vopsea-pentru-tabla-pe-perete-(1)

Cum am făcut o tablă de scris cu DEKO Creative Effect chiar pe peretele din camera copilului

Ei bine, da, am trecut într-o nouă etapă. Acum, în camera Alexiei avem o tablă de scris, chiar pe perete, pe care am făcut-o cu ajutorul vopselei DEKO Creative Effect, de la Policolor.

Zic o nouă etapă pentru că am trecut de la ștampilele cu formă de inimioară, stea și pește, la o tablă ca la școală. Chestia aia neagră pe care acum copilul meu scrie și desenează cu creta.

Am mers la un magazin cu obiecte de bricolaj și am luat următoarele:

 • un trafalet mic
 • pensulă
 • rolă de bandă adezivă pentru perete
 • găletușă de 1,25 l de vopsea DEKOCreative Effect (aproximativ 80 de lei)

Apoi, ne-am pus pe treabă.

Din banda adezivă am făcut un dreptunghi, pe care urma să îl umplem cu vopsea. Am folosit acea bandă pentru a ne fi mai ușor să avem margini perfect drepte.

vopsea-pentru-tabla-pe-perete-(2)
vopsea-pentru-tabla-pe-perete

Am acoperit cu bandă inimioara preferată a Alexiei, pe care trebuia să avem grijă să nu o dăm cu vopsea neagră 😉

vopsea-pentru-tabla-pe-perete

Preventiv, am  pus pe jos o folie de aluminiu pentru a evita accidentele. Nu a fost cazul, nu a curs vopsea pe jos. După ce am primit undă verde de la ”inspectorul” care a verificat calitatea tehnică, ne-am pus pe dat cu vopsea pe peretele ce a fost pictat înainte de Alexia.

A trecut mai bine de o săptămână de când Alexia are propria tablă, pe care desenează, ne scrie mesaje de iubire sau ce-i mai trece ei prin cap, dar îi lăsăm și noi mesaje. Ce să mai, ne distrăm cu toții.

Înainte să ”ne tragem” propria tablă, cum e și firesc, ne-am pus câteva întrebări tehnice?

 • Cum vom șterge scrisul de pe peretele-tablă?

Ei bine, pelicula neagră este ultra-lavabilă. Adică, putem șterge desenele și mesajele cu apă. Noi am optat pentru folosirea șervețelelor umede, și nu a unui burete ud. Din  motive de ”securitate anti-inundație” 😉 Cu alte cuvinte, am evitat, astfel, riscul ca Alexia să dea pe perete cu buretele îmbibat în apă.

 • Se va zgâria vopseaua?

Răspunsul este NU!

În plus, iată ce mai spun cei de la Policolor despre DEKO Creative Effect:

 • Produsul se folosește pentru a transforma o suprafață interioară de perete în tablă neagră de scris de culoare neagră, rezistentă la scrierea cu creta și la ștergere repetată cu buretele ud
 • Pelicula neagră, ultra-lavabilă, mată poate fi obținută pe zidărie, beton, tencuială sau ipsos, care au fost vopsite sau nu în prealabil
 • DEKOCreative Effect este produsul profesional, dar extrem de ușor de aplicat în locuințe, birouri, grădinițe și horeca (cafenele, hoteluri sau restaurante)
 • Cea mai frecventă utilizare a produsului este în camerele copiilor, cu scopul de a-i stimula pe cei mici să dea frâu liber imaginației prin desene ce pot fi șterse ulterior doar cu un burete umezit. Întrebuințare… romantică: partenerii își pot transmite mesaje de dragoste lăsare direct pe perete. Întrebuințare… utilă, în bucătărie: poate fi sprijin gospodinelor începătoare prin afișarea rețetelor înainte de a începe gătitul
 • Produsul are o acoperire foarte bună, inclusiv pe pereți deja colorați și se poate aplica cu pensula ori trafaletul
 • Are putere de acoperire clasa 1 și rezistență foarte bună la zgârieturi
 • Cu o găleată de 1,25 litri se pot acoperi cca 5mp de perete, în două straturi.
Dacă ți-a plăcut (sau nu) ce-am scris, mi-aș dori foarte tare să mi-o spui. Cu un mic comentariu, cu un share, cu un like… Mă găsești și pe Facebook și pe Instagram. Iar dacă vrei să fii la zi cu postările mele, poți introduce adresa ta de e-mail acolo unde scrie ”Abonare  via e-mail”. Eu îți mulțumesc frumos că ai intrat pe blog și te mai aștept cu drag.

10 Comments

 1. Foarte tare ideea voastra. Am dat linkul mai departe unor prieteni care vroiau sa le cumpere copiilor o tabla din lemn si au fost mai mult decat incantati!

  cristina ologeanu: @Andrei: Mulțumesc frumos, Andrei. Da, chiar e foarte tare, plus că nu mai stă cocoșată când scrie, așa cum se întâmpla în cazul tablei din lemn, pe care o ținea pe covor și avea o poziție incomodă și deloc sănătoasă (între noi fie vorba 😉 ).

 2. Si eu voiam sa ii fac Sofiei o tabla, dar, pentru ca sunt anti talent, nu m-am apucat pana acum. Din ce povestesti tu, este mai usor decat pare. Cred ca o sa imi iau inima in dinti si eu!

  cristina ologeanu: @Ana: Crede-mă, și eu sunt antitalent, dar ne-a ieșit. Pontul cu benzile adezive pe perete chiar e magic, nu are cum să nu-ți iasă bine 😉

 3. Foarte interesant! Și când mă gândesc că eu am cumpărat tablă, dar încă nu am prins-o în perete (e planificat să o facem luna aceasta)

 4. O s-o încerc şi eu, chiar voiam o tablă în casă, dar nu aveam chef de cumpărat şi agăţat una pe perete. Încerc să limitez chestiile pe care tre să le prind în perete cu şuruburi. Ai idee dacă sunt şi alte culori?

  cristina ologeanu: @Laura: Doar negru.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close