Cu tableta la firul ierbii

În ultimul weekend din martie, un weekend însorit (of, că m-am săturat de ploi), cei de la Orange România ne-au invitat la iarbă verde. Acum m-am adunat, aşa că mă pun pe povestit, că s-a lăsat şi cu ceva premiere 😉

Cum suntem maaari amatori de ieşiri la iarbă verde, că de asfalt suntem sătui, am acceptat invitaţia fără să clipim. Mai ales că toată treaba se întâmpla în cadrul unui eveniment ce, zic eu, ar trebui să se desfăşoare cât mai des: ”Citim în iarbă”.

Aşadar, cu copilul şi bărbatul din dotare, am purces spre Herăstrău. Locul ”crimei” a fost uşor de identificat, căci era singurul unde oamenii aveau voie să stea cu păturile pe iarbă. Am înţeles de la gardieni că nu e permis în parc să stai cu pătura pe iarbă. Nu ştiu dacă e vreo lege special pentru asta, sau interdicţia vine doar din dorinţa de a nu strica iarba.

Noi am participat la atelierul digital de povești și desene organizat de Orange România, în cadrul căruia scriitoarea Adina Rosetti a citit copiilor povești pe care le-am urmărit pe tablete puse la dispoziţie de organizatori. Împreună cu Cristiana Radu, artist plastic, și voluntarii Orange, copiii au fost invitaţi să sedeneze pe tablete personajele preferate din povești. Aici, Alexia a zis ”Pas”, căci a fost mult mai atrasă de jocurile pe tabletă, pe care singură singurică şi le-a deschis.
Cum copilul a fost nedormit în ziua cu pricina (da, încă mai doarme la prânz, şi mult, din fericire), m-am temut că ne va da ceva de furcă. Dar, aş! Puteam orciând pleca liniştiţi la o plimbare, că Alexia noastră s-a integrat de milioane!

Şi a mai făcut ceva ce ne-a şocat: a dat tableta din mână când i-a fost cerută!

Ca şi cum nu ne-ar fi uimit suficient cu comportamentul ei, Alexia a dar semne că a înţeles că nu va recăpăta tableta şi nici nu s-a dus să-şi însuşească alta de la cineva.

Cum a rămas fără tabletă, iar poveştile s-au terminat, Alexia şi-a găsit rapid de lucru. A descoperit cât de amuzant e că te cocoţi în copac. Ei da, a descoperit-o şi p-asta! Şi i-a plăcut atââât de tare, că abia am dat-o jos de pe creangă…

S-a tot legănat, până au venit cei de la Zurli. Şi s-a rupt filmul. Alexia nu ne-a mai văzut, auzit, cunoscut, băgat în seamă. A fost ochi şi urechi la spectacolul “Zâna Măseluță și Caria”.

Ce-am învăţat noi din acest spectacol?

*Că ”Zuli ale un cabinet peliculos unde vine domnul Calie şi îi ia pe copiii cale nu se spală pe dinţi”

*Că Domnul Carie e cea mai bună sperietoare EVER! Ce babau, lupul sau mai ştiu eu cine

*După acest spectacol, Alexia nu plânge, ci URLĂ la baie să o spălăm pe dinţi, ca să nu vină Domnul Calie la ea

* Că Tura Vura şi Domnul Carie sunt cei mai răi cu copiii

* Că nu e bine să mănânci dulciuri şi, dacă se întâmplă asta, trebuie să consumi cââât mai multe fructe, apoi să speli dinţii, altfel… intri pe mâna Domnului Carie

*Că Fetiţa Zurli ştie să repare dinţii

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close