Din ciclul cum le fac eu, nu le face nimeni. Cum am dat cu nuca în perete, la circ

Sunt o maestră în a da cu nuca în perete. Involuntar, firește. Asemeni blondelor din bancuri, mândră posesoare de păr bălai ce sunt, zilele trecute am fost protagonista unui moment comic. Până și eu am râs cu gura până la urechi de mine. Așa că, vă invit să râdeți și voi, fără rețineri. Că doar d-asta vă și povestesc ce grozăvie am făcut! În fond, ce ar fi viața dacă nu am râde? De noi, de situațiile comice prin care trecem noi sau alții.

Bun. Să vă iau ușurel și să vă introduc în peisaj. Cum ar spune profesoara de română la lecția despre cum se scrie o compunere: „să fac introducerea”. Concluzia o las în seama voastră. Aveți liber la comentarii și la citat bancuri cu blonde.

Zilele trecute, merg cu copilul la unul dintre spectacolele organizate de Teatrul de Animație Țăndărică în parcul Lumea Copiilor din București. Mai exact, la spectacolul susținut de Trupa de teatru a Circului Mandragora. Cu noi au mai venit alte două prietene de-ale Alexiei. Că doar distracția e mai mare în gașcă! Uite așa, două rânduri de părinți, cu copiii din dotare, ne-am prezentat la cortul Teatrului Țăndărică, să vedem un spectacol de circ fără animale.

La ora 18 fix începe spectacolul. Sala, plină de copii, părinți, bunici. Pe scenă erau doar două personaje. Un el și o ea. Au oferit un spectacol în care au îmbinat elementele de circ cu panomima și cu dansul. Fără vorbe. Dar povestea o ghiceai lejer din jocul actorilor. Copiii au râs copios. Dar și adulții. Iar partea de interacțiune cu publicul a fost cireașa de pe tort. Asta pentru că doi părinți au fost urcați pe scenă și puși să facă tot felul de giumbușlucuri, spre amuzamentul celor mici. Și al celor mari.

trupa Madragora la circ. foto: BlogulMamei.ro
foto: BlogulMamei.ro

O oră, cât a durat spectacolul, s-a râs în hohote. Și cei mici, și cei mari au fost cu gurile până la urechi. Spectacolul s-a încheiat cu ropote de aplauze și rechemări la scenă. La final, câțiva părinți mai curajoși și-au urcat copiii pe scenă, să îi fotografieze alături de cei doi actori de la Mandragora. Adun și eu copiii și reușesc să îi imortalizez alături de cei doi artiști. Toate bune și frumoase până aici. Nimic nefiresc, nimic care să vă facă să râdeți.

Acum urmează partea în care blonda de la BlogulMamei.ro a dat-o-n bară. Pregătiți-vă!

Urc cu copilul pe scenă, pregătesc telefonul să imortalizez momentul. Ajung față în față cu artiștii și, ca de obicei, încep să turui ca o moară stricată:

Foarte frumos spectacolul. Ați fost fantastici! Am râs cu lacrimi și noi și copiii. Felicitări, chiar sunteți extraordinari.

Artiștii îmi zâmbeau. De la primul cuvânt și până la ultimul, ei aveau aceeași expresie înghețată pe chip.

”Aham, încă au rămas în personajele lor. Cât de tare!”, îmi zic eu

Încurajată de tăcerea lor, încep să le evoc momentele care m-au impresionat. Apoi, lansez câteva întrebări. V-am zis că vorbesc mult, da? Ei mă privesc fix. Urmează un ping pong de priviri: când la mine, când la copil, când la mine, când la copil.

Do you want a photo?”, îmi spune el.

BUF! Îmi cade cerul în cap! NU ERAU ROMÂNI!

OMG OMG OMG OMG! Nu erau din România! Ce-o fi fost în mintea lor când m-au văzut că le vorbesc fără să respir?

  • Ah, scuze, nu sunteți din România, le zic eu în engleza mea de baltă.
  • No, we are not from Romania!
  • De unde sunteți?, întreb în aceeași engleză de baltă.
  • Argentina!
  • Ah, drăguț! Știți, îmi pare rău că echipa voastră de fotbal nu a mers mai departe la Campionatul Mondial de Fotbal, mă trezesc eu că le spun. Tot în engleza mea de baltă, of course.

Au râs în hohote.

Apoi, le-am spus cine sunt, am vorbit despre blog, despre faptul că mă bucur că nu mai sunt acceptate spectacolele de circ cu animale, că eu am plâns când am văzut animalele chinuite, că eu militez pentru libertatea lor. 10 minute am vorbit vrute și nevrute. Și eu, și ei, de data asta. Discuția s-a încheiat după ce oamenii mi-au cerut o carte de vizită. Cred că au fost politicoși și voiau să scape delicat de o nevorbită ca mine. Sau chiar erau curioși ce fac eu aici, pe BlogulMamei?

3 filmulețe de la spectacolul trupei Mandragora

Frânturi din acest spectacol superbissim puteți vedea și din transmisiunile live, pe care le-am făcut pe pagina de Facebook a blogului. Asta, așa, ca să vă convingeți că există spectacole de circ de calitate și fără să vedem animale chinuite, biciuite, nefericite.

  1. Prima transmisiune live din timpul spectacolului.
  2. A doua transmisiune live
  3. Cea de-a treia transmisiune live

Până pe 4 iulie 2018, în  parcul Lumea Copiilor din Capitală (intrarea dinspre Palatul Copiilor), se organizează o groază de ateliere și de spectacole. Programul complet îl găsiți aici.

Gata! Acum m-am făcut de râs și public. E rândul vostru să trageți concluzia, după cele pe care le-am făcut la circ.

Dacă ți-a plăcut (sau nu) ce-am scris, mi-aș dori foarte tare să mi-o spui. Cu un mic comentariu, cu un share, cu un like…
Mă poți urmări și pe FACEBOOK, pe INSTAGRAM, dar și pe YOUTUBE (unde te aștept să dai Subscribe).
Te poți abona la NEWSLETTER și vei primi, o dată pe lună, un e-mail de la mine cu o parte dintre articolele publicate.
Eu îți mulțumesc frumos că ai intrat pe blog și te mai aștept cu drag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close