Cum să împodobeşti un brad într-o săptămână

Da, o săptămână ne-a luat să împodobim bradul! De ce? Pen’că a trebuit să le dăm mâţelor un răgaz pentru a se obişnui cu noutatea din casă. Nu de alta, dar nu mi-ar fi plăcut să-mi găsesc frumuseţe de brad trântit la pământ. Tot din motive de pisici, am luat globuri non-casabile. Mititele, drăguţele, sclipitoare. Vreo 9 lei un set de 18 globuleţe. De la Cora, Sun Plaza. Şi nu avem cine ştie ce brad uriaş. E unul din plastic, cu fibră optică şi de numai 1,5m.

Aşa că prima etapă a fost deschiderea bradului şi ”fluturarea” lui pe la nasul felinelor noastre preţ de câteva zile.


Apoi, după ce s-au obişnuit cu el, am început împodobirea lui. Câteva globuri în prima zi. Alexia nu a prea vrut să contribuie, în primă fază. M-a ajutat cu câteva globuleţe, s-a împopoţonat cu beteala şi cam atât.

Abia când a descoperit cutia cu globuri mai vechi a părut interesată. Asta pentru că erau mai toate sclipitoare. După ce le-a măsurat şi analizat, a luat un trenuleţ (pe care şi l-a însuşit anul trecut, când m-a vizitat la redacţie), pe care l-a pus mândră în brad. Vreo două zile mi s-a tot lăudat arătând spre el: ”Uite, mami, eu am pus tenulesul ăsta. E fumos?”.

La vreo două zile după globuri, am pus în brad şi bomboanelele + clopoţeii din ciocolată. Şi în ziua de azi Alexia mai adaugă, mută, scoate câte ceva din brad…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close