RECHIZITE-PENTRU-SCOALA1

Cum să alegi rechizite pentru școală fără bătăi de cap și lacrimi de crocodil

Pe 10 septembrie începe școala și, odată cu asta, durerile de cap ale părinților, lacrimile de crocodil ale copiilor. Părinții vor să fie mai practici și aleagă rechizite pentru școală și un ghiozdan astfel încât să nu dea faliment. Mulți dintre copii vor doar ce le place, fără să țină cont de cât de scump sau de util este. Iar dacă este vorba de copiii mai mici, de cele mai multe ori e greu să cazi la pace cu ei. Copilul vrea una și bună: doar ce-i place lui! Cum o scoți la capăt într-o astfel de situație? Cu tact și muuuultă răbdare.

După experiența clasei pregătitoare și a clasei întâi, în ceea ce ne privește, am ajuns la o concluzie: să nu ne grăbim! Ședința cu părinții e sfântă! De ce? Din simplul motiv că te ferește de cheltuielile inutile. Plus că sunt școli care cer un anumit tip de rechizite.

Așadar, prima mea sugestie în alegerea rechizitelor pentru școală și a ghiozdanului este să aștepți ședința cu părinții de început de an școlar.

Te invit să citești articolul ”Pregătiri pentru școală. (Cum să) Nu faceți cumpărături inutile”. În el am explicat de ce este mai bine să nu dai iama în magazine și să cumperi rechizite până nu știi de școală de ce anume are nevoie copilul tău.

La fel de sfântă este și lista cu rechizite pentru școală!

Nu plecați la cumpărături fără ea! Să aveți la voi o listă cât mai detaliată. Și țineți-vă de ea, nu luați și altele pe lângă ”în caz că va fi nevoie”. Dacă nu aveți bani puși la saltea special pentru a cumpăra totul într-un timp scurt, merge și varianta ”câte ceva la fiecare salariu”.

Dacă vreți să scăpați de aglomerația din magazine, cea mai bună soluție este să faceți cumpărăturile online. Este mai simplu, mai comod, fără cozi și cu mai puține bătăi de cap.

Inventarul rechizitelor rămase de la un an la altul

Ce am mai făcut noi de la trecerea dintr-un ciclu școlar în altul? Am făcut inventarul rechizitelor rămase, ce pot fi folosite și în noul an școlar. Creioane, carioci, bloc de desen, caiete, ascuțitoare, gumă de șters… Știți voi, ”mărunțișuri”. Le-am inventariat, am păstrat pentru școală ce era bun și nou. Căci, da, am rămas mereu cu rechizite noi de la un an la altul. Am completat cu ce a mai fost nevoie, după ce am primit lista cu rechizite la ședința cu părinții.

RECHIZITE-PENTRU-SCOALA

În tot procesul ăsta de alegere, cea mai mare provocare a fost să mă pun de acord cu Alexia în privința produselor. Ea voia ca totul să fie cu personajele ei preferate. Eu voiam ca totul să fie practic, de calitate și, mai ales, nu scump. Deh, fiecare cu problemele lui.

Implicați copilul în alegerea rechizitelor

Nu am vrut să aleg de capul meu rechizitele pentru copil. Poate așa aș fi avut mai puține dureri de cap și ceva mai mulți bani rămași în portofel. Dar, mi s-a părut important să implic copilul în alegerea rechizitelor. De ce? Pentru că ei va trebui să îi facă plăcere să le folosească. Copilul trebuie să fie atras de ele, să le folosească cu drag. Niște rechizite care nu-i plac, nu-l atrag, îi va crea copilului complexe, îl va face să nu fie atras de procesul învățării. Nu o spun eu, ci psihologii.

Cum am reușit să împac și capra și varza, să îi iau ei ce îi place și ce-mi convine calitativ și financiar? Am discutat cu ea. Mult. I-am explicat de ce nu pot lua acel ceva foarte scump, colorat, cu sclipici sau cu mai știu eu ce zicea ea. I-am explicat și de ce cel mai ieftin nu reprezintă o soluție. Nu din snobism, ci, pur și simplu, din două motive practice:

 1. Cele mai scumpe rechizite pentru școală nu sunt sunt neapărat cele mai bune.
 2. Nici cele mai ieftine nu mi se par o alegere ok. Nu sunt mereu rezistente și de calitate. Am pățit-o cu creioanele ieftine, care aveau mina spartă și, ori de câte ori le ascuțeam, vârfurile cădeau. 

Am determinat-o pe Alexia să pună în balanță: dacă îi iau cele mai scumpe rechizite pentru școală, atunci, nu mai rămân bani pentru altele. Dacă i le cumpăr pe cele mai ieftine, calitatea poate lăsa de dorit și va trebui să cumpăr mereu și mereu altele.

Despre cum alegi corect din multitudinea de modele de ghiozdane pentru școală am făcut un articol separat, cu informații oferite de un medic ortoped.

De unde puteți lua rechizite pentru școală 

Am ales calea de mijloc. După Nșpe discuții și explicații, am căzut la pace. Ea s-a bucurat că a avut ceva de spus în alegerea rechizitelor. Eu m-am bucurat că bugetul familiei nu a fost atât de grav afectat. Toată lumea a fost happy!

Happy vreau să fiți și voi. Așa că vă invit la un concurs cu premii care să vă mai scutească de cheltuieli la capitolul rechizite școlare. Prietenii mei de la happyschool.ro s-au pregătit de începerea anului școlar cu tot felul de oferte. Una este special pentru cititorii acestui blog și constă în oferirea a trei vouchere de cumpărături. Două a câte 50 de lei fiecare și unul în valoare de 80 de lei.

Dacă vreți să intrați în posesia unuia dintre ele, atunci răspundeți la următoarea întrebare printr-un singur comentariu (în care treceți numele complet, așa cum apare în buletin):

Care sunt top 3 produse pe care le-ați alege de pe happyschool.ro  pentru școală? Intrați pe site, alegeți cele trei produse, reveniți aici și lăsați linkurile respective în comentariu. Nu uitați să treceți în comentariu și numele vostru complet, așa cum apare în buletin.

 • Comentariile pot fi lăsate în perioada 25 august – 9 septembrie 2018 (ora 22.00).
 • Dați like și paginii de Facebook a celor de la happyschool.ro
 • În concurs se pot înscrie doar cetățeni de pe teritoriul României, care au împlinit 18 ani la data înscrierii.
 • Cei trei câștigători vor fi aleși cu ajutorul random.org. Numele lor vor fi anunțate pe data de 11 septembrie 2018, aici, pe blog.
 • M-aș bucura dacă ați da și un share acestei postări pe Facebook.

Vă asigur că datele voastre personale pe care le veți lăsa atunci când veți completa formularul de comentarii vor fi tratate… cu blândețe, așa cum am specificat și în ”Politica de confidențialitate”. În această fază a concursului, nu este nevoie de alte date personale în afara numelui complet din actul de identitate. Adresele de e-mail indicate la înscriere NU vor fi făcute publice!

Precizări importante

 1. Câștigătorii vor primi un cod personalizat pe care să îl folosească la momentul finalizării comenzii, astfel încât să beneficieze de voucherul primit.
 2.  ATENȚIE! Voucherele sunt valabile până la data de 15.10.2018
 3. Voucherul nu poate fi înlocuit cu valoarea lui în bani. Dacă valoarea totală a comenzii depășește suma voucherului primit, diferența o achită câștigătorul.
 4. Costul expedierii produselor va fi suportat de către happyschool.ro

CONCURS ÎNCHEIAT

Un nou an școlar a început, iar concursul cu vouchere pentru rechizite s-a încheiat. Vă mulțumesc foarte mult pentru participare. Dintre toate comentariile, doar 61 de persoane au respectat condițiile de participare. Și, ca să nu mai lungesc așteptarea, iată care sunt numele celor trei câștigători, aleși de random.org:

castigatori rechizite

Voucherul în valoare de 80 de lei merge la… Oana Mihaela Chisnenco. Iar Maria Ene și Sin Rodica Ionela primesc câte un voucher în valoare de 50 de lei fiecare.

FELICITĂRI!

Cele trei câștigătoare sunt rugate ca, până la data de 15 septembrie 2018, să îmi scrie mesaje pe pagina de Facebook a blogului pentru a le oferi informațiile necesare intrării în posesia voucherelor de cumpărături de pe happyschool.ro. Este foarte important ca în mesaj să vă exprimați acordul ca datele voastre personale să fie colectate și transmise mai departe sponsorilor concursului.


Despre happyschool.ro

Happyschool.ro este marcă înregistrată a Total Office Trading SRL – principalul producător și distribuitor de articole școlare cu licențe din România. Site-ul s-a născut din dorința de a fi mai aproape de clienții noștri și de a le oferi posibilitatea să găsească aici toate articolele pe care echipa noastră le creează pentru copii, la cele mai mici prețuri din piață.

Toate produsele de pe site sunt create de echipa noastră de designeri și, bineînțeles, fiind articole cu licență, respectă toate standardele de calitate ale UE.

Pentru că vrem să ținem pasul cu cerințele micilor noștri clienți, de două ori pe an desfășurăm sondaje de opinie în diferite școli din București și din țară. Oferim copiilor cadouri și îi rugăm să ne spună care sunt personajele lor preferate și ce produse ar vrea să aibă cu aceste personaje.

Mă poți urmări și pe FACEBOOK, pe INSTAGRAM, dar și pe YOUTUBE (unde te aștept să dai Subscribe).
Te poți abona la NEWSLETTER și vei primi, o dată pe lună, un e-mail de la mine cu o parte dintre articolele publicate.
Eu îți mulțumesc frumos că ai intrat pe blog și te mai aștept cu drag.

18 Comments

 1. Ghiozdan,penar,articole de scris cu personajul ei preferat Buburuza

 2. In asteptarea listutei cu cele necesare, as achizitiona cateva articole utile; in capul listei ar fi:
  http://www.happyschool.ro/instrumente-de-scris/stilouri/stilou-spiderman (ca rezerva pentru stiloul din dotare – cel de anul trecut)
  http://www.happyschool.ro/articole-creatie-pictura/bloc-desen-spiderman-a4-16-file (deoarece e un devorator de coli albe, micul meu scolar)
  http://www.happyschool.ro/articole-creatie-pictura/set-18-creioane-colorate-carioca (niciodata nu sunt suficiente; adora sa deseneze)
  Picincu-Hobjila Viorica

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close