DACĂ UN DEZAXAT ÎȘI FACE DE CAP CÂND VEDE PE NET POZELE CU COPILUL MEU?

Să punem sau nu poze cu copiii noștri pe internet? Asta este una dintre înrebările la care a trebuit să răspundem noi, părinții bloggeri, la cea de-a treia ediție Digital Parents Talks la care am participat. Aceeași întrebare v-o adresez și vouă: să punem sau nu poze cu copiii noștri pe internet?

Unele dintre bloggerițele mame au spus un NU categoric din următorul motiv: Și dacă un pedofil își face de cap când vede pe net pozele cu copilul meu?”.

Bine, au mai fost și alte argumente pentru NU:

  • Dacă, peste timp, copilul se va supăra că i-am pus nu știu ce poză pe net, de care, mai mare fiind, se jenează?
  • Nu i-am cerut acordul pentru a publica poze cu el (copilului)
  • Îi încalc dreptul la intimitate
  • Nu vreau să îl recunoască vreun hater și să îmi răpească (,) copilul
  • Pur și simplu nu vreau să îmi expun copilul

Cam astea au fost argumentele contra. Pe mine mă știți: eu pun poze cu Alexia. Și filme. Ba chiar acum, la cei aproape 7 ani ai ei, fi-mea mă roagă să o pozez, să o filmez și să le pun ”acolo unde le pui tu, mami, și mă văd oamenii și îți scriu”.

Se impune o mică paranteză: i-am explicat Alexiei ce și cum cu blogul și cu Facebook-ul. Dar ea a reținut doar că sunt niște ”locuri” unde o văd oamenii și îmi spun ce părere au despre ea. I-a fost suficient. Deh, cam narcisită micuța 😉 Îi plac laudele, mai ales la adresa frumuseții ei. Nu știu cu cine o semăna așa narcisită. Dar e simpatică, zău!

Cum ziceam, vreau să știu și părerea voastră: sunteți pro sau contra postării pe internet a pozelor cu ai noștri copii?

Să vă zic de ce am ales să pun poze cu Alexia pe blog și pe Facebook. Am mai explicat asta și într-un interviu pe care l-am acordat acestui site din Franța, după participarea mea la întâlirea internațională a bloggerilor de parenting, E-Fluent 5.

  • Atâta vreme cât acest blog este despre viața de părinte, mi se pare firesc să fie și copilul pe site
  • Pozele pe care le public sunt alese cu griă. Fără nuditate!
  • Mi se pare destul de impersonal atunci când scriu despre noi să folosesc imagini luate de pe un alt site. Totuși, este povestea noastră, a unor oameni reali
  • Nu mă gândesc ca în povestea cu drobul de sare: ”și dacă s-ar întâmpla să…”. Atâta vreme cât eu pun pe net poze ”cuminți” cu fata mea, nu cred că pedofilul fix pe astea le-ar lua pentru ”inspirație”. Sunt destui cei care pun poze în care copiii lor sunt goi pușcă. Problema lor. Alegerea lor. Fiecare face cum îl taie capul. Iar asta este valabil și pentru mine: problema mea, alegerea mea, fac cum mă taie capul.

Deci, voi ce ziceți?


Digital Parents Talks e o întâlnire a bloggerilor de parenting (din România). Evenimentul a avut loc cu sprijinul sponsorilor Philips Avent, Animax DGASPC sector 6 – Centrul De Recreere şi Dezvoltare Personală “Palatul Copiilor” Sector 6, Skin Novels (producători români de săpunuri 100% naturale, create manual), Gerlinea Romania, Ana Pan, Centrul Comercial Auchan, Cristina Nichitus Ronceaa – Photography Studio – Kids & Family.
Storytelling a fost tema celei de-a treia ediții a întâlnitii Digital Parents Talks, organizată de Parenting PR.  Liviana Tane, jurnalist cu o experiență de 15 ani în televiziune, bursier CNN, a fost cea care ne-a spus cum se scriu poveștile. Iar Ana ne-a povestit cum a făcut trecere de la jurnalist la blogger.

Dacă ți-a plăcut (sau nu) ce-am scris, mi-aș dori foarte tare să mi-o spui. Cu un mic comentariu, cu un share, cu un like… Mă găsești și pe Facebook și pe Instagram. Iar dacă vrei să fii la zi cu postările mele, poți introduce adresa ta de e-mail acolo unde scrie ”Abonare  via e-mail”. Eu îți mulțumesc frumos că ai intrat pe blog și te mai aștept cu drag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close