 😉
DSC08842

Surplusul de culoare l-am şters tamponând cu un şerveţel umed
DSC08847

Conturul l-am făcut cu “pachiu”
DSC08856

Surplusul de “pachiu” a fost şters cu şerveţel umed (tot prin tamponare)
DSC08862

Am desenat cu maro o aripioară, în interiorul căreia, cu pensula, am făcut buline. Iar în partea de jos am desenat cu albastru… apa, că doar raţa se plimbă şi pe apă, nu? Capodopera am pus-o la loc de cinste, lângă celelalte lucrări ale artistei.

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close