CUM SE CHEAMĂ CÂND COPILUL VORBEȘTE CU ANIMALELE DIN CASĂ, IAR ELE ÎI RĂSPUND?

Nu-mi spuneți că nu ați mai pomenit așa ceva! Sunt convinsă că în mai toate casele copilul vorbește cu animalele. Cu jucăriile. Cu prietenii imaginari. Sau chiar cu ei înșiși. Și da, e normal. Cum la fel de normal este să primească răspuns la întrebările pe care le adresează celor mai sus enumerați. La noi, adulții, ar fi o problemă asta cu vorbitul cu prietenii imaginari. Sau nu 😉

Ei bine, pe mine mă amuză și mă intrigă, deopotrivă, când o ascult pe Alexia vorbind cu jucăriile ei și, mai nou, cu cele două pisici din casa noastră.

Dar, mai întâi, să vă fac cunoștință cu ele. Cu pisicile 😉

Ea este Kyra, o maidaneză care are aproape 8 ani:

Ea este Mica, o Albastră de Rusia în vârstă de aproape 4 ani:

Alexia le iubește foarte mult. Iar în ultima perioadă a început să prefere să se joace cu ele, uitând de plușurile și celelalte cărți și jucării ce i-au umplut  dormitorul.

Cum se joacă? Se aleargă reciproc prin casă, Alexia le aruncă diverse obiecte, iar ele fie fac aport, fie nu bagă în seamă ce le aruncă fii-mea… Le piaptănă – cu ce nimerește, numai cu peria specială pentru pisici nu!

Însă, prietenia lor a ajuns la un alt nivel. Unul comunicațional. Dap! Alexia vorbește cu pisicile noastre. Și, ce mi se pare cel mai interesant, ele îi răspund. Nu doar pre limba pisicească. Ci și pe a noastră, a oamenilor. Mițele noastre înțeleg ce spunem noi, oamenii, iar ele pot vorbi pe limba noastră, nu doar să miorlăie.

Culmea e că nu doar Alexiei îi răspund în limbajul articulat. Ci și nouă, adulților. Dar, asta se întâmplă doar când este Alexia prin preajmă.

Cum se întâmplă asta? Simplu. Alexia își exersează talentul de ventriloc. 😉 Ce? Credeați că Mica și Kyra chiar vorbesc? :)))

Mă bucur când o văd pe Alexia atât de apropiată de mițele noastre. Mă bucur că iubește animalele. Chiar dacă, uneori, din prea multă iubire, ajunge să le chinuie pe bietele mâțe, îmbrățișându-le atât de tare.

Am întrebat-o cum de Mica și Kyra vorbesc pe limba oamenilor. Răspunsul Alexiei a fost unul logic (pentru universul ei, al copilăriei):

Dar tu nu vezi, mami, că și în filme și în desene copiii vorbesc cu animăluțele lor? La ce te uiți tu?

Așa este, are dreptate! Copiii pot vorbi cu animalele. Nu monolog, ci dialog în toată regula.

Vreți să vă dau un exemplu de desene animate în care copiii vorbesc cu animalele lor? Iată, vă zic despre unul ce urmează să se lanseze la postul nostru preferat, Disney Channel, din 13 martie.

Zhu Zhu se va difuza în fiecare zi, de la ora 20:00. Producția o prezintă pe Polly, o fetiță obișnuită, aflată mereu în căutarea distracţiei şi a aventurilor. Nu singură, ci, împreună cu cei patru hamsteri ai săi. Da, unde e un copil, sunt și animale de companie.

În casa familiei Pamplemousse locuiesc mama, tata și fiica lor, Polly. Aceștia sunt o familie normală, poate ușor neobișnuită. Tatăl și mama sunt cei care aduc banii acasă lucrând ca instalatori profesioniști. Polly adoră școala, sporturile și hamsterii ei pe care le numește animăluțele Zhu Zhu, cu care chiar vorbește – iar ei îi răspund. Ei, seamănă cu ce v-am povestit eu mai sus? Voi vă regăsiți în această poveste?

Să vă mai zic.

Cei patru hamsteri: Pipsqueak, Chunk, Num Nums și domnul Squiggles înțeleg limba oamenilor și pot conversa cu aceștia. Dar, celelalte animale din această lume nu pot. Ce este și mai frumos este că ele și ascultă … atâta vreme cât nu bați câmpii. Aceste rozătoare nu stau locului prea mult timp! Și de fiecare dată când oricare dintre membrii familiei Pamplemousse are o problemă, în special Polly, urechiușele pufoase ale animăluțelor Zhu Zhu se ciulesc imediat. Acești hamsteri sunt dornici să ajute. Întotdeauna găsesc o cale.

Cine sunt hamsterii Zhu Zhu?

Domnul Squiggles (auto-proclamat „hamster de știință”) inventează mereu gadgeturi noi. Acestea îl ajută pe el și prietenii lui hamsteri să navigheze prin lumea oamenilor.

Pipsqueak este un lider, o rozătoare gata de acțiune în orice moment. Ea și Polly sunt făcute din același aluat (sau blană). Num Nums este un hamster mai precaut, dar le-a salvat pielea animăluțelor de mai multe ori datorită gândirii ei iuți. Chunk este cel mai puternic hamster al grupului, dar un gigant delicat, iar naivitatea lui îl face foarte șarmant.

În ciuda aventurilor periculoase și tărăboiului șoricesc, în final, povestioarele lui Polly și animăluțelor ei Zhu Zhu se rezumă la sufletul bun și prietenie. Polly și animăluțele Zhu Zhu se iubesc și au grijă unii de alții.

Zhu Zhu este o productie canadiano-americană pentru copii, realizată de catre Cepia LLC, Corus Entertainment și Nelvana.

Despre Disney Channel România

Disney Channel este un canal TV de familie, care emite 24 de ore din 24, dedicat copiilor cu vârste cuprinse între 6 și 14 ani și familiilor acestora. Oferă telespectatorilor un mix de

  • seriale live-action populare cum sunt Soy Luna, Alex & Trupa și Cele Mai Bune Prietene Oricand,
  • seriale animate precum Elena din Avalor, Star Darlings și
  • Desene cu Mickey
  • Filme originale Disney Channel între care Noile Aventuri ale Dădacelor și Descendenții.
  • De asemenea, Disney Channel România găzduiește și seriale produse de LucasFilm (Războiul Stelelor Rebelii, Star Wars: Aventurile Familiei Freemaker) si supereroi Marvel.

Programele Disney Channel ilustrează valori care îi ajută pe copii să facă față provocărilor cu care se pot confrunta în procesul de creștere. Îi încurajează să aibă încredere în sine, să își urmeze visurile și să petreacă timpul alături de familie și prieteni.

Disney Channel Romania s-a lansat în 2009 și continuă să fie canalul numărul #1 între canalele TV pentru copii din România*.

*Sursa: Kantar Media Romania, Total gospodării, Copii 4-14

Dacă ți-a plăcut (sau nu) ce-am scris, mi-aș dori foarte tare să mi-o spui. Cu un mic comentariu, cu un share, cu un like… Mă găsești și pe Facebook și pe Instagram. Iar dacă vrei să fii la zi cu postările mele, poți introduce adresa ta de e-mail acolo unde scrie ”Abonare  via e-mail”. Eu îți mulțumesc frumos că ai intrat pe blog și te mai aștept cu drag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close