divertiland-park-baie-cu-spuma3

Dacă nu am ajuns la mare, a venit marea de la Divertiland la Bucureşti

Vara e pe sfârşite, iar noi încă nu am văzut marea. Marea Neagră. Dar am revăzut-o pe cea de la marginea Bucureştiului. Marea de la Divertiland Water Park am văzut-o acum doi ani doar în trecere, căci Alexiei îi era teamă de „apa care se mişcă”. Nu ne-am avântat atunci în piscina cu valuri, dar am recuperat acum, căci fii-mea cu greu s-a dat dusă de pe valuri.

Am debarcat de cu dimineaţă la „locul cu multe potogane” (cum îi spune Alexia Divertilandului). Primul sector pe care Alexia l-a descoperit cu încântarea specifică unui copil înnebunit după bălăceală a fost cel cu piscina cu valuri.

 • Uite, mami, aici sunt valuri, ca la mare! Vreau aici!
 • Da, mami. Hai să ne găsim un loc unde să stăm, apoi mergem să vezi ce mai au pe aici.
 • Nu, nu, nu. Vreau aici!
 • Bine, dar după ce ne schimbăm. Sau vrei să te bălăceşti îmbrăcată.
 • Se poate?

Se putea, normal 😉 Dar s-a răzgândit când am urcat pe pod şi a văzut lumea plutind pe colacele uriaşe din zona Lazy River.

 • Mami, mai ţii minte că ne-am plimbat şi noi pe aici în colacele alea mari?
 • Da, mami. Numai pe colacele mari ai vrut.
 • Vreau şi acum.
 • Şi ce facem cu piscina cu valuri.
 • Mergem în amândouă.

Apoi, ajungem lângă „Toboganele mumiilor”, cum a botezat fii-mea zona cu tobogane pentru copii. Eu i-am zis „Găleata lui Tutankhamon”. De ce? Pentru că dintr-un recipient uriaş cu chipul lui Tutankhamon se aruncă cu apă peste oameni. Uite aşa:

divertiland-waterpark-galeata-cu-apa

P.S. I-aţi identificat pe fii-mea şi pe ta-su printre cei udaţi? Nici eu, dar vă asigur să erau acolo.

Ne-am stabilit „sediul” în faţa lui Tutankhamon, Splash Attack sau Fortăreaţa Ploii, aşa cum este denumirea originală. Nu apuc să despachetez, că Alexia mea dispare cu viteza luminii. L-a tras pe ta-su spre piscina cu valuri. Au stat acolo cu orele. Iar zgaiba mea era numai cu gura până la urechi:

divertiland-park-piscina-cu-valuri

Piscina în pantă ajunge până la o adâncime a apei de 1,80m. Deci, e loc pentru toată lumea. Adică şi pentru cei ca mine, care ştiu să înoate ca toporul…

Spre deosebire de prima noastră vizită la Divertiland Water Park, de data asta, Alexia a mers şi pe tobogane. Şi ne-am dat amândouă. De vreo două ori. Până când un salvamar politicos a venit la mine şi mi-a spus: „Ştiţi, doamnă, acestea sunt tobogane doar pentru copii”. Ooops! Ce-i drept, abia după ce mi s-a atras atenţia am privit în jur şi am sesizat că, da, erau numai copii pe-acolo. Copil sunt şi eu, nu? Dar, pentru că suntem civilizaţi, nu am încercat să trişez.

divertiland-waterpark-toboganele-faraonului

Am privit cu jind la toboganele pentru adulţi. Nu le-am testat. Încă. Poate când voi învinge teama mea de înălţime. Poate…

divertiland-park-tobogane

Ei bine, la doi ani distanţă de la prima noastră vizită la Divertiland Water Park, am rămas plăcut surprinsă de schimbări. În primul rând, am descoperit că locul s-a îmbogăţit cu două piscine: una pentru adulţi, una pentru copii.

divertiland-piscina-copiiMai este o piscină. Pentru copii mai mici. Unde sunt tobogane pe măsură. Unde am găsit şi o doamnă salvamar care ajuta copii să se ridice din apă, după ce se dădeau pe tobogane.

divertiland-salvamar

Cum ora prânzului ne-a prins la bălăceală, am dat fuga la masa. Am mers în zona de fast food (da, am mâncat fast food!). Cu 70 de lei am mâncat toţi trei pe săturate. Inclusiv îngheţată. Ba chiar ne-au mai rămas destule în farfurie. Apoi, am descoperit că, de fapt, sunt mai multe restaurante. Cu preparate la grătar, cu mâncare grecească, cu salate… La finalul articolului veţi găsi oferta detaliată a restaurantelor.

divertiland-standul-cu-inghetata

Am lăsat special la final partea spumoasă a aventurii noastre la Divertiland. Petrecerea cu spumă, despre care Alexia mea povesteşte cu atâta entuziasm oricui o întreabă de vorbă.

divertiland-park-baie-cu-spuma3

„Am fost cu mami şi cu tati la bălăceală. Şi ne-am bătut cu spumă. Era mai multă spumă ca la mine în cadă. Şi am avut spumă peste tot. Şi am spălat-o pe mami cu spumă”. Ce să mai zic eu despre Spuma Party? A zis fii-mea destule. Las imaginile să vorbească.

divertiland-park-baie-cu-spuma3

divertiland-park-baie-cu-spuma3

divertiland-park-baie-cu-spuma3

Şi un mic video…

Acum, câteva detalii tehnice

 • Nu trebuie să vă faceţi grijă că nu veţi avea şi umbră, dacă nu vreţi să staţi doar la soare. La fiecare două şezlonguri, există o umbrelă + masa aferentă. În plus, sunt „separeuri”: foişoare dotate cu sezlonguri din lemn. Pavilioanele, cum se numesc oficial, se pot închiria. 200 lei/6 persoane şi 400 Ron/12 persoane. Se achită la casele de bilete.
 • Copiii mai mici pot sta la umbră în foişoarele cu căsuţe, tobogane, balansoare şi supraveghetori.
 • Anul acesta, Divertiland Water Park s-a înnoit cu două piscine. Una olimpică, pentru adulți. Cea de-a doua este pentru copii şi este prevăzută cu bandă antiderapantă.
 • Există şi zonă cu nisip, dacă vreţi să construiţi castele 😉
 • Se pot organiza şi petreceri de zile de naştere la Divertiland Water Park.
 • Pentru cei care nu au maşină, pot ajunge folosind una dintre următoarele variante. O cursă gratuită cu microbuzele Divertiland, pe care le puteți lua din stația de metrou Păcii sau de la Preciziei. Puteţi veni şi cu trenul, de la Gara de Nord, sau de la Gara Basarab, cu oprire direct la Divertiland

Despre tobogane

Divertiland Water Park pune la dispoziţie 22 de tobogane de distracție. Pentru cei mici sunt prevăzute trei zone speciale cu tobogane potrivite celor cu vârste între 0-10 ani.

Siguranţă

Echipe de agenți de securitate patrulează continuu în toate zonele parcului

Toată zona este dotată cu multe camere ultra performante, care acoperă și parcarea

Sunt 40 de salvamari certificați la prima şcoală de salvamari din Bucureşti, salvalife.ro

Restaurante

Sunt 11 restaurante pe tot spaţiul Divertiland Water Park. Meniurile au fost gândite pentru a răspunde tuturor gusturilor în materie culinară. De la pizza și burgeri până la mâncare gătită ca la mama acasă sau preparate la grătarul cu lemn și cărbune. La Divertiland Water Park găsiți și mâncare cu specific grecesc.

Mai multe detalii despre Divertiland Water Park gasiti pe:

Facebook: www.facebook.com/DivertilandPark
Website www.divertiland.ro.
Contact: office@divertiland.ro
Pentru rezervări petreceri şi evenimente corporate: events@divertiland.ro
Preţuri: divertiland.ro/bilete_rezervari/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close