Dacă e bal, bal să fie! câteva evenimente de 1 iunie 2017

Acest 1 iunie 2017 este prima zi liberă legală din România. Și, dacă tot avem (teoretic) liber de la serviciu, zic să vin cu o ”listuță” cu evenimente dedicate Zilei Internaționale a Copilului.

Primul pe listă este cel organizat de Radio Itsy Bitsy în parcul Al. Ioan Cuza (fostul IOR), din București. Încep cu evenimentul lor din respect pentru reușita lor: aceea de a determina ”leguitorii” să declare oficial 1 iunie zi liberă. De la 10.00 se dă startul unei mega-petreceri de peste 10 ore de distracţie în aer liber. Detalii găsiți aici.

Maraton de sport în familie

secom de 1 iunie 2017

De primul 1 Iunie liber, Secom® invită copiii, părinții și bunicii la un maraton de sport în familie. Evenimentul se va desfășura joi, 1 iunie, între orele 11.00 și 16.00, în Parcul Alexandru Ioan Cuza din București (fost I.O.R.).

Participarea este gratuită. Antrenamentele vor începe la ore fixe și vor fi susținute de Radu Restivan, pasionat de sport, instructor de cycling și fondatorul 321Sport. Fiecare oră va cuprinde o etapă de încălzire, antrenamentul propriu-zis, și o etapă de relaxare.

Astfel, participanții se vor bucura de o oră de sport antrenantă și memorabilă alături de copii.  Participanții vor sări, vor avea probe de ștafetă, exerciții cu greutatea corpului, genuflexiuni. La final, fiecare va pleca acasă cu câteva idei de activități sportive pe care le pot face oricând și oriunde cu cei mici. Majoritatea exercițiilor vor necesita doi participanți pentru a putea fi efectuate, iar interactivitatea este una dintre condițiile pe care le vor respecta cei prezenți.

Parada baloanelor de săpun și fluturi colorați la Sun Plaza

1 iunie 2017 sun plaza

Cei de la Sun Plaza dau startul petrecerii de Ziua Copilului ceva mai devreme. Din 28 mai, mallul din partea de sud a Bucureștiului se transformă într-un loc de joacă grozav.

28 mai este Parada baloanelor de săpun – Bubble Parade. Evenimentul are loc, în același timp, în 100 de orașe din 50 de țări. 

 1-4 iunie: zeci de fluturi colorați vor zbura liberi într-un cort special amenajat în Sun Plaza și vor putea fi atinși de cei mici.

Personajele de desene Warner Bros, la mall, în România

Între 1 și 4 iunie, ParkLake Shopping Center aduce în premieră în România celebrele personaje animate Warner Bros.

Startul distracției se va da pe 1 iunie, de Ziua Internațională a copilului, și va continua până pe 4 iunie, în intervalul orar 14:00-20:00, cu acces gratuit. Evenimentul va avea loc în Main Square (la parterul centrului comercial).

1 iunie 2017 la park lake

Pentru copii sunt pregătite și activități tematice în cele patru zile de distracție. Vizitatorii sunt invitați să experimenteze un joc de bowling spectaculos, într-o variantă cu mingi și popice uriașe. Cei care completează puzzle-urile gigant pot descoperi poveștile personajelor lor preferate.

Vor fi acolo Tom și Jerry, Tweety, Sylvester, Bugs Bunny, Daffy Duck, Tweety, Taz, Sylvester, Coyote și Road Runner.

Participanții primesc mici cadouri, marca Looney Tunes și alte cadouri cu personajele din desene. Iar pentru micuții plini de energie, ParkLake a pregătit un joc de pinata, în forma unui morcov, cu dulciuri. Aceștia au la dispoziție trei încercări de a nimeri Pinata lui Bugs Bunny. În paralel, cei mici sunt invitați să participe la atelierele dedicate.

Patinoar, roller coaster, la mall

1 iunie 2017 la AFI

De Ziua Internațională a Copilului, AFI Cotroceni îi așteaptă deopotrivă pe cei mici și pe cei mari cu multă veselie, zâmbete și  cu o zi plină de activități. Face painting, baloane și vată pe bat,  picioroange, cântece și dansuri, întâlniri cu personajele preferate din desenele animate și multe alte surprize.

”Zi de zi găsiți aici variate forme de distracție pentru părinți și copii, de la roller coaster, la patinoar, cinema sau cel mai mare parc de aventură indoor”, a declarat Amira Stănescu, Marketing Manager, AFI Cotroceni.

Pedalați? Pedalăm!

Tot de 1 iunie, de la ora 10.00, în parcarea Sălii Polivalente din Capitală, sunt așteptați copiii și părinții cu biciclete, la Parada Micilor Bicicliști. Singurul eveniment dedicat micilor pasionați de pedalat este organizat de Asociația Adevărații VeloPrieteni, în parteneriat cu Primăria Sectorului 4 București.

Ajuns la a 3-a ediție, evenimentul este dedicat tuturor copiilor care iubesc bicicleta.

Cu sprijinul partenerilor și al voluntarilor din comunitatea bucureșteană de bicicliști, micii participanții vor învăța

  • care sunt regulile de siguranță pe care trebuie să le respecte în timpul deplasării pe două roți
  • cum să manevreze bicicleta printre obstacole
  • cum să pedaleze în grup

Fiecare etapă parcursă va fi bifată în Brevetul Micului Biciclist, pe care fiecare participant îl va avea în kit-ul de înscriere, alături de alte cadouri speciale pentru ei.

Accesul este liber. Însă, pentru o mai bună organizare, înscrierea este obligatorie și se face pe pagina evenimentului, unde se găsesc toate detaliile: goo.gl/QBq4zA

Copiii trebuie însoțiți de cel puțin un adult (biciclist sau pieton) și este recomandat să fie echipați cu cască de biciclist și claxon.

Feriți de trafic, escortați de agenți de circulație și însoțiți de cei dragi, la ora 12.00, micii bicicliști vor porni într-o adevărată paradă de veselie, culoare și claxoane, prin Orășelul Copiilor.

Happy Cinema oferă filme, editura Litera Mică împarte cărți

1 iunie 2017happy cnema

Pentru 1 iunie, cei de la Happy Cinema au pregătit patru super titluri de animație care pot fi vizionate gratuit de copiii sub 12 ani:

 Balerina
Strumpfii: Satul pierdut
Mercy Street – Strada Speranţei: primul film 3D de animație românesc-
The Lego Batman Movie

În plus, primii 100 de copii care vin la Happy Cinema pe 1 iunie primesc cadou cărți Editura Litera Mică.

Party de 1 iunie 2017 la locul de joacă, în București și în Ploiești

1 iunie 2017gymboland

Gymboland pregătește o serie de activități desprinse din povești.

Unde? La Mall Băneasa, Mega Mall, AFI Cotroceni, Promenada, Veranda, Gymboland VIVO! Constanța, iar în Ploiești Gymboland Shopping City și AFI Ploiești.

O lume a jocurilor cu bile colorate, topogane, trambuline, pentru cei mici. Animatorii orchestrează cu măiestrie un spectacol în culori și creează alături de ei instrumente muzicale jucăușe precum tamburine, viori sau microfoane. Dansuri cu baloane, Limbo Party, Karaoke Party sau Street Dance Party. Iar cei mari se pot relaxa în spațiile special amenajate pentru adulți.

Pentru melomani și nu numai

1 iunie 2017 sala radio

De Ziua copilului, Orchestra Naţională Radio propune copiilor, părinţilor şi bunicilor un concert-surpriză la Sala Radio. Joi, 1 iunie, de la ora 11:00, sala de concerte va deveni o scenă deschisă.

Noutatea absolută a concertului susținut de Orchestra Naţională Radio este latura sa interactivă. Adică micii spectatori vor putea să urce pe scenă alături de muzicieni.

Mai vreau să menționez și că accesul la spectacol este gratuit!

”Cântec pentru Tisha”, la Auchan

Centrul comercial Auchan Titan a creat o serie de activităţi care se concentrează pe timpul petrecut în familie, într-un mod distractiv şi creativ. Totul, sub sloganul Trăieşte bucuria copilăriei în familie!

1-iunie-2017-auchan

Astfel, în fiecare sâmbătă, părinții și copiii se pot distra pe cinste. Să inventeze şi să construiască povești, să picteze şi să modeleze, să exploreze, să lucreze împreună la diverse proiecte creative.

Iar de 1 iunie, micii cumpărători vor beneficia de o serie de animaţii. Ziua va culmina cu momentul special de la ora 11:00: spectacolul muzical plin de veselie, “Cântec pentru Tisha”, realizat de MiniArt Show, by Ioana Ginghină.

În fiecare sâmbătă, între orele 11:00 – 13:00, vizitatorii centrului comercial sunt aşteptaţi să se bucure de o şedinţă foto dedicată familiei lor, realizată de un fotograf profesionist. Pentru mai multe detalii, accesaţi această pagină.

Dacă ți-a plăcut (sau nu) ce-am scris, mi-aș dori foarte tare să mi-o spui. Cu un mic comentariu, cu un share, cu un like… Mă găsești și pe Facebook și pe Instagram. Iar dacă vrei să fii la zi cu postările mele, poți introduce adresa ta de e-mail acolo unde scrie ”Abonare  via e-mail”. Eu îți mulțumesc frumos că ai intrat pe blog și te mai aștept cu drag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close