am devenit mama

Cum mi s-a schimbat viața de când am devenit mamă?

Cum mi s-a schimbat viața de când am devenit mamă?

Aceasta a fost întrebarea pe care am primit-o în cadrul discuției moderate Robert, aka Daddycool la evenimentul de 1 iunie, organizat de Radio Itsy Bitsy. După cele opt ore de joacă în parc cu Alexia, nu am reușit să leg prea multe cuvinte. Oboseala și emoția de a vorbi în public mi-au ”legat limba”. Am reușit să spun că viața mea s-a schimbat total, că prioritățile mele au devenit altele, că am aflat despre mine că am puteri pe care nu bănuiam că le aveam… Cam atât îmi amintesc că am spus.

Dar, de vineri încoace, mă tot roade această întrebare. Recunosc, și faptul că eu, care sufăr de logoree, nu am fost în stare să vorbesc, să transmit ceea ce simt. Dar, sper să o pot face acum, în scris, așa cum mă simt eu cel mai bine atunci când vine vorba să îmi pun sufletul pe tavă.

În primul rând, faptul că am devenit mamă este un vis devenit realitate, în ciuda pronosticurilor medicale. Iar copilul acesta a venit în viața noastră fix atunci când ne-am împăcat cu ideea că nu vom putea avea copil, așa cum ne-au tot spus medicii. Acele două liniuțe de pe testul de sarcină au schimbat totul pentru noi! Ne-au adus o imensă bucurie și, totodată, multe spaime… Spaima de necunoscut, spaima dacă vom fi sau nu părinți buni…

Schimbările din viața mea s-au produs imediat ce medicul ginecolog a confirmat sarcina. Prima schimbare a fost să renunț la fumat. Nu concepeam să fumez și să stau în preajma copilului mirosind a tutun. Nu concepeam să-mi sărut copilul mirosind a tutun.

Faptul că am devenit mamă m-a ajutat să o înțeleg și mai bine pe mama. Să îmi cer iertare pentru că am fost neînțelegătoare cu ea în multe situații critice. I-am cerut de nenumărate ori iertare și, pentru prima oară, i-am spus că o iubeam.

Lumea mea s-a schimbat total. Prioritățile mele au devenit altele. Modul în care privesc acum lumea este cu totul altul. Acum, nu bunurile, excursiile, vacanțele, ieșirile în club sunt cele care îmi aduc bucurie. Nu ele sunt primele care îmi dau starea de bine. Ci copilul meu. Fericirea copilului meu, sănătatea ei, iubirea ei, îmbrățișările și sărutările ei sunt cele care mă reîncarcă acum.

am devenit mama

De când am devenit mamă, am descoperit că pot muta munții din loc pentru copilul meu, pentru familia mea. Am descoperit ce înseamnă răbdarea. Am descoperit că acum pot fi fericită și, într-o fracțiune de secundă, pot fi pe marginea prăpastiei. De când am devenit mamă am aflat ce însemană adevărata iubire. Cea necondiționată!

Am redescoperit jocul, râsul, inocența, fericirea adusă de lucrurile mărunte, de gesturile simple. M-am redescoperit pe mine, cu ajutorul fiicei mele. Am aflat de la fiica mea cum orice grijă poate să dispară cu un surâs, cu o îmbrățișare, cu un ”te iubesc, mami!”. Am descoperit că iubirea nu crește în funcție de cadouri, de bani, de numărul mare al prietenilor.

Toate acestea aș fi vrut să le spun în gura mare la discuția cu părinții la evenimnetul organizat de Itsy Bitsy de 1 iunie. Le-am spus acum. Și ar mai fi multe de spus. Însă, cuvintele sunt, parcă, insuficiente pentru a reda în întregime ce simt de când am devenit mamă.

Nu vreau să închei înainte de a le mulțumi celor de la Radio Itsy Bitsy că au făcut posibil ca ziua de 1 iunie să fie declarată zi liberă. Așa, avem ocazia să mai petrecem alături de copiii noștri. Și, dacă tot am pomenit de evenimentul organizat de Itsy Bitsy în parcul Al. Ioan Cuza, nu închei înainte de a vă prezenta ce a însemnat acesta:

  • Peste 120.000 de metri pătraţi de parc s-au transformat în cel mai mare loc de joacă din România
  • Peste 200 de copiii au spus liber la radio ce au gândit, chiar în studioul mobil din parc
  • 12 ore de distracție (de la 08.00 până la 20.00)
  • Peste 20.000 de copii au desenat, cântat, alergat, au jucat toate jocurile posibile, au creat şi s-au distrat la sutele de ateliere
  • peste 450 de artisti mari şi mici au urcat pe scenă.

Aș vrea să vă lansez și vouă aceeași provocare și, dacă vă face plăcere, să răspundeți la întrebarea: ”Cum s-a schimbat viața voastră de când ați devenit părinți?”.

Dacă ți-a plăcut (sau nu) ce-am scris, mi-aș dori foarte tare să mi-o spui. Cu un mic comentariu, cu un share, cu un like…
Mă poți urmări și pe FACEBOOK, pe INSTAGRAM, dar și pe YOUTUBE (unde te aștept să dai Subscribe).
Te poți abona la NEWSLETTER și vei primi, o dată pe lună, un e-mail de la mine cu o parte dintre articolele publicate.
Eu îți mulțumesc frumos că ai intrat pe blog și te mai aștept cu drag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
%d bloggers like this: